واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خرید سهام 3 سایت ایرانی توسط روسها
در حال حاضر ۵۱درصد سهام دیجیکالا نزد شرکت سرمایهگذاری سرآوا است که بهزودی این رقم به ۶۰درصد هم میتواند برسد. رقم مالیکیت در کافهبازار و دیوار ۲۰درصد و در شیپور ۱۵درصد است.
وبسایت آی تی رسان: علاقه روسیه نه تنها به بخش نفت و گاز، انرژی و حملونقل ایران بلکه این بار در بخش نوپای اینترنت و استارتآپها هم کشیده شده است. بخشی که این روزها در ایران داغ بوده و تازه شروع به رقابت در عرصه جهانی میکند. به گزارش آیتیرسان و براساس مطلبی در خبرگزاری کامرسانت، مدیرشرکت سرمایهگذاری پاروس کاپیتال Parus Capital، سهامدار سابق کیوی Qiwi آندری موراوی و همچنین بوریس سینگوبکو در ۳ شرکت اینترنتی ایران یعنی دیجیکالا، شیپور و دیوار سرمایهگذاری کردهاند.
در ادامه این خبر از ارزش این سرمایهگذاری در حدود چند میلیون دلار یاد شده است. یکی از انگیزههای این سرمایهگذاری وجود شرکتهای مشابه در پورتفولیوی سرمایهگذاران است. بوریس سینگوبکو میگوید: «ما در آمازون ایرانی، برترین سایت تجارت اینترنتی در ایران سرمایهگذاری کردهایم. دو شرکت دیگر هم بهطور کامل بازار آگهیهای آنلاین را در اختیار دارند، چیزی شبیه آویتو avito.ru (بزرگترین سایت آگهی اینترنتی در روسیه)، این شرکتها دیوار و شیپور هستند».
در حال حاضر ۵۱درصد سهام دیجیکالا نزد شرکت سرمایهگذاری سرآوا است که بهزودی این رقم به ۶۰درصد هم میتواند برسد. رقم مالیکیت در کافهبازار و دیوار ۲۰درصد و در شیپور ۱۵درصد است.
بزرگترین سرمایه سرآوا همین دیجیکالا است که با داشتن ۸۰درصد سهم بازار خرید اینترنتی، برترین شرکت در زمینه تجارت آنلاین است. دیجیکالا براساس خبر منتشرشده نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار ارزش دارد. این در حالی است، شرکتهایی که در این بازار سرمایهگذاری میکنند، معتقدند ارزش دیجیکالا تا ۳ و حتی ۴ میلیارد دلار (تقریبا ۱۰ برابر) در ۵ سال آینده میتواند برسد. این رقم براساس پیشبینی ناشی از پتانسیل رشد بازار تجارت اینترنتی ایران است که بعد از اجرای برجام جزء یکی از ذینفعان آن بوده که در نهایت منجر به ساخت راههای جدید دسترسی به شبکه اینترنت از جمله شبکه 4G خواهد بود.
بوریس سینگوبکو میگوید: «بازار ایران پتانسیل بالایی دارد. ۸۰ میلیون جمعیت که نیمی از آنها جوان هستند، میخواهند از فناوریهای روز استفاده کنند و ۲۰ تا ۳۰ میلیون گوشی هوشمند دارند».
او همچنین سهام چند شرکت ایرانی در بازار بورس تهران را نیز خریداری کرده است. وی در ادامه میگوید: «واضح است که بزرگترین صنعت ایران نفت و گاز است. ایران بزرگترین ذخایر نفتی جهان را دارد ولی ما به بازار مصرف داخلی علاقهمندیم که در آن بعد از برجام، شهروندان غنیتر شده، احساس بهتری خواهند داشت و تحریمها از میان برداشته شدند. ارزش ریال هم بیشتر خواهد شد و همچنین قیمت نفت بالاتر خواهد رفت، شاید ۱۰۰ یا ۷۵ دلار نشود ولی خب ۳۰ دلار هم نمیماند».
بدین ترتیب یکی از نیازهای رشد و بلوغ اکوسیستم استارتاپی ایران یعنی امکان جلب سرمایهگذار خارجی، حضور راحتتر در بازارهای جهانی و در نهایت وجود امکان تصاحب توسط غولهای تکنولوژی دنیا که بزرگترین آرزوی هر استارتاپی است، درحال فراهم شدن است.
در پاییز ۱۳۹۳ ایران و روسیه قرارداد همکاری به ارزش ۷۰ میلیارد دلار امضا کردند. بعد از برجام روسیه به ایران پیشنهاد فروش جنگنده سوخوی سوپرجت ۱۰۰ را داد. گازپروم و استرویترانسگاز درباره احداث خط لوله گازی جدید مذاکره میکنند که تنها قرارداد استرویترانسگاز میتواند ۲ میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]