واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: «فاطمه» و اسراری که برای امروز دارد
ابتکار در یادداشتی آورده است:
اکنون اگر چه صدها سال از وفات حضرت فاطمه (س) گذشته، اما همچنان دوران او را در آینه امروز میتوان دید و به علت آن همه رنج و تلاش اندیشید؛ اینکه چرا به رغم گذشت قرنها، آن نور همانند ستارهای از کهکشانها و زمانهای دور، روشنی بخش شبهای تاریک این عصر میشود و امید بر ماندگاری حقیقت و به واقعیت پیوستن وعدههای خداوند را زنده میکند؛ اینکه چرا پیرامون زندگی و مرگ آن بانو اسرار فراوانی دیده میشود و حتی به نظر میرسد این اسرار را به عمد از خود بر جای گذاشته است. شاید این اسرار، پیامهایی متعلق به آیندگان بوده یا دلیلی برای بررسی و جستجوی بشریت فردا که در زمان مناسب بتواند راهی نو در تاریکی و سرگشتگی بگشاید. گاهی البته علت آن همه دردمندی دختر بزرگوار پیامبر(ص) را به دشواری متوجه میشویم. بانویی که به اذعان مورخان شیعه و سنی، انسانی ارزشمند و فرهیخته در زندگی تاثیرگذار و آموزندهاش بود؛ تا جایی که چند سال قبل در دولت اصلاحات از یکی از مقامات سعودی کتابی با عنوان «آنها فاطمهالزهرا» دریافت کردم نوشته دکتر محمد عبده یمانی. این کتاب در سال 1997 در جده انتشار یافته و نشان از شخصیت غیرقابل انکار آن بانو هنوز و تاکنون حتی در عربستان سعودی دارد.
در سال 1374 هم که به عنوان یک دانشگاهی در اجلاس «اسلام و اروپا» در نروژ شرکت کردم شاهد چنین بحثهایی در سطح جهانی در مورد آن بانوی تاریخساز بودم؛ اینکه چرا محل دفن ایشان مشخص نیست و علت پنهان کاری در مراسم رحلتش چه بوده است. البته در مورد مادر بزرگوار او نیز که کمتر سخن گفته میشود، نباید فراموش کرد مبارزات و سخت کوشی حضرت خدیجه(س) خود دلیلی بر استحکام شخصیت دخترش فاطمه(س) بود.
متاسفانه برخلاف رویه روشنگری آن خاندان برای رفع اختلافات و اصلاح امور در میان امت و زدودن پیرایهها و اتهامات ناروا و کجیها، عدهای زندگی ایشان را محملی برای اختلاف افکنی و ایجاد نفرت کور و تفرقه در جهان اسلام ساختند و عدهای نیز خط انحرافی و کج راههها را دنبال کردند. نمونه آن در روزگار ما، خباثت و خشونت کور سلفیها و نماینده آنها یعنی داعش است. جنایات روزافزون داعش که به کارگیری سلاحهای شیمیایی جدیدترین آنست، نمونهای از آن انحرافی است که از عصر فاطمه(س) آغاز شد و اسرارش شاید امروز بر ملا میشود.
امروز روشن است که وجود داعش از سویی ریشه در انحراف مبانی ایدئولوژیک و خلاء فکری داشته و از طرفی نشانگر توطئه قدرتهای ظالم و اشغالگر و حکومتهای مستبد منطقه است. ابعاد مختلفی از وضعیت کنونی جهان اسلام را میتوان با بررسی سخنان و اندیشههای فاطمه زهرا(س) به خصوص در خطبه فدکیه درک کرد و متوجه چرایی دغدغههای ایشان برای آینده جهان اسلام و بشریت شد. آینده تلخی که امروز به واقعیت پیوسته و علاوه بر جنگ و ناامنی، به خاطر قدرناشناسی آدمی در قبال مواهب طبیعت، جهان را به سوی نیستی میبرد، اما از دیگر اسرار آن حضرت مهریهاش است؛ آب. آبی که میرود تا علت جنگهای آینده باشد و زهرا(س) آن را مهریه خود قرار داد تا قدرش دانسته شود. همچنین نام و القابش را با گیاه و رویش قرینه کرد تا عطر یاس را از قعر تاریخ به امروز برساند و مشام زمان را از عشق و امید پر کند. آن بانو میآموزاند که انسان در هر عصر و زمان چگونه باید باشد و یادآور میشود که شخصیت زن مستقل و سرنوشت ساز است و علتی ندارد که طفیلی مردان باشد. اگر چه همچنین میآموزاند که زنان از عوارض انحرافات و ناملایمات و جنگ و تخریب طبیعت رنج بیشتری بر دوش میکشند. پس چه زیباست صلوات مشهوری که بر او میفرستند، در حالیکه پدرش رحمت للعالمین، همسرش درب شهر علم، فرزندانش صالح و صادق، ولی فاطمه «محور» است: درود خداوند بر فاطمه و بر پدرش و بر همسرش و بر فرزندانش و سری که در او نهفته است... شمعی که تا ابد فروزان است.
منبع: روزنامه ابتکار
۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]