واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ظریف: ایران نباید به خاطر آزمایشهای موشکی تحریم شود / در امور داخلی امریکا دخالت نمیکنیم
ما از هیج شخصی در سوریه حمایت نمیکنیم. ما با گروه تروریستی داعش که قصد دارد شرایط خطرناکی در منطقه بهوجود آورد، مخالف هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به ادعاهای غرب علیه آزمایشهای موشکی اخیر ایران، تاکید کرد: برنامه موشکی یکی از مصادیق توان دفاعی است که ما به آن نیاز داریم.
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف در گفتوگو با رادیو نیوزلند به ادعاهای غرب و آمریکا علیه آزمایشهای موشکی اخیر ایران واکنش نشان داد و گفت که تهران با این آزمایشات قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض نکرده است.
وی تاکید کرد: بنابراین ایران نباید به خاطر این فعالیتهایش تحریم شود.
وزیر امور خارجه ایران افزود: ما در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه تنها بخش ناچیزی را صرف توان دفاعی میکنیم و برنامه موشکی یکی از مصادیق توان دفاعی است که ما به آن نیاز داریم.
به توسعه ظرفیتهای دفاعی خود ادامه میدهیم
ظریف تصریح کرد: ما همواره گفتهایم که به توسعه ظرفیتهای دفاعی خود ادامه میدهیم و این تجهیزات دفاعی ارتباطی با تسلیحات هستهای ندارند. ما بهترین تضمین را ارائه کردهایم که ایران هرگز قصد دستیابی به سلاح هستهای را ندارد و این موشکهای آزمایش شده با هدف حمل کلاهکهای هستهای مورد آزمایش قرار نگرفتهاند.
وی ادامه داد: این موشکها تنها برای اهداف دفاعی هستند. ما به هیچ کشوری تجاوز نکرده و نخواهیم کرد.
نفع ایران و نیوزلند در بازگشت به دوران پیش از تحریم است
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان که به نیوزلند سفر کرده بود، در ادامه این گفتوگو ضمن تاکید بر توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری میان تهران و ولینگتون گفت: به نفع هر دو کشور است که به دوران شرایط مناسب اقتصادی پیش از تحریمها بازگردند.
وی بیان کرد: ما سطح خوبی از روابط تجاری داشتیم. نیوزلند از واردکنندگان نفت و محصولات پتروشیمی ایران بوده و محصولات مختلفی از جمله گوشت و محصولات لبنی به ایران صادر میکرد. ما اکنون میتوانیم روابط خود را با نیوزلند در بخشهای مختلف، شامل سرمایهگذاری و همکاریهای بلندمدت افزایش دهیم.
ظریف در ادامه با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مواد پتروشیمی است، افزود: بنابراین فرصتهایی برای سرمایه گذاری در این بخش وجود دارد.
وی گفت: فرصتهای دیگری نیز در بخش فناوریهای پیشرفته ازجمله فناوری نانو و محیط زیستی که ایران پیشرفتهای قابل توجهی در آن داشته است وجود دارد و میتوانیم از تجربیات یکدیگر در این زمینهها استفاده کنیم.
ایران یک دموکراسی پرجنب و جوش در منطقه است
ظریف در خصوص مسائل حقوق بشری نیز که مقامات غربی و رسانههای آنها علیه تهران مطرح میکنند، گفت: ما باید در این زمینه گفتوگوهایی داشته باشیم. ایران یک دموکراسی پرجنب و جوش در منطقه است. ایران مفتخر است که شاهد تغییرات در دولت از طریق دموکراتیک است. همانطور که مشاهده کردید ایران به تازگی انتخابات مجلس نمایندگان و خبرگان رهبری را با حضور مردم برگزار کرد. در این کشور تمامی منصبها از طریق انتخابات تعیین می شوند، نه از راههای غیر از آن.
تحقیقات حقوقبشری از ایران با انگیزه سیاسی است
وی با اشاره به اظهارات احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، گفت: ایران تنها کشور منطقه است که تحقیقات حقوق بشر در آن انجام می شود. ولی این تحقیقات با انگیزههای سیاسی انجام میشوند و حقوق بشری نیستند.
در امور داخلی امریکا دخالت نمیکنیم
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که مردم آمریکا باید در این خصوص تصمیمگیری کنند و ما دخالتی در امور داخلی این کشور نمیکنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره دیدگاه برخی نامزدهای انتخابات آمریکا مبنی بر بازگشت تحریمها علیه ایران، گفت: ما بر این باوریم فردی که به کاخ سفید راه می یابد باید واقعیتهایی که در منطقه خاورمیانه رخ میدهد را در نظر بگیرد، همان گونه که باراک اوباما و جان کری نیز این قبیل مسائل را مد نظر داشتهاند. واکنش ما نیز بر اساس اعمالی است که آنها انجام می دهند.
ایران از هیج شخصی در سوریه حمایت نمیکند
ظریف در پاسخ به سوال رادیو نیوزلند درباره حمایت تهران از بشار اسد، رییس جمهور سوریه و اینکه اگر بهای صلح در سوریه برکناری اسد باشد، این امر را می پذیرید یا نه، گفت: نخست اینکه ما از هیج شخصی حمایت نمیکنیم. ما با گروه تروریستی داعش که قصد دارد شرایط خطرناکی در منطقه بهوجود آورد، مخالف هستیم.
وی افزود: ما به تلاش خود برای حل سیاسی مسئله در سوریه ادامه میدهیم. همانطور که میدانید قطعنامه ۲۲۵۴ و مذاکراتی که در حال حاضر ادامه دارد همان طور که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز در جلسه شورای امنیت بیان کرد، براساس طرحی است که دو سال و نیم پیش از سوی ایران ارائه شد. ما این طرح را که خوب هم هست، همچنان قابل قبول میدانیم و البته سرنوشت سوریه باید توسط مردم این کشور تعیین شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - 14 March 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]