واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: گفتگوی تفصیلی/ اهمیت سرمایه گذاری در بنادر کشور
ظرفیت بارگیری بنادر در حال حاضر ۲۰۰ میلیون تن است که با اجرای طرحهای توسعه ای این مقدار به ۲۵۰ میلیون تن خواهد رسید که نقش مهمی در اقتصاد کشور خواهد داشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، توسعه سرمایه گذاری در بنادر کشور موضوع برنامه امشب گفتگوی تفصیلی بود که محمد سعیدنژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به آن پرداخت.
محمد سعیدنژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تغییر دیدگاه مقامات کلان کشور که توسعه دریامحور را در ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی، اجتماعی، صنعتی و... در دستور کار خود قرار دادهاند، گفت: اهمیت ویژه دریا این است که بدون رشد جمعیت در سواحل، امکان استقرار و پایداری توسعه در این مناطق وجود ندارد. تراکم جمعیت در سواحل مکران معادل ۱۰ درصد میانگین تراکم جمعیت کشور در سایر مناطق است. وی با اشاره به پیشبینی تأسیس سازمان مستقل توسعه مکران در لایحه برنامه ششم توسعه بیان کرد: نباید توسعه سواحل جنوبی را به ایجاد یک سازمان محدود کرد بلکه باید همه دستگاهها در رسیدن به توسعه همهجانبه اعم از آموزشی، علمی، صنعتی، شهرسازی و غیره تلاش کنند.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر بندر چابهار تنها از ۲۵ درصد ظرفیت تخلیه و بارگیری خود استفاده میکند، افزود: از آنجایی که سایر بخشهای اقتصادی موجود در چابهار و سواحل سیستان و بلوچستان به اندازه توسعه ظرفیت بندر چابهار رشد نداشتهاند امکان استفاده از ظرفیت صددرصدی بندر شهید بهشتی را نداریم.
وی با بیان اینکه سال آینده فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی افتتاح میشود که با این اتفاق ظرفیت تخلیه و بارگیری چابهار به ۶. ۵ میلیون تن در سال افزایش مییابد، گفت: این بندر به دلیل نزدیکی به اقیانوس هند مورد توجه هندیهاست. این بندر تا نخستین بندر هند با کشتی تجاری تنها ۴ روز (۶۰۰ مایل دریایی) فاصله دارد. در دو سال اخیر دولت این کشور ۲ مصوبه خاص در زمینه سرمایهگذاری در چابهار داشته است که نشاندهنده اهمیت این بندر برای دولت هند است.
سعیدنژاد اهمیت توسعه فرهنگ دریایی و زندگی دریایی در میان مردم را یادآور شد و افزود: در یکی دو سال اخیر آشنایی با سواحل و بنادر در کتب درسی آموزش و پرورش گنجانده شده و در سالهای آینده نیز به این موضوع توجه بیشتری خواهد شد.
وی سیاست دیگر سازمان بنادر و دریانوردی را تجهیز بنادر جنوبی کشور به تأسیسات مدرن عنوان و اظهار کرد: توسعه ترانزیت از دیگر اهداف راهبردی این سازمان است و پس از برجام نیز شرکتهای بزرگ بین المللی کشتیرانی خواستار حضور در بنادر ایران برای توسعه صادرات خود به حدود ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت ساکن ایران، کشورهای آسیای میانه و کل منطقه خلیج فارس از طریق سرمایهگذاری در بندر شهید رجایی هستند. تفاهمنامههایی نیز میان سازمان بنادر و دریانوردی و چند شرکت بزرگ خارجی برای تبدیل بندر شهید رجایی به هاب صادراتی منطقه امضا شده است. این شرکتها رقابت تنگاتنگی را با یکدیگر برای حضور در بنادر جنوبی ایران آغاز کردهاند.
سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]