تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846668995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل عکس «امید به زندگی جدید» (Hope for a New Life)


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


تحلیل عکس «امید به زندگی جدید» (Hope for a New Life) وبلاگ > زعفرانلو، شهرام - عکسی که از لحظاتی فرّار، غیرقابل تکرار، خطرناک و دردآور شکار می‌شود، جسارت عکاسی را نمایان می‌سازد که با حضور در دل سهمگین‌ترین شرایط خود را متعهد و موظف می‌داند تا هم ثانیه‌ها را به زیباترین شکل تثبیت کند و هم وضعیت خاصی را از دل طبیعت و یا زندگی انسانی به نمایش بگذارد. عکس برگزیده برای تحلیل در این مقاله، تصویری است از انتقال نوزادی توسط یک زن و مرد از لابلای سیم‌های خاردار در منطقه عبور پناهجویان سوری.



عکاس:

وارن ریچاردسن عکاس آزاد مطبوعات است که هم‌اکنون در اروپای شرقی مشغول عکاسی است. وی متولد 1968 در استرالیاست. عکاسی را به شکل تجربی و با تمرکز بر موضوع انسان و محیط، آموخته و با روزنامه‌ها و مجلات و شرکت‌های تبلیغاتی همکاری دارد.



تحلیل عکس «امید به زندگی جدید» (Hope for a New Life)


او مدتی در آسیا، آمریکا و اروپا زندگی کرده است. دوره‌ای نیز در انگلستان و آمریکا به عکاسی از افراد سرشناس پرداخت. در سال 2015 زمانی که در مرز صربستان و مجارستان فعالیت می‌کرد، عضو گروه روزنامه‌نگارانی بود که بحران پناهندگان را پوشش می‌دادند و از برخورد خشونت‌بار پلیس با پناهجویان عکس و گزارش تهیه می‌کردند. پروژه‌ی آینده وی سفر به مناطق مجاور قطب شمال برای عکاسی از شرایط مهاجرین و تغییرات آب و هوایی ناشی از دخالت انسانی است.

عکس:

مردی با حالتی هیجان‌زده در حال دست به دست کردن نوزادی از میان سیم‌های خاردار است. زمان مابین شب و روز و از حداقل نور برخوردار می‌باشد. نفر مقابل مرد، ظاهرا زنی است که با دستان کشیده‌اش نوزاد را می‌ستاند.



تحلیل عکس «امید به زندگی جدید» (Hope for a New Life)



تحلیل عکس:

آنچه به شکل آکسسوار (لوازم صحنه) در این عکس خودنمایی می‌کند، سیم‌های خاردار است. سیم‌های خاردار در پیش‌زمینه و میان‌‌زمینه حضور دارند و بالا تنه زن و مرد را احاطه کرده و با خطوط دایره‌وار و بند‌های تیز و خاردار بر سطح آسمان بی‌رمق و کم نور گسترده‌ هستند. تن و صورت زن و مرد هر آن ممکن است در عبور از میان سیم‌ها آسیب ببینند. دهان هر دو نفر باز است ولی نوزاد در خواب به سر می‌برد. دقت آنها برای عبور دادن طفل از قسمت بدون سیم خاردار، نشان از وابستگی عاطفی و احتمالی پدر و مادری دارد که هر آن خطرهای نادیده و پنهان، تهدیدشان می‌کند. سایه سیم روی چهره مرد همانند رد برش و زخمی است بر صورتی بهت‌زده و هراسناک. این چهره به همراه سر و نیم رخ نوزاد، جهت نور حاضر در صحنه را که از سمت راست تصویر می‌تابد، نمایان می‌سازد.

فیگور زن به ما و عکاس نزدیک‌تر است اما به جز دست‌ و بازوی برهنه او و دست‌بند روی مچ دست چپش، هیچ مشخصه‌ی دیگر از زن به چشم نمی‌خورد. عکاس برخلاف عرف و کلیشه‌ی رایجِ دنیای تصویر، که معمولا مادر و احساسات برونگرایانه‌ی او را در لحظات خوف و خطر بزرگنمایی می‌کند، در این لحظه‌ی اضطراب‌آور و ترسناک نه مادر و نه کودک، بلکه مرد یا پدر را به عنوان سوژه و موضوع اصلی عکس خود انتخاب کرده و از جهتی که نور بیشتری بر اندام و چهره او می‌تابد زاویه خود را انتخاب نموده است.


تحلیل عکس «امید به زندگی جدید» (Hope for a New Life)



اگر تصویر را با خطوط فرضی تقسیم‌بندی کنیم، خط قرمز رنگی که کل قاب تصویر را به دو مثلث مساوی تقسیم می‌کند، میزان تعادل و توازن در اثر را به خوبی آشکار می‌سازد. حجم توده و اشکال سمت راست تصویر با سمت چپ آن در نسبتی، وزن دو طرف تصویر را همسنگ کرده و تعادل را باعث شده است.

جسم کودک در میانه‌ی عکس، مرکز ثقل نیروهای موجود در تصویر است که همه کشمکش‌ها و انرژی درون اثر را به خود جلب کرده و سنگینی و وزانت خاصی را در آن بخش ایجاد نموده است. علاوه بر آن نگاه مخاطب نیز پس از برخورد با چهره‌ی مرد به کمک خطوط مورب به سمت کودک سوق پیدا می‌کند. به عبارتی تقریبا همه خطوط اعم از خطوط تن زن، محیط و خطهای مستقیم سیم‌ها، به جز خطوط انحنادار سیم‌های خاردار، همگی به سمت کودک هجوم آورده و نگاه مخاطب را پس از چهره مرد به سوی او معطوف می‌دارد.

دستان زن مانند پلی است که وظیفه این انتقال را صورت می‌دهد و خمیدگی اندام مرد به سمت زن و نگاه او به بیرون کادر، دو کنش مکملی را ظاهر می‌سازد که جهت و مسیر حرکت از چپ به راست قاب را نشان می‌دهد. حالت چهره مرد همزمان با حضور نوزاد در عکس و تلاش برای عبور او از میان سیم‌های خاردار، در هر بار مشاهده‌ی آن، مخاطب را دچار تعلیقی مضطربانه و نگران‌کننده می‌کند. در وحله نخست بیننده نگران طفل به خواب رفته است و در مرحله‌ی بعدی دلواپس مرد. چون جهت حرکت تحویل دادن و گرفتن کودک از چپ به راست است و زن کمترین حالت آشکارگی را داراست، ما بعد از تحویل دادن نوزاد به زن، نگرانی مضاعف و عمیق‌تری نسبت به مرد پیدا می‌کنیم. اما این زن و مرد به امید کدامین زندگی جدید در تعب و تقلا هستند؟ آیا مرد، در انتهای داستان، به زن و کودک پناه یافته در محیط محاصره شده توسط سیم‌های خاردار خواهد پیوست یا به جهان ناپیدا و مبهم و یا احتمالا ددمنشانه‌ی پشت سر خود بازخواهد گشت؟

شهرام زعفرانلو - پژوهشگر فرهنگ و هنر و مدرس تحلیل نقاشی - [email protected]    

کلید واژه ها: عکس - عکاسی - پناهندگان - سوریه -




سه شنبه 18 اسفند 1394 - 14:47:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن