واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه علمي
شناسايي ميمون ماهي خوار
دانشمندان از شناسايي نوعي ميمون ماهي خوار و كشف راز نهفته در پشت اين قابليت منحصربهفرد خبر دادند.
به گزارش مهر، اين نوع ميمون كه به بوزينههاي دم دراز معروف هستند، از حيث دانستن اين نكته كه چگونه غذاي مورد نظرشان را به دست آورند از شهرت خاصي برخوردارند.اكنون محققان، گروهي از اين نوع ميمونها را در اندونزي شناسايي كرده اند كه ميتوانند ماهي شكار كرده و آنها را بخورند.
نقض تئوري حركت قارهاي
كشف يك استخوان دايناسور در استراليا، فرضيه متداول را در اين مورد كه چگونه قارهها ميليونها سال پيش از يك ابر قاره جدا شدهاند، نقض ميكند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، اين استخوان 19سانتيمتري در جنوب استراليا كشف شده است اما از خانوادهاي بسيار نزديك به مگاراپتور يك هيولاي گوشتخوار است كه حدود 90 ميليون سال پيش در بخشهايي از آمريكاي جنوبي فرمانروايي ميكرده است.
شباهت فوقالعاده زياد ميان اين دو گوشتخوار غولپيكر بر يك ديدگاه مخالف درباره تجزيه يك ابر قاره معروف به گوندوانا كه قارههاي نيم كره جنوبي زمين را تشكيل داده است تاكيد ميكند.
امكان دانلود مستقيم اطلاعات به مغز فراهم ميشود
پيشبيني ميشود كه تا سه دهه آينده امكان دانلود مستقيم اطلاعات به مغز انسان فراهم شود. به گزارش ايسنا ، برخي محققان معتقدند كه انسان تا سه دهه آينده قادر به دانلود مستقيم اطلاعات به مغز خود خواهد بود.
آنان پيشبيني ميكنند با يادگيري اين فنآوري كه بيشباهت به فنآوري نشان داده شده در فيلم علمي - تخيلي نيست، سيستمهاي متداول يادگيري منسوخ خواهند شد.
به گفته پژوهشگران تا رسيدن به فنآوري بيسيم ارتباطات الكتريكي در مغز و گرفتن اطلاعات از اين طريق، فاصله كوتاهي است و دوره صرف عمر 30 ساله براي استاد شدن در يك رشته علمي قديمي شده است.
سريعترين نانو موتور جهان
محققان دانشگاه آريزونا با توسعه نانوموتورهاي موجود، موفق شدند نانوموتورهايي توليد كنند كه دههابار قويتر از موتورهاي فعلي است.
به گزارش پايگاه اينترنتي فناوري نانو، نانو موتورهاي فعلي كه به آنها نانوموتورهاي كاتاليتيك هم گفته ميشود، از نانوسيمهاي پلاتينيوم و طلا ساخته شدهاند و نيروي محركه آنها از هيدروژن پروكسيد تامين ميشود.
بازده موتورهاي موجود نسبتا پايين است و سرعت آنها حدود 10 ميكرومتر در هر ثانيه است، اما محققان با وارد كردن نانو لوله در پلاتينيوم سرعت را 60ميكرومتر بر ثانيه، سپس با جايگزيني هيدرازين (نوعي سوخت موشك) به جاي هيدروژن پراكسيد، توانستند سرعت اين موتورها را 94 تا 200 ميكرومتر در هر ثانيه بالا ببرند.
امكان تشخيص بيماريهاي قلبي كودكان با معاينه ساده
با ابداع استتوسكوپ (گوشي معاينه) هوشمند از سوي محققان ايراني، پزشكان ميتوانند با معاينه ساده كودكان بيماري قلبي آنها را تشخيص دهند.
دكتر امير احمد سپهري، عضو هيات علمي دانشگاهصنعتي اميركبير و مجري اين طرح با اعلام اين مطلب به ايسنا، گفت: به طور متوسط حدود يك درصد نوزادان در بدو تولد به بيماريهاي مادرزادي قلبي مبتلا هستند كه اين آمار در كشور ما به دليل شرايط تغذيهاي و بهداشتي، متاسفانه كمي بيشتر است كه اگر اين بيماريها به موقع تشخيص و درمان نشوند، گاهي به اعمال جراحي سنگين مانند پيوند قلب منجر ميشود.
دكتر سپهري تصريح كرد: اين مساله ما را برآن داشت كه از حدود 15 سال پيش تحقيقاتي را در زمينه تشخيص اين بيماريها براساس صداي قلب شروع كنيم كه منجر به ساخت استتوسكوپ (گوشي معاينه) هوشمندي شد كه فاقد مشابه خارجي است و به عنوان اختراع در آمريكا به ثبت رسيده است.
اسبدرماني، شيوهاي نو براي درمان ناتوانيهاي جسمي و رواني
شيوه درماني نوظهوري به نام اسبدرماني ميگويد: سوار شدن بر اسب نه تنها لذتبخش است، بلكه ميتواند به آموختن مهارتهاي ارتباطي و نيز به افرادي با ناتوانيهاي جسماني يا رواني كمك كند.
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از سنژان دوگار به نقل از ليندا كوهانف، پيشگام اين فكر مينويسد: اسبها احساساتي را كه انسانها ميخواهند پنهان كنند، بازتاب ميدهند.كوهانف كه مركز اپونا را در آريزوناي آمريكا اداره ميكند، ميگويد: اسبها مهارتهاي مربوط به برقراري ارتباط را به انسانها ميآموزند.
سواري درماني دو شاخه اصلي دارد كه يكي كمك به روان درماني و ديگري كمك به توسعه مهارتهاي ارتباطي شخصي است.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 378]