واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: صنايعدستي؛ نشانه هويت تاريخي ملت
سرويس شهرستانها: صنايعدستي به عنوان هنر اصيل، بومي و سنتي گذشتگان نقش مهمي در رونق اقتصادي هر نقطه از كره خاكي دارد.
در سالهاي اخير فرهنگ استفاده از صنايع دستي و بومي ميان مردم افزايش يافته و با استقبال خوبي از سوي گردشگران داخلي و خارجي روبرو شده است.
از سوي ديگر مسئولان و متوليان امر هم به فكر احياي اين صنعت افتادهاند.
مسئولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان يزد معتقدند كه بسياري از صنايع دستي منسوخ شده استان با حمايت اين سازمان و ارائه آموزش رايگان به علاقهمندان احياء شده و يا در حال احياء است.
به گفته آنان
صنايع دستي به دليل وجود ظرفيتهاي لازم، متكي به منابع داخلي است، مواد اوليه آن در داخل تأمين ميشود و وسايل و بازار كار آن در داخل كشور وجود دارد.
يك كارشناس صنايع دستي يزد نقش صنايع دستي را در توسعه گردشگري مؤثر ارزيابي كرد وگفت:
عماد تشكري در گفتوگو با ايرنا، افزود: اگر صنعت گردشگري توسعه يابد، به طور قطع صنايع دستي و توليدات آن نيز از رونق خوبي برخوردار خواهد شد.
وي اظهارداشت:
تشكري با بيان اينكه گفت: گردشگران در سفر به اين شهر از صنايع دستي استقبال خوبي ميكنند.معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد هم گفت: فرآوردههاي دستي به علت اتكا به مواد اوليه داخلي و وابسته نبودن به فنآوري خارجي، ارزش افزوده و اشتغالزايي بالايي كه دارد، ميتواند جايگاه ويژهاي را در اقتصاد كشور ايفا كند.
محمد بهشتينژاد افزود: صنايع دستي ريشه در فرهنگ جامعه دارد و مردم در گذشته به صنايع دستي به عنوان يك نياز نگاه ميكردند اما امروزه تنها جنبه تجملاتي و تزئيناتي آن مورد توجه است.
وي صادرات را يكي از راههاي رونق صنايعدستي عنوان كرد و افزود: وجود كالاهاي مشابه صنايع دستي از جمله انواع ظروف چيني موجب تغيير فرهنگ مصرف هنرهاي دستي شده و با ورود فرش ماشيني نيز استفاده از زيراندازها، از جمله زيلو را به بوته فراموشي سپرده است.
معاون صنايعدستي سازمان ميراث فرهنگي يزد معتقد است كه مصرف و استفاده از توليدات داخلي صنايع دستي، نيازمند فرهنگسازي قوي است.
بهشتينژاد گفت: بايد اين فرهنگ در جامعه نهادينه شود تا مردم از صنايع دستي استقبال كنند.
وي استفاده از صنايع دستي را گامي در جهت ايجاد اشتغال و كمك به اقتصاد كشور دانست و يادآور شد: اين امر باعث ميشود تا ارز از كشور خارج نشود.
او توليد صنايع دستي همگام با سليقه مردم را يكي از نيازهاي اين بخش عنوان كرد و گفت: بايد با آموزش صنعتگران، توليدات را به سمت همگامي با سليقه مردم سوق داد.
بهشتينژاد، صنعتي شدن و ورود كالاهاي صنعتي مشابه صنايع دستي را از مشكلات اين بخش برشمرد و تصريح كرد: به همين دليل از رشته هاي صنايع دستي استقبال كمتري ميشود. رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يزد هم گفت: يكي از سريعترين راههاي دستيابي به توسعه و پيشرفت، توليد صنايعدستي است كه برخلاف صنايع ماشيني، داراي ارزش افزوده بالا و كارآفريني گسترده است و از مهاجرت روستائيان به شهرها جلوگيري ميكند.عزيزالله سيفي افزود: در حال حاضر ايران در مقام سوم صنايعدستي جهان بعد از كشورهاي چين و هند با برخورداري از 250 رشته صنايعدستي قرار دارد كه در صورت تدوين، برنامهريزي و اعمال سياستهاي صحيح، ميتوان بازار صنايع دستي ايران را رونق بخشيد.وي آموزش به علاقهمندان را از برنامههاي اين سازمان عنوان كرد و گفت: سال گذشته چهار هزار و 835 نفر در 265 دوره و 29 رشته صنايعدستي آموزش ديدند.وي شمار صنعتگران زيرپوشش اين سازمان را يكهزار و264 نفر اعلام و تصريح كرد: در اين مدت، 438 فرصت شغلي در اين بخش ايجاد شده است.
او كمبود اعتبار براي ارائه وام به متقاضيان جهت خريد و تجهيز كارگاه و توليد صنايع دستي را از مشكلات فراروي صنايع دستي استان يزد اعلام كرد.سيفي به تأثير متقابل صنايعدستي و گردشگري بريكديگر تأكيد كرد و يادآور شد: حمايت از كارگاههاي توليدي و بازارچههاي صنايع دستي و تهيه و تدوين استاندارد مواد اوليه با حفظ اصالت بومي، محلي و فرهنگي، افزايش تنوع و زمينههاي كاربردي صنايع دستي و تأمين امنيت براي سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف صنايعدستي از جمله راهكارهاي توسعه اين صنعت است.
وي صنايع دستي را نشانه هويت ملي و تاريخي ملت و نشاندهنده تمدن، فكر، فرهنگ و انديشه مردم جامعه دانست و افزود: بايد به صنايع دستي به عنوان هنر، انديشه و هويت ملي توجه شود و به عنوان نماد فرهنگي و تمدني، جايگاه خودش را بازيابد.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]