واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تاکید کرد؛ باز تعریف کانون پرورش فکری در بستر تحولات جامعه ایران رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بستر تغییر و تحولات جامعه ایران، باید خودش را باز تعریف و باز تولید کند و بخشی از فضای فردای عرصههای فرهنگی را به خود اختصاص دهد.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۵ اسفند ساعت 10:47
به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، سید رضا صالحی امیری در گردهمایی مدیران کل کانون در تهران، اظهارکرد: کانون باید یک سازمان بزرگ، مستقل، ملی و مرجعی برای سیاستگذاری، هدایت، برنامه ریزی و نظارت در عرصه بسیار با اهمیت کودک و نوجوان در ایران باشد و این، برای جامعه چند میلیونی آیندهسازان کشور خواسته بزرگی نیست.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران کاهش ارتباط والدین با فرزندانشان را از 2 ساعت در روز به 20 دقیقه نشانهای از این شکاف دانست و تصریح کرد: اگر بخواهیم در این زمینه اتفاقی بیافتد خانواده مهمترین کانون این تحول است چرا که رساندن دانشآموزان به کنکور و دانشگاه نباید هدف متعالی نظام آموزشی باشد در حالی است كه کانون میتواند در بطن جامعه و در بین خانوادهها حضور موثری داشته باشد.
مشاور رئیسجمهور ، وجود بیش از 40 میلیون کاربر اینترنت در ایران را - که بخش زیادی از آنها را نوجوانان و جوانان تشکیل میدهند و حضور آنان را در شبکههای اجتماعی - به یک انقلاب فرهنگی و اجتماعی تشبیه کرد و افزود: واکنش به این تحولات باید عقلانی باشد و مراجع فرهنگی بتوانند این تحولات را مدیریت کنند. این اتفاق با ورود به نظام «باید و نباید» رخ نمیدهد. زمستان را که نمیشود از بین برد بلکه باید برای ورود به آن آماده باشیم و با لباس تابستانی وارد زمستان نشویم.
وی افزود: در مقابل این نظام «بایدها و نبایدها» کار کانون رشد و توسعه باورها در نسل کودک و نوجوان است و فرصت تاریخی روبرو شدن با کودکان - که نهادهای دیگر در آن دخل و تصرفی ندارند - فرصتی تاریخی است که کانون باید از آن استفاده کند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: نظام فرهنگی را باید بر نظام باورها تکیه داد و اصولا زیست انسان هم مبتنی بر باورهاست و در خانه خودتان باید بچهها را قانع کنید.
وی خاطرنشان کرد : مطالعات پژوهشی در ایران نشان داده است که جامعه در سیر این تحولات، دستخوش تغییرات بنیادی، ارزشی، معرفتی و اعتقادی نشده است و باورهای بنیادی، عناصر هویتی و اسلامی، انقلابی، اهل بیت (علیهمالسلام) و حتی فرهنگ ملی در بنیانهای جامعه ریشه دارد.
صالحی امیری افزود: این تغییر سبب می شود تا به جای تاثیرگذاری معلم، این محتوای شبکههای اجتماعی است که ذهنیتها را شکل میدهد، فضایی که در آن کنترلی وجود ندارد و در همین مسیر تحول، فرزندان ما دیگر از آموزش و پرورش، خانواده و کانون تغذیه نمیشوند.
پیشنهاد رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای همراهی با این تحولات این است که کانون با طراحی شبکههای اجتماعی بخشی از فضای فردای کودکان و نوجوانان را - به تعبیر وی - اشغال و زیست فرهنگی متناسب با جامعه ایرانی طراحی کند. چرا که در حال حاضر سهم فرهنگ در سبد کالاهای مصرفی خانوادههای ایرانی اندک است و کانون میتواند سهمی از این سبد را به خود اختصاص دهد و البته تاثیرگذار باشد.
وی در عین حال تصریح کرد که مصرفکنندگان امروزی از یک الگوی خاص به تنوع مصرفگرایی روی آوردهاند و در کنار تنوع طلبی به لذت جویی هم اهمیت میدهند در چنین شرایطی - که البته جامعه با یک دوگانگی فرهنگی نیز در تریبونهای رسمی و فضاهای غیر رسمی فرهنگی روبروست - کانون میتواند برای تداوم حیات فرهنگی خود به خلق ایدههای جدید و خلاقانه برای نسل جدید روی بیاورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]