تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848113590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا افراد بهبود‌یافته به سمت اعتیاد بازمی‌گردنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا افراد بهبود‌یافته به سمت اعتیاد بازمی‌گردنند؟
یک جامعه شناس اجتماعی درباره علت بازگشت افراد بهبود یافته به سمت اعتیاد عنوان کرد: اعتیاد آسیب جدی اجتماعی است که فرد، خانواده و جامعه را درگیر می‌کند، از این رو بهبود و نجات هر فرد بیمار اهمیت زیادی دارد، هرچند عواملی مخرب فرد بهبود یافته را به سوی اعتیاد مجدد سوق می‌دهد.
آفتاب : مرجان انصاری در گفت و گو با ایسنا، افزود: بطورکلی به زیاده روی در هر رفتاری که شکل بیمار گونه به خود ‌گیرد، اعتیاد گفته می‌شود، اما آنچه که مدنظر است مصرف مواد مخدر در هر شکل و اندازه‌ای و از هر نوعی است.

وی اظهار کرد: برای آنکه دریابیم چرا یک فرد پس از بهبودی مجدد به سمت مصرف مواد گرایش می‌یابد، نخست باید بدانیم علل گرایش اولیه این افراد به اعتیاد چیست؟

انصاری خاطرنشان کرد: بطورکلی برای این معضل 4 عامل اصلی مطرح می‌شود که شامل عوامل فردی، عوامل اجتماعی، عوامل خانوادگی و عوامل روانی می‌شود.

وی بیان کرد: هریک از این چهار عامل با یکدیگر در ارتباط مستقیم هستند، بعنوان مثال مهارت حل مشکل، قدرت تصمیم‌گیری و توانایی‌ نه‌ گفتن در گروه عوامل فردی قرار می‌گیرند که اشخاص را در برابر وسوسه مصرف مواد مخدر محافظت می‌کنند.

این جامعه شناس گفت: اما همین عوامل فردی فقط در یک خانواده سالم در وجود فرد ایجاد می‌شوند، پس عوامل خانوادگی می‌توانند بر عوامل فردی تاثیر بگذارند.

وی ادامه داد: خانواده‌های پر تنش و از هم پاشیده، خانواده‌های بد سرپرست و تک سرپرست، والدین ناآگاه، سهل انگار و یا متعصب همگی می‌توانند باعث شوند شخصیت فرد به درستی شکل نگیرد.

انصاری عنوان کرد: در عین حال امروزه ارتباط میان برخی بیماری‌های روانی و اعتیاد پذیرفته شده است، افراد مبتلا به افسردگی شدید، شخصیت‌های ضد اجتماع و افرادی که از اضطراب شدید رنج می‌برند، در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: ازعوامل اجتماعی نیز می توان به دردسترس بودن مواد، عدم اطلاع رسانی توسط جامعه و باورهای نادرست مبتنی بر اعتیادزا نبودن مواد مخدر اشاره کرد، همان‌طورکه می‌ینید هرگاه فرد در یکی از زمینه‌های اجتماعی، خانوادگی، فردی یا روانی دچار نقصان و خلأ باشد، احتمال گرایش او به سمت مواد افزایش می‌یابد.

این جامعه شناس بیان کرد: در میان افرادی که پس از ترک مواد، مجددا به سمت آن گرایش یافته‌اند، اصطلاحی به نام ‌لغزش‌ وجود دارد، لغزش جزیی از طبیعت بیماری اعتیاد است و آمارها نشان می‌دهند که حدود 50 درصد از معتادان در سال اول بهبودی دوباره مصرف می‌کنند.

وی گفت: از آنجا که بیماری اعتیاد مانند سایر بیماری‌های مزمن است، در نتیجه می‌بایست روزانه کنترل و درمان شود، افرادی که پس از ترک مواد دچار لغزش می‌شوند، ابتدا از نظر ذهنی دچار به هم ریختگی احساسی می‌شوند.

انصاری عنوان کرد: در واقع لغزش این افراد از ذهن آنها شروع شده و به مصرف مواد منتهی می‌شود، در مرحله لغزش احساسی فرد به مصرف مواد فکر نمی‌کند، اما احساسات او به دلیل یک تنش یا مشکل روزمره دچار تلاطم می‌شود.

وی اظهارکرد: اگر در این مرحله فرد احساسات خود را مدیریت نکند و یا از افراد آگاه کمک نخواهد، این احساسات روحیه او را بر هم ریخته و او برای تسکین روح خود به فکر مصرف مواد می‌افتد.

این جامعه شناس تصریح کرد: درمرحله بعد لغزش فکری اتفاق افتاده یعنی فرد به مصرف مواد فکر می‌کند، اما هنوز تصمیم قطعی نگرفته است. اگر در این مرحله فرد الگوهای فکری مناسبی رابرای خود در نظر نگرفته باشد و طبق الگوی فکری زمان اعتیاد خود عمل کند، وارد مرحله لغزش جسمانی شده و مصرف مواد را مجددا تجربه می‌کند.

وی گفت: معتادانی که دچارلغزش می‌شوند، ناتوانی در تغییردادن احساسات، افکار و رفتارهای خود را مهمترین عامل بازگشت به اعتیاد می‌دانند.

این جامعه شناس بیان کرد: بزرگ‌ترین خطر لغزش آن است که فرد از خود ناامید شده و وارد چرخه مصرف می‌گردد، اما این افراد باید باور کنند که هنوز قدرت انتخاب دارند و قادرند مجددا کنترل روحیه و تصمیمات خود را در دست گرفته و فرآیند بهبودی خود را ادامه دهند.




تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن