واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كلينتون: اگر امريكا نبود ليبي به سوريهاي ديگر تبديل ميشد!
در حالي كه منابع نظامي خود امريكا اذعان به ناامني در ليبي و صحبت از روند رو به گسترش سيطره داعش بر اين كشور دارند...
در حالي كه منابع نظامي خود امريكا اذعان به ناامني در ليبي و صحبت از روند رو به گسترش سيطره داعش بر اين كشور دارند، وزير امور خارجه سابق و نامزد دموكراتها در انتخابات رياست جمهوري سال جاري ميلادي امريكا تأكيد كرد، به رويدادهاي ليبي نگاهي بيندازيد متوجه خواهيد شد كه «اگر امريكا وارد عمل نميشد، احتمالاً ليبي به سوريهاي ديگر تبديل ميشد كه ميتوانست وضعيتي خطرناكتر را به وجود آورد.»
به گزارش ايسنا، هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه سابق و نامزد دموكراتها در انتخابات رياست جمهوري سال جاري ميلادي امريكا در مصاحبه با روزنامه «هاآرتص» در خصوص تصميم باراك اوباما، رئيس جمهوري امريكا براي اقدام نظامي در ليبي گفت: اين تصميم رئيس جمهور بود و فكر ميكنم او پيش از اتخاذ هر تصميمي به حرف همه گوش كرده است، درست مثل همان كاري كه در جلسه بررسي اطلاعات در خصوص اينكه آيا اوباما بايد دستور تعقيب بنلادن، رهبر سابق القاعده را صادر كند يا خير انجام داده بود. وي افزود: اينها در نهايت تصميمات رئيس جمهور هستند. فكر ميكنم بايد اين مسائل را كه كجا بوديم، با چه تهديدهايي مواجه شديم و معمر قذافي، ديكتاتور سابق ليبي مشغول انجام چه اقداماتي بود، به ياد آوريم و بگويم كه وقتي اين مسئله را در ذهن خودم مرور ميكنم متوجه ميشوم كه عدم واكنش ناتو و اعضاي ليگ عرب ميتوانست ليبي را به سوريهاي ديگر تبديل كند كه به نظر من ميتوانست وضعيتي به مراتب خطرناكتر باشد. هيلاري كلينتون در ادامه اين مصاحبه گفت: در نتيجه همه ما بهترين قضاوتمان را انجام داديم. من به تمام افرادي كه با آنها در دولت اوباما كار كردم احترام ميگذارم و در نهايت ما تنها افرادي هستيم كه پيشنهاداتمان را به رئيس جمهور ارائه ميكنيم. اما همزمان با اين اظهارات كلينتون فرمانده نيروهاي امريكايي در آفريقا اعلام كرد، فقدان دولت مركزي در ليبي شرايطي را ايجاد ميكند كه گروههاي افراطگرا در اين كشور امكان رشد و توسعه داشته باشند. به گزارش ايسنا، به نقل از خبرگزاري اسپوتنيك، ديويد رودريگز، فرمانده نيروهاي امريكايي در آفريقا در يك جلسه سناي اين كشور اظهار كرد: ليبي همچنان با بيثباتي دست و پنجه نرم خواهد كرد و در اين شرايط تهديد گسترش گروههايي افراطگرا نظير داعش به دليل عدم وجود دولت ملي قدرتمند رو به افزايش است. اين فرمانده امريكايي در ادامه خاطرنشان كرد، حتي بهرغم حمايتهاي جامعه بينالمللي، ليبي احتمالاً در آينده شاهد تهديدهاي مرتبط با افراطگرايي خواهد بود. وي افزود: عدم وجود دولت مركزي قدرتمند اين بستر را فراهم ميسازد كه سازمانها و شبكههاي خشونتطلب و افراطگرا بتوانند در ليبي فعاليت خود را گسترش دهند. رودريگز از پاسخ به اينكه چند درصد از ليبي تحت كنترل گروه تروريستي داعش است خودداري كرد اما به طور كلي گفت كه مناطق اطراف شهر سرت تحت كنترل داعش هستند. وي در پاسخ به سؤال سناتور ليندسي گراهام درباره اينكه آيا ليبي در مقطع فعلي يك «كشور شكستخورده» است پاسخ مثبت داد. رودريگز گفت: امريكا بايد تلاش بيشتري به منظور مقابله با گسترش گروه داعش در ليبي انجام دهد.
دخالت نظامي در ليبي بعيد است
در شرايطي كه ارتش مصر روز يكشنبه رزمايشهاي نظامي دريايي و هوايي را تحت عنوان «رامسس 2016» در سواحل خود با مشاركت فرانسه آغاز كرد تا گمانه زني درباره احتمال حمله به ليبي قوت بگيرد، عبد الفتاح سيسي در گفتوگويي تلويزيوني به شدت دخالت نظامي مصر در ليبي را بعيد دانست و تأكيد كرد كه نقش ارتش مصر تنها به حفظ امنيت مرزهاي كشور محدود خواهد بود. به گفته سخنگوي ارتش مصر، اين رزمايش در چارچوب تمرينات مشترك نيروهاي مسلح هر دو كشور انجام شد و در آن يگانهاي دريايي مصر و فرانسه و ناوچه فريم مصر براي اولين بار مشاركت داشتند.
منبع : ايسنا
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]