واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبری؛
نوروز ۹۵؛ میهمان آرامش و سکوت روستاهای سرسبز ایلام باشید
شناسهٔ خبر: 3578354 - شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
استانها > ایلام
ایلام-روستاهای ایلام در پهنه سبزگون دشت ها و در دامنه کوه های سربه فلک کشیده در همجواری آثار تاریخی و تمدنی ایلام، مسافران را به آرامش و سکوت دعوت کرده است. خبرگزاری مهر-گروه استان ها: جذابیتهای استان ایلام در بخش گردشگری و آثار طبیعی خارق العاده و شگرف هستند به طوری که چشم هر بیننده ای را خیره می کند که بخشی از زیبایی ها در روستاهای استان نهفته است. بدون شک وجود باغات، ارتفاعات، دره ها، درختان بلوط، آب و هوای مناسب، آب و.. در روستاهای هدف گردشگری باعث شده این روستاها هر ساله مورد بازدید گردشگران به خصوص در فصل تابستان قرار گیرد. هم اکنون شش روستای هدف گردشگری در استان ایلام شامل حیدرآباد، کلم، سراب کلان، پشت قلعه، زنجیره علیا، سنگ سفید وجود دارد ه هریک دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که به خصوص با داشتن آثار طبیعی در فصل تابستان مناسب گردشگران است. بدون شک توسعه روستاهای هدف گردشگری در استان ایلام به خصوص در بخش زیرساختها باعث رونق گردشگری و اشتغالزایی در استان می شود ولی این مهم نیازمند توجه مسئولان ارشد استان ایلام و جذب سرمایه گذاری است. کلم؛ عروس روستاهای ایلام یکی از زیباترین روستاهای هدف گردشگری استان ایلام روستای کلم واقع در شهرستان بدره است که دارای بخشهای طبیعی منحصر به فردی است و در فصل تابستان به دلیل وجو آب و باغات فراوان و قرار گرفتن در کنار کبیرکوه و درختان بلوط زیبایی های دوچندان شده است. روستاهای کلم به دلیل وجود آثار طبیعی، وجود مبارک دو امامزاده و چند اثر تاریخی تلفیقی از تمدن و تاریخی را تشکل می دهد که بدون شک مناسب گردشگران است.
این روستاها همه ساله به خصوص در فصل تابستان میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی و حتی خارج از کشور است که هم اکنون برای توسعع گردشگری این روستا با توجه به ظرفیتهای خوب آن نیازمند زیرساختهای مناسب است. بدون شک راه ارتباطی و ایجاد کمپینگ گردشگری دو مسله مهم برای توسعه گردشگری در این روستا محسوب می شود که این مهم نیازمند توجه ادرات و بخشهای مختلف استان است. روستای حیدرآباد برای رسیدن به روستا باید از جاده ایلام به سمت دره شهر، از یک جاده فرعی آسفالته در روستای جعفرآباد عبور کرد که البته این جاده تابلویی برای راهنمایی مسیر ندارد، زیبایی های روستای حیدرآباد از همان آغاز راه شروع می شود و باغات وسیع و دره و رودخانه همراه با برف، خود بیانگر وجود روستایی زیبا برای گردشگران است. دره پرآب "هفتاو" از 30 کیلومتری شهر ایلام شروع شده و تا ارتفاعات طولاب در نزدیکی روستا امتداد می یابد، آمیختگی جنگل و باغهای میوه، به خصوص درختان گردو، همراه با چشمهها و رودهای خروشان، چشماندازی زیبا به این دره ییلاقی بخشیده است. این دره هم از نظر جذب گردشگر و هم از نظر تولید محصولات باغی، از جمله منابع درآمدزا و مهم استان و روستاییان به شمار می آید. روستای سرابکلان روستای سراب کلان از توابع بخش لومار شهرستان شیروان و چرداول استان ایلام در 12 کیلومتری جنوب غربی شهر لومار و 55 کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام قرار دارد، شهر تاریخی سیروان (شیروان) در حوزه شمالی استان ایلام و شمال شرقی شهر ایلام در دامنه های اطراف و لایه های زیرین سراب کلان واقع در شهرستان شیروان چرداول بصورت نیمه مدفون با بقایای آثار معماری ارزشمند قرار دارد. این شهر از جمله مراکز زیست محیطی باستانی است که در دوره های میانکوهی زاگرس واقع شده است، روستای فعلی سرابکلان بر روی بناهای متعدد و مختلف باقی مانده از این شهر تاریخی ساخته شده است که به بررسی مشخصات برخی از این بناها اشاره می شود.
در وسط روستا مجموعه اطاقهای به هم پیوسته ای به صورت یک تل بزرگ دیده می شود که بر فراز آن پی اطاق های منظم مربع شکل طبقات بالایی ساختمان مشخص و معلوم است. اما طبقه یا طبقات پایین که به عنوان انبار و کاهدان مورد استفاده اهالی قرار می گرفت، هنوز سالم و پابرجا باقی مانده است. سبک معماری بناهای سیروان با برخی آثار از جمله شهر باستانی سیمره (دره شهر) و قلعه های موجود در پشته های کبیرکوه از جمله قلعه شیخ مکان و بهرام چوبین و پل چم آب برده و نزدیکی دره شهر قابل مقایسه است. پشت قلعه روستای پشت قلعه از توابع شهرستان آبدانان در پنج کیلومتری جنوب شرقی شهر آبدانان واقع شده است به صورت کوهپایه ای بوده و در دامنه کوههای زیبای زاگرس با طبیعتی زیبا و جذاب آرمیده است و در حدود ۳۴۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ نفر است.
از کنار این روستا جاده آبدانان به دهلران و خوزستان می گذرد، که آبدانان را به جنوب کشور متصل می کند، در دو طرف جاده زمین های کشاورزی روستا قرار دارد که گندم زارهای پر پشت و پرخوشه، و سیفی جات از محصولات آن هستند. شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی و دامداری است. ۳۰ خانه بوم گردی در روستاهای ایلام شناسایی شده است عبدالمالک شنبه زاده مدیر کل میراث فرهنگی استان ایلام، تقویت بوم گردی، ایجاد زیرساخت های گردشگری در روستاها، توسعه کسب و کار مرتبط با گردشگری، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان را از اهداف شناسایی این خانه ها عنوان کرد. وی ادامه داد: گردشگران علاوه بر اقامت در این خانه ها و بهره مندی از آرامش و سکوت روستاها و جاذبه های طبیعی و تاریخی این مناطق، امکان بهره مندی از غذاهای محلی و سنتی و دیگر تولیدات عشایر و روستاییان از جمله صنایع دستی را دارند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: توسعه گردشگری روستایی علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمد برای روستاییان باعث حفظ هویت روستاها نیز می شود. شنبه زاده افزود: این استان دارای روستاهای متعددی است و پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه گردشگری روستایی دارد اما در این زمینه همکاری مردم روستاها ضروری است. وی اظهار کرد: محیط آرام، بکر، طبیعی و دلنشین روستاها، آداب و رسوم مردمان روستا و تفریح و گردش در روستاها جاذبه هایی است که علاقمندان خاص بسیاری دارد و افراد خسته از زندگی ماشینی شهرها تمایل بسیار زیادی برای بهره مندی از آرامش و سکوت روستاها دارند. وی تاکید کرد: توسعه گردشگری روستایی نیازمند حفظ هویت معماری سنتی، فرهنگ، پوشش و غذاهای محلی است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام شش روستای هدف گردشگری شامل حیدرآباد میشخاص، کلم بدره، پشت قلعه آبدانان، زنجیره علیا چرداول، سنگ سفید چرداول و سرابکلان سیروان با جاذبه های تاریخی و طبیعی منحصربفرد در این استان وجود دارد. شنبه زاده افزود: در این روستاها امکان زندگی در کنار بومیان منطقه با اسکان در کمپ ها و خانه های بوم گردی و صرف غذاهای محلی مردم منطقه برای گردشگران و مهمانان فراهم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]