واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اسرائیل دوست دارد به حزب الله حمله کند اما توان آن را ندارد
رژیم صهیونیستی در پی توطئه کشورهای عربی به سرکردگی عربستان سعودی مبنی بر تروریست خواندن حزب الله و به سبب هراس از قدرت نظامی این حزب به دنبال دستاویز و فراهم کردن مقدمات آغاز جنگ سوم ضد مقاومت لبنان است اما با توجه به تهدیدهای دبیر کل حزب الله درخصوص حمله به انبارهای گاز آمونیاک در حیفا از پیامدهای فاجعه بار جنگ احتمالی به شدت نگران است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، روزنامه «رای الیوم» چاپ لندن روز یکشنبه در پایگاه اینترنتی خود به قلم «زهیر اندراوس » نوشت، شاخص ها و دستاوردهای منطقه ای و بین المللی نشان می دهد حزب الله، آرام و قرار اسرائیلی ها، آمریکا و برخی کشورهای عربی را که تل آویو آنها را سُنّی میانه رو می خواند سلب کرده است. سوالی که مطرح می شود این است که آیا رژیم صهیونیستی با شعار « براندازی حزب الله تروریسم » می خواهد حمله جدیدی را ضد رهبران و مردم لبنان آغاز کند؟
اسرائیل در مدت اخیر تهدیدهای خود ضد حزب الله را افزایش داده است و در مقابل هم رسانه های طرفدار سردمداران صهیونیزم با روندی سریع و احتمالا با اجازه تصمیم گیرندگان در تل آویو تلاش می کنند تا زرادخانه حزب الله و خطرات آن را برای اسرائیل عظیم جلوه بدهند. برای مثال « الون بن داوید » تحلیلگر مسائل نظامی در کانال دهم تلویزیون اسرائیل با اشاره به توانایی های حزب الله و اوضاع در مرزهای شمالی یادآور شد، از سال 1948 تا 1970 لبنان اسرائیل را تهدید نمی کرد و اگر در آن فاصله زمانی جنگی آغاز می شد، ارتش اسرائیل سوریه را اشغال می کرد و یک گروه موسیقی (اشاره به ضعف شدید لبنان) نیز می توانس لبنان را اشغال کند.
بن داوید با اشاره به اینکه برخی معتقدند حزب الله مانند گربه ای که چنگ می زند نمایان شد ولی به تدریچ به ببری شکاری مبدل گشت تصریح کرد، قدرت سلاح های حزب الله به اندازه ای است که 95 درصد کشورهای جهان فاقد چنین قدرتی هستند و به گفته مقامات امنیتی تل آویو می تواند در آغاز جنگ در یک روز با هزاران خمپاره و موشک اسرائیل را هدف قرار بدهد و به موازات آن نیروهای تهاجمی خود را برای اشغال روستاهای نزدیک به دیوارهای مرزی در الجلیل اعزام می کند.
در همین زمینه برخی مسئولان آمریکایی طی روزهای اخیر در دیدار با دیپمات های عرب از نیت اسرائیل برای آغاز جنگ ضد حزب الله خبر دادند و از آنها خواستند که این کشورها بهانه جنگ را به اسرائیل ندهند.
بنا به اظهار نظر میسم رزق از روزنامه نگاران لبنانی، آمریکایی ها در این دیدار تصریح کردند، دست اندرکاران واشنگتن اطلاعات موثقی را از اسرائیلی ها به دست آورده اند مبنی بر اینکه دولت عبری نمی تواند در برابر نبردهای حزب الله در سوریه و پیشروی های آشکارش در میدان جنگ بی تفاوت باشد و هیچ واکنشی نشان ندهد. به گفته این مسئولان آمریکایی، اولویت واشنگتن در خاورمیانه جنگ با گروه تروریستی داعش است ولی اسرائیلی ها پافشاری می کنند حزب الله برای آنها خطر است و باید هدف نخست و آخر در منطقه باشد.
قابل ذکر است که تل آویو هشدار داده مشارکت حزب الله در جنگ داخلی در سوریه توانمندی های جدید جنگی به نیروهای مقاومت حزب الله داده است به ویژه که اعضای این حزب در کنار یک ارتش نظامی نبرد می کنند و در این جنگ با اتاق عملیات مشترک روسیه، سوریه و ایران مشارکت دارند که این موضوع باعث افزایش توانایی های فرماندهان و نیروهای حزب الله شده است. در همین حال منابع اسرائیلی به شدت نگران این مساله هستند که حزب الله بتواند به سلاح های مدرن و پیشرفته و برهم زننده توازن دست پیدا کند در حالیکه این موضوع برای تل آویو به مثابه عبور از خط قرمز است. از سوی دیگر بنا به نوشته روزنامه اسرائیلی هآرتص مداخله روسیه در سوریه دستاوردهایی را برای حزب الله به همراه داشته است بگونه ای که این حزب امروز جزو اردوگاهی است که در جنگ دست برتر را دارد.
با وجودیکه در ظاهر هیچ ائتلافی بین رژیم صهیونیستی و کشورهای(به اصطلاح) میانه روی سنی تشکیل نشده است ولی مقدمه چینی این رژیم برای جنگ در لبنان با تصمیم اخیر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر تروریستی خواندن حزب الله بی ارتباط نیست و به عبارت دیگر چنانچه اسرائیل حمله جدیدی را در لبنان آغاز کند، این جنگ با حمایت آمریکا ، اروپا و همچنین کشورهای میانه رو عربی همراه خواهد بود چون مثلث اسرائیل، غرب و کشورهای عربی میانه رو، همواره حزب الله را گروهی تروریستی می داند و طبیعتا در این صورت اسرائیل یک جنگ توجیه پذیر را ضد یک سازمان تروریستی رهبری خواهد کرد و این به معنای آن است که مشروعیت(دستاویز) مورد نظر اسرائیل برای حمله به حزب الله در دسترس این رژیم قرار خواهد گرفت.
علاوه بر این در جنگ تابستان سال 2006 اسرائیل ضد لبنان که دومین جنگ لبنان نام گرفت عربستان سعودی در بیانیه ای تاکید کرد، حزب الله کشور لبنان را وارد ماجراجویی کرده است و از آن زمان یعنی حدود یک دهه پیش تغییرات زیادی در عرصه جغرافیای سیاسی شکل گرفته و تل آویو به طور مرتب از تقویت همکاری های خود با ریاض خبر می دهد که آخرین آن گزارش کانال دهم اسرائیل مبنی بر سفر هیات بلندپایه نظامی اسرائیل به ریاض بود . موضوعی که با موافقت دستگاه نظارت و سانسور نظامی ارتش تل آویو فاش شد و عربستان سعودی نیز آن را نفی نکرده است. در همین ارتباط خبرگزاری اسپوتنیک روسیه هم از سفر عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان و رئیس دستگاه اطلاعات این کشور به تل آویو خبر داد.
پیشتر گادی آیزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در مصاحبه با روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت تصریح کرده بود، اگر جنگ جدیدی با حزب الله آغاز بشود ارتش اسرائیل از همه توان نظامی خود استفاده خواهد کرد همانطور که در جنگ سی و سه روزه ضاحیه جنوبی در بیروت را ویران کرد.
سخنرانی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان درباره احتمال حمله حزب الله به انبارهای گاز آمونیاک در حیفا در صورت تجاوز اسرائیل به لبنان، که باعث شگفتی اسرائیلی ها شده است، شاید بتواند تل آویو را از آغاز جنگ در لبنان منصرف کند جنگی که پیامدهایش بر اساس همه شاخص های موجود فاجعه بار خواهد بود.
یک شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]