واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئیس انجمن علمی جنگلبانی کشور:
خشک شدن یک میلیون هکتار جنگل زاگرس نگران کننده است
شناسهٔ خبر: 3575023 - دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
استانها > قزوین
قزوین- رئیس انجمن علمی جنگل بانی گفت:خشک شدن یک میلیون هکتار جنگل زاگرس ومرگ و میر ۴۵ هزار هکتار گونه شمشاد ایرانی تهدید جدی در حوزه منابع طبیعی کشور است که باید از تداوم آن جلوگیری شود. به گزارش خبرنگار مهر، همایش آبخیزداری و منابع طبیعی ظهر دوشنبه با حضور ایت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، حجت الاسلام صادقی دادستان، منوچهر حبیبی معاون عمرانی استانداری، جمال انصاری رئیس کل دادگستری، درافشانی معاون امور انسانی استانداری، اسدللهی مدیرکل منابع طبیعی، ابراهیمی پاک رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، معاونان و بخشداران درسالن جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد. هادی کیادلیری در این همایش گفت: توسعه در کشورهای پیشرفته در گرو توجه به محیط زیست و منابع طبیعی است و هیچ کشوری بدون توجه به این سرمایه های ارزشمندی نمی تواند در مسیر پیشرفت گام بردارد. وی افزود: علیرغم توصیه های اکید دینی و سفارش ائمه معصومین(ع) به صیانت از منابع طبیعی خدادادی اما متاسفانه در فرهنگ سازی مشکل داریم و رفتارهای ما هنوز نیازمند اصلاح و تغییر است.
رئیس انجمن علمی جنگل بانی کشور یادآورشد: اگر کشاورزی تضمین کننده غذای کشور است منابع طبیعی حیات بشری را تامین می کند و اگر نتوانیم از آن صیانت کنیم کره خاکی را برای خود غیرقابل سکونت خواهیم کرد. وی اضافه کرد: بشر باید در طبیعت به گونهای عمل کند تا ضمن تهیه غذا و تأمین زندگی که برایش اساسی است آن را در حد اعلا حفظ کند و طبیعتی سرشار از فضا برای جابجایی، سرزمین طبیعی برای گردش کردن، مناظر طبیعی برای تحسین کردن و جانوران وحشی برای زندگی را نیز محقق کند. کیادلیری بیان کرد: امروزه باید تصمیمات مفید خود را در رابطه با حفظ کیفیت محیط زیست بسرعت به مرحله اجرا درآوریم و اگر بیش از این منتظر بمانیم ممکن است موقعیت مناسب را از دست داده و محدودیتهای زیادی در رفتار با طبیعت ایجاد شود. منابع طبیعی موجود را حفظ کنیم وی گفت: برای بسیاری از مشکلات هماکنون هیچ راه حلی نداریم و تنها میتوانیم وضع موجود را حفظ کنیم و قبل از اینکه موقعیت از این هم خرابتر شود و جهانی خلق کنیم که دیگر نسل بشر قادر به ادامه زندگی در آن نباشد، باید به فکر چاره باشیم و وارد عمل شویم. کیادلیری بیان داشت: ۴۵ هزار هکتار از گونه شمشاد ایرانی در عرض دو سال مرگ و میر دسته جمعی داشته و از بین رفته و با وقوع ۱۸۰۰ فقره سیل در کشور که ۵۳ مورد آن در دهه اخیر بوده شاهد تغییر اقلیم در کشور هستیم.
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران گفت: هر کشوری سرمایه های ملی دارد که در دو بخش منابع طبیعی و خدمات طبیعی تعریف شده که در کشورهای پیشرفته به دنبال خدمات طبیعی هستند نه از بین بردن منابع طبیعی اما ما در کشور روی منابع طبیعی و سنتی حرکت کردیم که هیچ جایگزینی ندارد. کیادلیری تصریح کرد: توسعه در بستر فرهنگی هر جامعه تعیین می شود و اجرای هر طرحی با مشارکت مردم محقق می شود لذا مردم باید نقش خود را جدی بگیرند و در این کار سهیم شوند. وی اضافه کرد: وجود دامهای مختلف و چرای بی رویه در طبیعت باعث شده منابع طبیعی و فضای سبز دستخوش تغییر و تحول توسط دامها شود که این مشکلی بزرگ باید با راهکار اساسی برطرف شود. کیادلیری بر لزوم اهمیت و رعایت قانون در کشور تاکید کرد و اظهارداشت: در بستر قانون می توان به رشد و توسعه دست یافت و بی توجهی به آن آسیب زاست. وی در خصوص اعتبارات اختصاص یافته به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: بودجههای اختصاصی در این راستا بسیار محدود است و جوابگوی نیازها نیست و باید دراین زمینه بازنگری و تجدید نظر شود. کیادلیری یادآورشد: متاسفانه کشور ایران در زمینه بیابان زایی در رده پنجم جهان قرار دارد و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند شرایط کشور سومالی را پیدا خواهیم کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]