واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پایان سلطه «کفاشیان» بر فدراسیون فوتبال
روز پایانی ثبتنام از کاندیداهای فدراسیون فوتبال با خبرها و حاشیههای زیادی همراه بود و خیلی از پیشبینیها نیز در مورد افرادی که قصد حضور در انتخابات فدراسیون را دارند، اشتباه از آب درآمد.
روزنامه شهروند: روز پایانی ثبتنام از کاندیداهای فدراسیون فوتبال با خبرها و حاشیههای زیادی همراه بود و خیلی از پیشبینیها نیز در مورد افرادی که قصد حضور در انتخابات فدراسیون را دارند، اشتباه از آب درآمد. قطعا مهمترین اتفاق میتواند پایان ریاست هشتساله کفاشیان بر فدراسیون فوتبال باشد که تحلیلهای زیادی درباره عدم ثبتنام او مطرح میشود. باید دید در ٥٠ روز آینده تا برگزاری انتخابات بازی شطرنج میان ٧ کاندیدای ریاست که قطعا وزارت ورزش نیز در آن دست دارد، به نفع چه کسی ختم خواهد شد.
٧ کاندیدای ریاست در غیاب کفاشیان
عزیزالله محمدی (رئیس اتحادیه باشگاههای کشور)، مصطفی آجرلو(مدیرعامل سابق پاس و استیلآذین)، علیرضا معظمینیا (خریدار سابق پرسپولیس)، شهابالدین عزیزیخادم (عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال)، علی اکبر ابرقویینژاد(رئیس هیأت فوتبال اصفهان)، منصور قنبرزاده (مدیرعامل باشگاه نفت) و مهدی تاج (نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ) ٧ نفری بودند که با پایان مهلت نامنویسی کاندیداتوری خود را برای انتخابات ١١ اردیبهشت فدراسیون فوتبال اعلام کردند. قطعا مهمترین و عجیبترین اتفاق ثبتنام نکردن علی کفاشیان بود که کمتر کسی تصور میکرد حتی ثبتنام هم نکند. برای حضور در هیأت رئیسه نیز افراد زیادی ثبتنام کردند که باید تا روز انتخابات نشست و دید که کدام افراد ترکیب هیأت رئیسه ٤سال آینده را تشکیل میدهند.
آنهایی که نیامدند
خبری از افرادی همچون محمد دادگان، رئیس سابق فدراسیون فوتبال؛ علی فتحاللهزاده، مدیرعامل سابق استقلال و علیرضا اسدی، دبیرکل فعلی فدراسیون هم نشد تا خیلی از پیشبینیها اشتباه از آب درآید. دادگان که گفته بود منتظر دریافت تاییدیهای از سوی دولت است، به نظر نتوانسته چنین تاییدیهای را دریافت کند، اگرچه شاید شایعات رسیدن او به وزارت هم در این تصمیم بیتاثیر نبوده است. علی فتحاللهزاده نیز به گفته خودش رکب خورده و درحالیکه شنیده کفاشیان ثبتنام کرده، انصراف داده، درحالیکه این اتفاق رخ نداده است. علیرضا اسدی نیز با وجود تمام شایعات ماههای اخیر درنهایت تصمیم به ثبتنام نگرفت.
شانس کدام گزینه بیشتر است؟
وقتی نگاهی به لیست هفتنفره کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال میاندازیم، شانس چند گزینه از بقیه بیشتر به نظر میرسد. اول از همه اینکه وزارت ورزش گزینه خاصی برای انتخابات معرفی نکرده و گفته میشود شاید شهابالدین عزیزی خادم با حمایت وزارت ورزش پا به عرصه انتخابات گذاشته است. این مدیر جوان که ٤سال در هیأت رئیسه فدراسیون کفاشیان حضور داشت، بهاروند و قنبرزاده را بهعنوان نواب رئیس خود معرفی کرده است. از طرفی مهدی تاج که در هر دو دوره ریاست کفاشیان بهعنوان نایبرئیس او فعالیت کرده، با انتخاب رئیس فعلی بهعنوان نایبرئیس خود شاید شانس نخست ریاست در شرایط فعلی محسوب شود.
البته گفته میشود مصطفی آجرلو که مواضعی نزدیک به کفاشیان و تاج دارد، ممکن است به نفع رئیس سازمان لیگ کنار بکشد یا برعکس این اتفاق بیفتد که در این صورت شانس ائتلاف تاج و آجرلو بالا میرود. عزیزالله محمدی که گفته بود در صورت حضور کفاشیان ثبتنام نمیکند، مواضع نزدیکی به او ندارد و در میان نواب رئیسش نیز خبری از نام کفاشیان نیست. ابراهیم ابرقویینژاد و علیرضا معظمینیا نیز به نظر از شانس بالایی برخوردار نباشند و از سویی منصور قنبرزاده هم که در آخرین دقایق تصمیم به ثبتنام گرفت، به نظر نمیرسد تا پایان در عرصه رقابت انتخاباتی باقی بماند، حتی گفته میشود علیرضا معظمینیا که سابقهای در فوتبال ندارد و صرفا یکبار بر سر خرید باشگاه پرسپولیس نامش مطرح شد، نتوانسته امضای ١٠ نفر از اعضای مجمع را برای ثبتنام جمع کند و بدین ترتیب به صورت خودکار از صحنه رقابت کنار میرود.
پیشبینی آینده کیروش و تیم ملی
کارلوس کیروش که چندی پیش استعفای خود را به تاریخ برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال تقدیم کفاشیان کرده بود، با عدم ثبتنام رئیس فعلی فدراسیون یک گام دیگر به جدایی از تیمملی ایران نزدیکتر شد. سرمربی پرتغالی که در تعطیلات نوروز باید دوبار دیگر روی نیمکت تیمملی ایران بنشیند، قطعا یکی از افرادی است که از عدم حضور کفاشیان در انتخابات ناراحت است اما شاید در صورت ریاست افرادی همچون تاج و آجرلو که نزدیک به کفاشیان به حساب میآیند، راضی به ادامه کارش در تیمملی شود وگرنه با پایان عصر کفاشیان، شاهد پایان عصر کیروش در تیمملی فوتبال ایران هم خواهیم بود.
در انتظار تایید صلاحیتها
قطعا با رسیدن تعطیلات نوروز بحثهای داغ انتخاباتی هم فروکش میکند و همه چیز به سال ٩٥ موکول خواهد شد. ابتدا بحث اصلاح اساسنامه و تصویب آن در هیأت دولت ممکن است برخی معادلات را تغییر دهد. سپس موضوع تایید صلاحیت کاندیداها از سوی وزارت ورزش ممکن است باعث حذف برخی از کاندیداها شود و پیشبینی میشود که حداکثر ٣، ٤ نفر برای رقابت در روز انتخابات حضور داشته باشند. مهمترین بحث که در غیاب کفاشیان فرصت پیشرو تا برگزاری انتخابات را به روزهایی باارزش تبدیل میکند، مذاکره و لابی کاندیدا با اعضای مجمع است. خیلیها معتقد بودند کفاشیان به راحتی ریاست هشتسالهاش را تمدید میکند اما حالا که او نیست، چه کسی میتواند نظر اعضای مجمع را در فرصت پنجاهروزه باقیمانده به خودش جلب کند؟
همه تحلیلها درباره ثبتنام نکردن آقای رئیس
با عدم ثبتنام علی کفاشیان بهعنوان رئیس ٨سال اخیر فدراسیون فوتبال، تحلیلهای زیادی درباره پایان ریاست او در رسانهها و از سوی افراد مختلف مطرح میشود. برخی معتقدند وزارت ورزش و سازمان بازرسی با فشارهایی که در ماههای اخیر روی کفاشیان آوردند، او را از ادامه حضورش در فدراسیون منع کردند. از طرفی برخی افراد اعتقاد دارند کفاشیان برای اینکه از زیر بار فشارها بیرون بیاید، تصمیم گرفته تا از این پس بهعنوان نایبرئیس در فدراسیون فعالیت کند. مهدی تاج و مصطفی آجرلو، کفاشیان را بهعنوان نایبرئیس اول خود معرفی کردند و اعلام کردند اگر رئیس فعلی فدراسیون ثبتنام میکرد، آنها به هیچ عنوان پا به عرصه انتخابات نمیگذاشتند. این درحالی است که علی کفاشیان در نخستین مصاحبه خود بعد از عدم ثبتنام برای انتخابات میگوید: «با صداقت بگویم خودم این تصمیم را گرفتم و هیچکس مرا تحت فشار نگذاشت.
البته من از فوتبال جدا نمیشوم چون ٣سال نایبرئیس AFC هستم.» این اتفاقات شائبه جدیدی را هم به وجود میآورد و میتوان از سمتی دیگر نیز به عدم حضور کفاشیان نگاه کرد. او که معمولا در سکوت برگ برندهاش را رو میکند، دیروز در مصاحبهای تاکید کرد: «اساسنامه فدراسیون فوتبال باید به تصویب هیأت دولت برسد و سپس انتخابات برگزار شود.» درحالیکه پیش از این چنین اظهاراتی را از وی شاهد نبودیم، این تغییر موضع کفاشیان قابل تامل است. بهخوبی میدانیم اگر قرار باشد اساسنامه در هیأت دولت به تصویب برسد و بعد از آن هم برای تایید به فیفا ارسال شود، با توجه به تعطیلات نوروز، تا ١١ اردیبهشت اساسنامه جدید آماده نخواهد شد. این بدان معناست که شاید این نامنویسی و تاریخ اعلام شده برای انتخابات زیر سوال برود و حتی کار به نامنویسی دوباره و تعویق انتخابات بکشد. در آن صورت است که کفاشیان باز هم میتواند همه را متعجب کند، رقبا را کنار بزند و به عرصه انتخابات بازگردد.
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]