واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معاون صدر اعظم آلمان به تهران می آید
کد خبر: ۵۷۳۱۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴ - 07 March 2016
سفیر آلمان در ایران روابط تجاری دو کشور را دیرینه، موفق و مثمر ثمر توصیف کرد و گفت: زیگمار گابریل معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد نیز به زودی در راس یک هیات آلمانی به تهران سفر می کند و کمیسیون اقتصادی ایران و آلمان نیز احیا خواهد شد.
میکائیل بارون فون اونگرن-اشترنبرگ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با ابراز خرسندی از تمایل کلی برای افزایش روابط میان ایران و آلمان پس از توافق هسته ای، افزود: سفرهای اخیر وزیر امور خارجۀ آلمان به ایران مؤید این موضوع است؛ در مدت چهار ماه، اشتاین مایر دو سفر به تهران داشت – واقعیتی که به وضوح نشان دهندۀ اهمیتی است که وی برای ایران و خاورمیانه قائل است.
سفیر آلمان با بیان این که پس از برجام 10 هیأت عالی رتبۀ آلمانی به ایران سفر کرده اند، اضافه کرد: در ماه های آتی هیات های دیگری به ایران خواهند آمد. تمرکز بیشتر هیأت ها بر موضوع روابط تجاری است.
اشترنبرگ اظهار داشت: بسیاری از شرکت ها علاقمند به همکاری با شرکای محلی هستند، برخی نیز هم اکنون به سرمایه گذاری های کلان می اندیشند و با توجه به دهه ها روابط تجاری میان ایران و آلمان، بسیاری از مدیران آلمانی با بازار ایران غریبه نیستند و از تجارب گذشتۀ خود بهره می برند.
وی خاطرنشان کرد: پس از برجام ، سفر وزیر خارجۀ آلمان به ایران نشان دهندۀ جنبه های بسیار دیگری از روابط میان دو کشور است. در واقع در سفرهای گذشته نمایندگان مختلف از حوزه های آموزش و پژوهش تا هنر و موسیقی اشتاین مایر را همراهی می کردند.
سفیر آلمان در تهران یادآور شد: بسیاری از حوزه ها می توانندگواه یک همکاری دیرینه خوب و مثمرثمر آلمانی-ایرانی باشند به گونه ای که هم اکنون شاهد افزایش تقاضا برای گذراندن دورههای زبان آلمانی هستیم.
اشترنبرگ در ادامه افزود: عنصر سیاسی در دیدارهای اخیر مقامات ایرانی و آلمانی نقش برجسته ای ایفا کرد. درگیری های مداوم در سوریه و تیرگی روابط عربستان سعودی و ایران از جمله موضوعاتی بود که در دیدار بین وزیران خارجه ایران و آلمان مطرح شد.
**سفر معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان به ایران
سفیر آلمان در ایران همچنین درباره وضعیت روابط اقتصادی و تجاری ایران و آلمان در دوره پسا برجام گفت: آلمان و ایران یک سابقه موفق و طولانی مدت در همکاری های تجاری نزدیک دارند.
اشترنبرگ افزود: این حقایق در کنار فرصت های برآمده از برجام و شرایط مالی و حقوقی جدید، یک موقعیت خوب برای سرمایه گذاری بیشتر و همکاری وسیع تر بین دو کشور فراهم آورد. در هر صورت، در حال حاضر در وهلۀ اول بخش خصوصی از جمله شرکت های آلمانی می بایست فرصت های خود را برای همکاری با ایران شناسایی کنند.
وی تصریح کرد: از نظر من، آن ها فرصت خوبی برای موفقیت در بازار دارند به شرطی که محیط رقابت عادلانه، تضمین شود. دولت آلمان –از جمله سفارت- خوشحال خواهد شد که به آنها در این راه مشاوره داده و به کمک و حمایت از آن ها بپردازد.
سفیر آلمان در تهران از سفر قریب الوقوع زیگمار گابریل معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان خبر داد و گفت: وی در راس یک هیات آلمانی به تهران سفر خواهد کرد و به احیای سنت مذاکرات در چارچوب کمیسیون اقتصادی ایران و آلمان خواهد پرداخت.
**استفاده از فرصت پسا برجام موجب ثبات و رفاه خاورمیانه
اشترنبرگ در پاسخ به سئوالی درباره ارزیابی از اجلاس امنیتی مونیخ و اجلاس مقدماتی آن در تهران، افزود: اظهارات اخیر مقامات آمریکا و روسیه در مورد آتش بس در سوریه نسبتا دلگرم کننده است – در واقع این اظهارات در مسیر توافقی قرار دارند که به تازگی در مونیخ کسب شد. با این حال، به نظر من برای ارزیابی سیرتکاملی این ابتکار عمل در آینده، خیلی زود است.
وی ادامه داد: از نظر من این موضوع بستگی به آن دارد که آیا قدرت های منطقه ای نیز به این توافق می پیوندند و از این روند حمایت کامل می کنند یا خیر. این که دو حوزۀ کلیدی، کمک های انسان دوستانه و از سر گیری روند سیاسی، به صورت موازی پیشرفت کنند نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
سفیر آلمان در تهران اضافه کرد: قطعا مباحث کنفرانس امنیتی امسال مونیخ تنها محدود به بحران سوریه نبود و مسائلی مانند لیبی، بحران پناهجویان یا درگیری مداوم در اوکراین نیز از جمله موضوعات مورد بحث بود.
اشترنبرگ خاطرنشان کرد: برگزاری نشست مقدماتی کنفرانس مونیخ در ماه اکتبر گذشته در تهران مثال بسیار خوبی از فضای جدید و فرصت های ایجاد شده به واسطۀ حل و فصل مساله هسته ای است. فرصت های جدیدی که اگر به درستی از آن ها استفاده شود، می توانند موجب ثبات و رفاه در منطقۀ خاورمیانه شوند.
**مردم سوریه با آتش بس بارقه امید را ببینند/تروریسم پدیده ای جهانی است نه منطقه ای
سفیر آلمان در ایران درباره نقش قدرت های منطقه ای در مقابله با تروریسم اظهار داشت: قدرت های بزرگ منطقه ای مانند ایران می توانند و باید نقش مهمی در حل دیپلماتیک بحران سوریه ایفا کنند. به همین دلیل اشتاین مایر وزیر خارجه بارها برای پیوستن ایران به مذاکرات سوریه در وین و ژنو درخواست داد.
اشترنبرگ افزود: دولت آلمان قویا متعهد به یافتن یک راه حل سریع و با دوام برای این منازعه وحشتناک است. نزاعی که، همانطور که همۀ ما بر سر آن توافق داریم، منجر به مرگ بسیاری شده و بسیاری از شهروندان سوری را از خانه و خانواده هایشان محروم کرده است.
وی تاکید کرد: اما علاوه بر اخبار اخیر دربارۀ برقراری آتش بس، باید قدم های بسیار بیشتری برداشته شود تا مردم سوریه اولین بارقۀ امید را ببینند. در چنین شرایطی تداوم حمایت ذینفعان منطقه ای مانند ایران و عربستان سعودی از تلاش های چندجانبه برای دستیابی به راه حلی برای این مناقشه، اهمیت دارد.
سفیر آلمان در ایران تصریح کرد: تا آن جایی که به گروه های تروریستی مانند داعش مربوط است، حملات اخیر در ترکیه، فرانسه و لبنان یک بار دیگر به ما گوشزد کرد که با یک پدیدۀ جهانی و نه یک پدیده منطقه ای روبه رو هستیم.
اشترنبرگ با تاکید بر این که نمی توان این پدیده را مهار کرد، گفت: تنها می توان آن را در مجموع ریشه کن ساخت. بر این اساس، هر قدم به سوی هماهنگی بیشتر بین المللی در مبارزه با داعش، مفید و سزاوار پشتیبانی است.
وی خاطرنشن کرد: همان طور که احتمالا می دانید، نیروهای مسلح آلمان با یکهزار و 200 نیرو در این مبارزه شرکت دارند. با این حال، درک و مبارزه با علل ریشه ای اجتماعی، اقتصادی و ایدئولوژی ظهور داعش برای جلوگیری از گسترش بیشتر آن در جهان نیز به همین میزان اهمیت دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]