تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804827785




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چراباید نگران ترکیه باشیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


چراباید نگران ترکیه باشیم؟ وبلاگ > مسلم، متین - مشکل بی ثباتی و ایجاد کلونی های گسترده و فعال ضد امنیتی موضوعی نیست که ابعاد آن درمرزهای ترکیه محصور بماند. ترکیه برخلاف دیگر متحدان ناتو ساختار اجتماعی و سیاسی متزلزل و پازلیکی دارد که آن را بالقوه آماده هرگونه بی ثباتی میکند .بسیار هم بعید است صرف عضویت درناتو بتواند مصونیت داخلی برای این کشور فراهم کند. واقعیت آن است که عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی برای ترکیه بیشتر مصونیت فرا مرزی ایجاد کرده که آن نیز تا حدی متزلزل شده است


عملیاتی انتحاری باردیگر ترکیه را در کانون توجهات جهانی قرار داد. یکشنبه شب آنکارا با انفجاری عظیم در نزدیکی اصلی ترین مراکز دولتی به خود لرزید که تا کنون حداقل 37 کشته و دهها مجروح برجای گذاشته است. این پر تلفات ترین حادثه تروریستی طی 5 ماه گذشته در ترکیه محسوب می شود.
اینکه دقیقا چه گروهی مسئول این عملیات بوده هنوز گزارش های مستقلی منتشر نشده و فرد یا گروهی ازجمله حزب کارگران کرد هم مسئولیت آن را به عهده نگرفته است،اما مقامات ترک حزب کردی موسوم به (پ - ک- ک) را مسئول این عملیات معرفی و دختری کرد به نام "سهیر ضمیر" دانشجوی دانشگاه "بلیک سیر" که در سال 2013 به حزب مذکور پیوسته را عامل این حادثه تروریستی اعلام کرده اند.اینکه حزب کارگران کرد واقعا مسئول این حادثه تروریستی بوده یانه؟ به باور من در برابر مشکل روبه تزاید بحران های امنیتی و تاثیر آن بر ثبات سیاسی ترکیه، از اهمیت کمتری برخوردار است. چراکهعملیات یکشنبه شب و تهدید های مشابه چند ماهه اخیر،با نگاهی کاملا امنیتی و اطلاعاتی به وضوح نشان می دهد رهبران ترکیه کم کم در حال از دست دادن کنترل امنیت داخلی هستند وگروه های مسلح حداقل یک قدم از نهاد های اطلاعاتی جلو تر هستند. در شرایط به وضوح نشان می دهد مخالفان مسلح دولت بر خلاف گذشته که در کلونی های جغرافیایی خود اقداماتی را انجام میدادند ، اکنون توانسته اند از مناطق شرقی و جنوبی به قلب کشور نفوذ و توانایی دولت را به چالشی آشکار و غیر قابل کنترل بکشانند. یکی از نزدیک ترین مشاوران دمیرتاش رهبر حزب دمکراتیک خلق های ترکیه می گوید" آقای رئیس جمهوراینک باید پاسخگوی نا امنی هایی باشد که خود مسبب و مقصر اصلی آنهاست".
به باور برخی ناظران سیاسی و امنیتی تردید و نگرانی در باره توانایی های دولت که کشور را در آستانه یک آشوب سیاسی با رویکرد قومیتی قرار داده، آنجا بیشتر می شود که برخی منابع غربی در بروکسل اذعان کرده اند حداقل از اوایل سال 2013 و با اوج گرفتن همزمان بحران سوریه و ناامنی در مناطق کرد نشین ،در کنار هشدار هایی که به مقامات ترک داده بودند، همکاری های اطلاعاتی گسترده یی با این کشور به عمل آوردند.اما ظاهرا بی فایده، اردوغان راه خود را رفته است.زنجیره قطع نشده عملیات تروریستی چند ماهه اخیر که مشخصا با انفجار اوایل دسامبر سال گذشته مترو استانبول شروع و با موارد مشابه اواسط همین ماه در استانبول ،17 فوریه آنکارا و اینک انفجار انتحاری یکشنبه شب تداوم یافت، به خودی خود از یک شکست بزرگ در ساختار امنیتی ترکیه حکایت دارد. این ساختار خوشبینانه شاید در حال فروپاشی نباشد، اما شکاف عظیمی در دیوارآن مشاهده می شود که در تحلیل نهایی ودر میان مدت می توانداثرات به مراتب بدتری از وضعیت سوریه برای منطقه به ارمغان بیاورد. وجود خلاء و شکاف امنیتی در ترکیه(نه صرفا به دلیل ناتوانی در مقابله عملیاتی،بلکه بیشتر ناشی از درک وارونه حقایق و تحلیل معکوس اطلاعات) از دوجنبه موجب نگرانی ست.
نخست،تا آنجا که به شرایط داخلی ترکیه مربوط می شود اگر این ناتوانی عملیاتی ناشی از تحلیل وارونه و مغرورانه اطلاعات باشد؛که هست( موضوعی که آقای اردوغان تبحر و استعداد عجیبی در آن دارد) باید بیش از پیش نگران ثبات تعیین کننده ترکیه بود.
دوم،مشکل بی ثباتی و ایجاد کلونی های گسترده و فعال ضد امنیتی موضوعی نیست که ابعاد آن درمرزهای ترکیه محصور بماند. ترکیه برخلاف دیگر متحدان ناتو ساختار اجتماعی و سیاسی متزلزل و پازلیکی دارد که آن را بالقوه آماده هرگونه بی ثباتی میکند .بسیار هم بعید است صرف عضویت درناتو بتواند مصونیت داخلی برای این کشور فراهم کند. واقعیت آن است که عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی برای ترکیه بیشتر مصونیت فرا مرزی ایجاد کرده که آن نیز تا حدی متزلزل شده است. وضعیت سوریه و یا رویارویی آنکارا و مسکو را ببینید.صلاح الدین دمیرتاش رهبر دمکراتیک مخالفان پارلمانی در اشاره یی آشکار و بیانی نگران کننده معتقد است "در یک بحران احتمالی ترکیه به یوگسلاوی سابق شبیه تر خواهد شد تا بلژیک و یا حتی اسپانیا".
درست به همین دلیل تصمیم گیری در باره ثبات و امنیت ترکیه را صرفا نمی توان به خود این کشور واگذار کرد.نه به معنای دخالت در امور داخلی این کشور؛که مثابه قانع کردن رهبران ترک به گسترش همکاری های سیاسی و امنیتی با متحدان غربی و نیز همسایگانش و همچنین باز تعریف روابط خود با اعراب محافظه کار. البته ارتباط با ایران از اهمیت ویژه یی برای ثبات منطقه برخوردار است. این کشور نمی تواند نسبت به آنچه در ترکیه می گذرد بی تفاوت باشد. تعامل و همکاری ایران دوران پرزیدنت روحانی با جامعه بین المللی امکان غیر قابل تجدیدی برای توسعه همکاری با تهران بوجود آورده که باید از آن استفاده،اما باید ترک ها را نسبت به آن قانع کرد. برخی منابع دیپلماتیک مقیم تهران و آنکارا سفر اوایل این ماه داوود اوغلو به تهران را آغاز روانی این اقناع محدود توصیف کرده اند.البته نه تهران و نه آنکارا هیچیک توضیح قانع کننده یی ازمذاکرات احتمالی فوق امنیتی میان خود منتشر نکردند.اما مشکل بتوان باور کرد میان طرفین در این زمینه گفتگو های غیر متعارفی صورت نگرفته باشد. به خصوص زمانی که از جانب ترک ها موضوع به آقای اوغلو منتهی شود که محافل سیاسی مقیم ترکیه و پایتخت های اروپایی معتقدند اساسا پرونده های سیاسی و امنیتی ترکیه اختصاصا در دست اوست.گفته می شود در بسیاری از این موارداو با آقای اردوغان دچار چالش و اختلاف اساسی ست. اروپا و ناتو نیز تاکنون نشان داده اند رغبت بیشتری برای مذاکره با او دارند تا آقای رئیس جمهور. در این میان با توجه به موقعیت ایران در منطقه و همکاری های این کشور با جامعه جهانی در دوران رئیس جمهور روحانی، چنانچه ترکیه خواهان همکاری امنیتی خاصی با ایران باشد،من فکر میکنم تهران باید از آن استقبال کند. شاید علی رغم همه بی تدبیری های ترک ها، اکنون زمان دست گرفتن و همراهی آنها از سوی ایران فرارسیده باشد. این برای ایران تنها یک گزینه همکاری نیست،بلکه یک ضرورت تمام عیاربرای تامین امنیت استراتزیک و راهبردی ست. فراموش نکنیم آنچه ممکن است در بلند مدت در انتظار ترکیه باشد، با آنچه اکنون در سوریه می بینیم خیلی متفاوت خواهد بود. گسترش و نا امنی در قلب سیاسی ،امنیتی و اقتصادی ترکیه رانباید به سادگی نگریست. انفجارها حاوی پیام های نگران کننده ای هستند. [email protected] در آخرین روزهای پایانی سال 1394 خورشیدی ،سال نورا به همه  شما تبریک میگویم.با آرزوی بهروزی و سربلندی برای هموطنان عزیر از درگاه خدای بزرگ . ضمنا از تمامی همکاران خبری و مسئولان خبرگزاری خبرآنلاین که زمینه فعالیت  روزنامه نگاران مستقل را فراهم آورده اند تشکر و قدر دانی می کنم.    

کلید واژه ها: داود اوغلو - حسن روحانی - ترکیه - ایران و ترکیه - رجب طیب اردوغان -




سه شنبه 25 اسفند 1394 - 23:30:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن