واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: از مصائب المپيكيها تا پرونده فساد در فوتبال
ورزش ايران سالي شلوغ و پرهياهو را پشت سرگذاشت، سالي كه پر بود از حاشيه و اتفاقات تلخ و شيرين
نویسنده : شيوا نوروزي– دنيا حيدري
ورزش ايران سالي شلوغ و پرهياهو را پشت سرگذاشت، سالي كه پر بود از حاشيه و اتفاقات تلخ و شيرين. مصاف تيم هنرمندان ايران با ستارگان جهان و برگزاري باشكوه كنگره شهداي ورزشكار از جمله حواشي قابل تقدير و بازداشت يكي از فوتباليستهاي شناخته شده، استعفاي كرش و فوت چند چهره شناخته شده ورزش جزء حاشيههاي تلخ ورزش كشورمان در سالي كه گذشت محسوب ميشوند.
استعفاي كرش
29 اسفند 93 بود كه خبر استعفاي سرمربي تيم ملي فوتبال از سوي علي كفاشيان در اختيار رسانهها قرار گرفت. اين در حالي است كه بالا گرفتن اختلافات بين كرش و رئيس فدراسيون بر سر حضور جهانبخش و آزمون در تيم اميد عامل اصلي اين استعفا بود. مرد پرتغالي در شرايطي نامه استعفايش را نوشت كه تيم ملي دو بازي تداركاتي با شيلي و سوئد در پيش داشت و تصميم كرش آنقدر قاطعانه بود كه كفاشيان اعلام كرد بايد هرچه سريعتر به دنبال مربي جديد براي تيم ملي باشد. اما خوشبختانه اين بار نيز كرش خيلي زود نظرش را تغيير داد و در سمتش باقي ماند.
پروژه ناتمام خصوصيسازي
واگذاري سرخابيهاي پايتخت رؤيايي دست نيافتني است كه امسال نيز به واقعيت تبديل نشد. پروژه خصوصي شدن پرسپوليس و استقلال البته از زمستان 93 رقم خورد و تاريخ دو مزايده اول نيز مشخص شده بود اما به دليل اينكه هيچ پاكت پيشنهادي از سوي خريداران به دست سازمان خصوصيسازي نرسيد هر دو مزايده لغو و به بهار 94 موكول شدند. در مزايده سوم نيز استقلال اصلاً خريداري نداشت و اهليت خريدار قرمزها هم تأييد نشد تا كار به راند چهارم بكشد. در مزايده آخر اگرچه دو پيشنهاد براي خريد پرسپوليس و يك پيشنهاد براي خريد استقلال مطرح شد ولي در نهايت برنده نهايي مزايده دو تيم به دلايلي نامعلوم اعلام نشد و اواخر خردادماه بود كه طيبنيا وزير امور اقتصادي و دارايي خبر خارج شدن واگذاري سرخابيها از دستور كار اين وزارتخانه را رسماً اعلام كرد. شوراي قيمتگذاري قيمت پايه هر دو باشگاه را 290 ميليارد تومان تعيين كرده بود. واگذاري سهام دو باشگاه به بخش تعاون جديدترين طرح دولت براي به سرانجام رسيدن پروژه خصوصيسازي دو تيم پايتختنشين است.
بازتاب جهاني لجبازي خانوادگي
غيبت نيلوفر اردلان در تيم ملي فوتسال اعزامي به جام ملتها شوك بزرگي براي ورزش ايران بود. بانوي فوتساليست كشورمان سابقه طولاني در پوشيدن پيراهن تيم ملي دارد و حتي از او به عنوان بهترين فوتساليست زن ايراني نام برده ميشود. با اين حال اين بازيكن به دليل مخالفت همسرش اجازه خروج از كشور را پيدا نكرد و نتوانست تيم ملي را در نخستين دوره از جام ملتها همراهي كند. متأسفانه همسر او اجازه خروج از كشور را به اردلان نداد و اين موضوع بازتاب منفي براي ورزش كشورمان در رسانههاي بيگانه داشت. قهرماني تيم ملي فوتسال بانوان در جام ملتهاي آسيا تلخي اين اتفاق را تا اندازهاي كاهش داد.
تجليل از شهداي ورزشكار
بهمن ماه امسال ورزش ايران رنگ و بوي دفاع مقدس گرفت. تجليل از شهداي ورزشكار برنامه ويژهاي بود كه به همت مسئولان ورزش و بسيج ورزشكاران به نحوي شايسته برگزار شد. استارت برگزاري مراسم بزرگداشت شهداي ورزشكار از ابتداي سال زده شده بود تا اينكه همزمان با شروع دهه مبارك فجر نخستين كنگره سرداران و 5 هزار شهيد ورزش كشور در سالن 12هزار نفري آزادي و با حضور پرشور اهالي ورزش و مردم برگزار شد. نكته حائز اهميت اين يادواره قرائت پيام مقام معظم رهبري بود. جمعي از ورزشكاران ايران 21 دي ديدار صميمانهاي با رهبر انقلاب داشتند. ايشان در بيانات خود بزرگداشت شهداي ورزشكار كشور را تقويت روحيه و اعتلاي فكر انقلابي خواندند:«لازم است جامعه بداند كه فداكارى در راه دين و انقلاب، مخصوص يك قشر خاص نيست و همه اقشار در اين مسابقه عظيم و معنوى شركت دارند. افتخارِ بالاتر از خواندن سرود ملى يا بالا رفتن پرچم در سكوي قهرماني، اقدام آن ورزشكاري است كه حاضر نميشود با حريف صهيونيست كشتي بگيرد يا بانوي ورزشكاري كه با چادر يا حجاب كامل اسلامي روي سكوي قهرماني ميايستد.»
ياوهگويي سعوديها
يكي از حواشي سال 94 كه خشم جامعه فوتبال را در پي داشت، ادعاي وقيحانه عربستانيها بود كه امنيت ايران را زير سؤال بردند. عربستانيها كه همواره در پي بهانهجويي هستند براي به انزوا كشيدن ورزش ايران، يك بار ديگر با اهداف شوم خود ورزش ايران را هدف قرار دادند. در پي ماجراي سفارت اين كشور، سعوديها پاي سياست را به ورزش كشاندند و مانع از حضور تيمهاي باشگاهي خود براي برگزاري رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا در ايران شدند. عربستان خواستار برگزاري بازي با ايران در كشوري سوم شد و كنفدراسيون فوتبال آسيا را مجبور كرد در اين زمينه تصميمگيري كند. اما موضعگيري منفعلانه ايران باعث شد سعوديها وقاحت را از حد گذرانده و حتي مدعي شوند كه ميزباني بسكتبال را هم بايد از ايران گرفت.
داغهاي فراموش نشدني
مرگهاي خاموش، امسال بارها و بارها چشم اهالي ورزش را گريان كرد. برخي مرگها باوركردني نبود. مثل فوت هادي نوروزي، كاپيتان جوان پرسپوليس. واژه مرحوم در دهانها نميچرخيد اما واقعيت تلخ اين بود كه شماره 24 پرسپوليس خيلي زود با اين دنيا وداع كرد. از دست دادن همايون بهزادي، سرطلايي پرسپوليس از ديگر داغهاي سنگيني بود كه بر سينه فوتباليها و ورزشيها خورد. فوتبال ايران بيسرطلايي شد و همايون خان، مرد پرافتخاري كه با دردها و حرفهاي زيادي چشم از اين جهان بست. آن هم در حالي كه بسياري از آنهايي كه براي مراسم ختم او آمدند و آنهايي كه با وقاحت تمام نيامدند، مدتها بود كه حتي خبري هم از سرطلايي نميگرفتند. بعد از همايون خان، نوبت علي اكبر دارستاني، مربي نفت بود كه در بهت و حيرت، حين تمرين چشم از دنيا بست. اتفاق مشابهي كه چند روز قبل نيز براي رضا ابراهيمي مربي تيم واليبال پيكان افتاد تا داغي ديگر قبل از پايان سال 94 براي جامعه ورزش باشد.
مشكلات المپيكيها
سال 94 سال المپيكيها بود. ورزشكاران دنيا در اين سال با امكانات مناسب در پي كسب سهميه بودند و آنهايي كه از اين خان عبور كرده بودند، سعي داشتند خود را تا بن دندان مسلح كنند براي رقابتهاي پيش روي ريو. اما براي ورزشكاران ايراني امسال، سالي سخت و دشوار بود كه به رغم گلههاي فراوان، با بيتفاوتي و كمتوجهي مسئولان سپري شد. به طوري كه بسياري از ورزشكاران با سختيها و مشقتهاي فراواني موفق به كسب سهميه المپيك شدند و اين سهميه را نه با حمايت مسئولان ورزشي كشور كه با تلاشهاي شخصي به دست آوردند. تيراندازان با تمرينهاي خشك و در روزهاي بيفشنگ و در عين ناباوري سهميه گرفتند و دو و ميدانيكاران در زمينهاي خاكي شهرستان و بدون مربي، تغذيه حساب شده و تجهيزات از اين سد سهمگين گذر كردند. شرايطي كه براي ديگر ورزشكاراني كه موفق به كسب سهميه شدند نيز كم وبيش به همين شكل بود و هيچ يك از انتقادها و گلايهها نيز نتوانست شرايط آنها را آنطور كه بايد و شايد براي كسب سهميه و آمادهسازي بعد از آن مهيا كند.
داستان كفاشيان و گودرزي
اختلافات فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش يكي از داستانهاي جالب و پرحاشيه امسال بود كه دست آخر هم در كمال تعجب، به عدم كانديدا شدن مرد هميشه خندان ساختمان سياه رنگ خيابان سئول ختم شد. اختلافاتي كه بارها و بارها به شكل مختلف خود را نشان داد. گاه تيم ملي و كرش را هدف قرار داد و گاه مسائل ديگر. هر چند شعله آتش اين اختلافات گاهي با بركناري برخي مسئولان فدراسيون فوتبال و جايگزيني مهرههاي وزارت در فدراسيون پايين كشيده شد اما سرانجام با ترفندهاي مختلف باعث شد تا كفاشيان به رغم علاقهاي كه براي ادامه حضورش در فدراسيون فوتبال داشت، تحت فشار وزارت، از كانديدا شدن در انتخابات خودداري كند. وزارت ورزش در راستاي اختلافاتي كه با كفاشيان داشت به هر ترفندي چنگ انداخت كه مهمترين آن به ميان كشيدن ماجراي اساسنامه بود كه گفته ميشود به تأييد دولت نرسيده است. اگرچه كيومرث هاشمي، رئيس كميته ملي المپيك در اين راستا سند رو كرد اما اين سند نيز نتوانست ماجرا را ختم به خير كند و همچنان قرار است اساسنامه به تصويب هيئت دولت برسد و مهمترين دستاورد ماجراي اساسنامه، عدم كانديدا شدن كفاشيان براي رياست فدراسيون فوتبال بود.
فساد در فوتبال
سالهاي سال است كه بحث وجود فساد در فوتبال زبان به زبان ميچرخد اما هرگز همتي براي برچيدن بساط اين فساد وجود نداشته است. امسال اما بررسي اين پرونده به دست كميسيون اصل نود مجلس سپرده شد. بعد از حرف و حديثهاي زيادي كه از معرفي دانه درشتهاي فساد در فوتبال به ميان آمد و بسياري از مسئولان از جمله كفاشيان را هم به مجلس كشاند، سرانجام نمايندگان مردم ليستي بلند بالا از فسادهاي فوتبال ارائه دادند. البته برخلاف وعدههايي كه داده ميشد نامي از دانه درشتها و مفسدان اصلي فوتبال به ميان نيامد و تنها مسائل به صورت موردي ارائه و ليست شد كه البته بسياري از آنچه مجلسيها به آن اشاره كردند را سالهاي سال اصحاب رسانه به رشته تحرير در آورده بودند اما اين بار نمايندگان ملت بودند كه مهر تأييد زدند به فسادهايي كه سالهاست يقه فوتبال را گرفته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]