تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842209782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حراج گرانقیمت‌ترین ثروت تاریخی اراک


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
حراج گرانقیمت‌ترین ثروت تاریخی اراک
حراج گرانقیمت‌ترین ثروت تاریخی اراک در پی واکنش‌های مردمی نسبت به حراج گرانقیمت‌ترین دارایی و ثروت شهر اراک (موزه حمام چهار فصل) در بهترین نقطه تجاری اراک، نشست مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی با تشکل‌های مردم‌نهاد و جمعی از رسانه‌ها در محل این موزه برگزار شد.


به گزارش فرهنگ نیوز، تغییر کاربری موزه چهار فصل که از آثار ارزشمند باستانی و مربوط به دوره قاجار است، به رستوران سنتی موجی از اعتراض‌های مردمی را به دنبال داشت و در پی این واکنش‌ها نشست مشترک مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با تشکل‌های مردم نهاد و جمعی از رسانه‌های استان در محل این موزه برگزار شد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این نشست گفت: بر اساس قانون این اختیار به ادارات میراث فرهنگی داده شده که به منظور حفظ، حراست و بهره‌برداری از بناهای تاریخی نسبت به تغییر کاربری بناهای تاریخی با اعطای مجوزهای مناسب به بخش خصوصی اقدام کند.
 
سید محمد حسینی افزود: در حال حاضر 800 بنای تاریخی در استان وجود دارد که حفظ و نگهداری این بناها به 800 میلیون تومان تا 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی مدعی است که تغییر کاربری موزه حمام چهار فصل اراک هیچ آسیبی به آن وارد نخواهد کرد و تغییرات ایجاد شده در آن با تایید کمیته فنی میراث فرهنگی صورت گرفته است.
 



 
حسینی بیان داشت: این موزه به مدت هشت سال و با اجاره بهای ماهانه 2 میلیون تومان به بخش خصوصی اجاره داده شده است.
 
رئیس خانه تشکل‌های مردم نهاد استان مرکزی نیز گفت: سازمان‌های مردم نهاد سازمانی غیر انتفاعی و غیر سیاسی هستند و در فعالیت‌های خود به دنبال پول و قدرت نیستند.
 
سیاوش آقاخانی افزود: متاسفانه به دنبال مسائل پیش آمده پیرامون موضوع حمام تاریخی چهار فصل اراک انواع تهمت‌ها و انگ‌ها را به این سازمان چسباندند، در حالی که حرف این مجموعه، حرف مردم است.
 
وی تصریح کرد: آثار تاریخی و باستانی و فرهنگی متعلق به دولت نیست، بلکه این آثار امانت مردم در دست دولت است و دولت باید در حفظ این آثار بکوشد.
 
رئیس خانه تشکل‌های مردم نهاد استان مرکزی ادامه داد: موزه تاریخی حمام چهار فصل متعلق به مردم اراک است و شهروندان این شهر حق دارند نگران آن باشند و اجازه نخواهند داد این اثر ارزشمند تاریخی در اثر سهل‌انگاری به نابودی کشیده شود.
 



 
آقاخانی با اشاره به واگذاری این اثر تاریخی با اجاره بهای ماهانه 2 میلیون تومان گفت: موزه چهار فصل اراک دارای بیش از یک هزار و 600  متر زیر بنا و در بهترین نقطه تجاری شهر واقع شده است، بر اساس کدام کار کارشناسی این اجاره بها برای آن در نظر گرفته شده است.
 
وی افزود: میراث فرهنگی با چه پشتوانه‌ای اثری را که هیچ قیمتی نمی‌توان بر آن تعیین کرد، به بخش خصوصی واگذار کرده است، مدیران میراث فرهنگی فرهنگ این شهر را به تاراج برده‌اند.
 
رئیس خانه تشکل‌های مردم نهاد استان مرکزی بیان کرد: به راستی واگذاری این اثر تاریخی ارزشمند به نازل‌ترین قیمت ممکن غیر قابل درک است، سازمان‌های مردم نهاد مخالف تغییر کاربری موزه برای حفظ و نگهداری آن نیست، اما معتقد است این موزه باید با کار کارشناسی دقیق واگذار شود.
 
آقاخانی با اشاره به اینکه وظیفه سازمان میراث فرهنگی، حفاظت از بناهای تاریخی است، بیان کرد: کارمندان این مجموعه موظف به حفظ و حراست از بناهای تاریخی هستند، بابت این کار حقوق و دستمزد می‌گیرند، اینکه مدیرکل میراث فرهنگی بگوید همه کارمندان هستند، اما پول نیست و مجموعه را به حال خود رها کند، کار صحیحی نیست.
 
وی ادامه داد: باید در سیستم مدیریتی بازنگری شود، مدیریت تنها در هزینه کردن منابع نیست، بلکه مدیریت در جذب منابع است.
 
رئیس خانه سازمان‌های مردم نهاد استان مرکزی با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی گفت: نباید به این بهانه که پول نیست، حفاظت و نگهداری آثار فرهنگی و تاریخی را به حال خود رها کرد، مصوبه دولت مبنی بر واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی که منجر به خرابی و از بین رفتن بناهای تاریخی خواهد شد را کدامین کارشناسان تایید کرده‌اند، سازمان‌ مردم نهاد استان بابت این مصوبه به دیوان عدالت اداری شکایت خواهد کرد.
 



 
آقاخانی همچنین با اشاره به اینکه قرار است حمام دوره قاجار به رستوران سنتی تبدیل شود، گفت: کدام کارشناسی مجوز این تغییر کاربری را داده است، باید دستان کارشناسی  که این مجوز را صادر کرده، شکست، چرا که حرمت بناهای تاریخی و ارزش آن را قدر نمی‌دانند و به راحتی اجازه می‌دهند شان این اماکن ارزشمند زیر سوال برود.
 
وی از آمادگی سازمان‌های مردم نهاد استان برای باز تعریف کاربری در خور شان موزه خبر داد و اظهار داشت: ما مخالف بهره‌برداری مناسب از موزه نیستم، مخالف این هم نیستیم که دولت ضرر کند، اما اجازه نخواهیم داد با تبدیل ارزشمند‌ترین اثر تاریخی شهر به رستوران و کبابی این اثر تاریخی از بین برود، همانطور که هنوز اتفاقی رخ نداده کف آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی این موزه سرامیک کاری شده و کلا از حالت سنتی بودن خارج شده است.
 
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، واگذاری موزه تاریخی حمام چهار فصل اراک با مساحتی بالغ بر یک هزار و 600 متر مربع در بهترین نقطه تجاری شهر (عباس آباد) با قیمت اندک دو تا چهار میلیون تومان در شرایطی صورت گرفته است که اجاره یک واحد 100 متری در زیرزمین این منطقه بیش از 7 میلیون تومان است، همچنین یک بانک در 3 سال پیش در این خیابان 15 میلیون تومان اجاره می‌داده است.
 
موزه چهار فصل اراک یک اثر قدیمی مربوط به دوران قاجار است که از زیباترین آثار معماری و کاشی‌کاری ایران در قرون اخیر محسوب می‌شود و به جرات می‌توان گفت که این حمام با تزئینات ویژه آن در کشورهای اسلامی اثری منحصر به فرد است که متاسفانه اخیرا توسط مسئولان میراث فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شده و بخش خصوصی نیز اقدام به نصب سرامیک و سرویس‌های بهداشتی در بخش‌هایی به عنوان آشپزخانه و سرویس بهداشتی کرده است.
 
گذشته از آن که نحوه برگزاری مناقصه واگذاری این پروژه به بخش خصوصی مورد سوال رسانه‌ها و اذهان عمومی است، واگذاری ارزان آن نیز مورد سوال قرار گرفته است که می‌طلبد مسئولان نظارتی به آن ورود کرده و اجازه ندهند فرهنگ و ثروت و سرمایه این شهر توسط عده‌ای منفعت طلب به بازی گرفته شود.
 
آقای مسعود سلطانی‌فر نابودی میراث فرهنگی به دلیل نبود اعتبار هیچ توجیهی ندارد و بدتر از آن پایین آوردن شان و منزلت آثار تاریخی تا حد رستوران و کبابی چیزی کمتر از تخریب فرهنگ این کشور نیست.
 
در ضلع شرقی خیابان شهید دکتر بهشتی (عباس آباد سابق) کمی بالاتر از ساختمان فعلی شهرداری و روبروی بازارچه (پاساژ) قدیمی «خانبولوکی» عمارتی زیبا موسوم به حمام چهار فصل قرار دارد، این بنا که در خلال سال‌های 1292 تا 1294 شمسی طی حدود 38 ماه احداث شد، از زیباترین آثار معماری هنری اراک است که اصول فنی ساختمان سازی به طرز شگفت آوری در آن رعایت شده است.
 
حمام چهار فصل اراک در سال 1373 به همت مسئولین سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی به موزه تبدیل شد و این اثر هنری و ارزشمند از آسیب جاهلان و طمع منفعت‌طلبان مصون ماند.
 



 
این عمارت در عمق 5-6 متری زمین قرار دارد و درب اصلی آن که در رواقی بسیار قرار داشته، مخصوص ورود و خروج مردان (مسلمان و اقلیت‌های مذهبی) بوده است.
 
درب حمام زنانه در کوچه‌ای پر پیچ و خم قرار داشت تا رفت و آمد زنان به حمام از نظر مصون باشد.
 
حمام چهار فصل به دستور و سرمایه «حاج محمد ابراهیم خوانساری» و با تلاش استادکاران، معماران و کارگران سلطان آبادی و استادکاران کرمانی و یزدی ساخته شد و به لحاظ نکات فنی و مهندسی ساختمان سازی، هنر معماری و تزیین چشم هر بیننده‌ای را می‌نوازد.
 
طراحی تأسیسات این بنا نیز کاملاً با دقت انجام شده است، چنانکه فاضلاب آن به سهولت به سیستم فاضلاب شهری متصل شده، خزانه‌های آب گرم حمام‌های مردانه و زنانه و بالمال تون و دودکش حمام در میان ساختمان قرار داده شده‌اند تا اتلاف انرژی به حداقل خود برسد، چهار درب ورودی با راهروی طولانی در چهار جهت تعبیه شده تا امکان ورود و خروج بی دغدغه با توجه به الزامات دینی اجتماعی فراهم آید و…
 
حمام چهار فصل از آثار باستانی شهر اراک و مربوط به اواخر دوره قاجار است که در 10 آبان 1355 با شماره ثبت 1339 به عنوان یک اثر ملی ایران به ثبت رسیده است.
 
این حمام تنها حمام کشور است که در آن قسمتی مجزا برای اقلیت‌های مذهبی وجود دارد، علت ساخت این قسمت توسط بانی بنا دیدن شستشوی طفلی کوچک توسط مادری یهودی در فصل زمستان بوده است، وی وقتی علت را جویا شد دریافت که یهودیان حق استفاده از حمام عمومی را ندارند، بنابراین تصمیم به ساخت حمامی برای اقلیت‌ها در مجاورت حمام عمومی شهر گرفت و این بنای ارزشمند را از خود بر جای گذاشت.
 
 


منبع: فارس


94/12/19 - 16:51 - 2016-3-9 16:51:44





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن