تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833633987




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حال پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی چطور است؟ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر :1394/12/16-بازدید از شهر زیبای شوش، پایتخت چند هزار ساله عیلامیان و جاذبه های گردشگری آن از جمله مسجد جامع شوش، آرامگاه دانیال نبی و قلعه فرانسوی ها در محوطه کاخ آپادانا، انسان را به اعماق تاریخ می برد؛ تاریخی که نشان از تمدن چند هزار ساله ایران زمین دارد.
شوش به عنوان هجدهمین اثر ثبت شده میراث جهانی در فهرست یونسکو نشانه هایی از تمدن دوران عیلامیان و هخامنشیان را داراست و همین امر سبب شد تا همواره این شهر تاریخی مورد توجه و هجوم بیگانگان واقع شود.
به گفته کارشناسان و صاحب نظران، این شهر نخستین منطقه در ایران است که تیشه باستان شناسان داخلی و خارجی در آن فرود آمد.
ثبت هر اثر و ازدیاد اعداد این آثار در فهرست آثار جهانی مایه افتحار یک کشور است و در این حوزه در سطح جهان رقابت هایی صورت می گیرد زیرا نشان دهنده هویت و فرهنگ یک ملت است.
گفته می شود، وقتی این شهر تاریخی در تاریخ 13 تیر 1394 در یونسکو ثبت جهانی شد، همه حاضران به مدت 10 دقیقه ایستاده و به افتحار این ثبت کف زدند، طبیعی است هر کسی در چنین لحظاتی قرار گیرد، این احساس غرور و افتخار سراپای او را فرا می گیرد.
شهر و قلعه شوش در همه فصول سال بخصوص در تابستان با وجود گرمای زیاد که در بیشتر مواقع دما به 60درجه می رسد ، میزبان گردشگرانی از کشورهای مختلف است.
از جمله اقداماتی که برای ثبت جهانی این شهر باستانی انجام شد، متناسب کردن ساخت و سازهای اطراف محوطه، تجمیع تیرهای چراغ برق، جمع آوری تابلوهای ناهمگون و رفع اختلاف ارتفاع ساختمان ها است. ** قلعه شوش مکانی برای تولید علم
ژان دمورگان باستان شناس فرانسوی برای اینکه باستان شناسان این کشور به محوطه شوش برای کار کاوش نزدیک و دور از حمله افراد باشند، قلعه شوش(آکروپل) را بر روی تپه ای با استفاده از نیروی کار ایرانی بنا کرد.
قلعه که در واقع دژی محکم برای حفاظت از باستان شناسان و اشیای کاوش شده بود با استفاده از آجرهای کاخ داریوش هخامنشی، آجرهای منقوش به خط میخی چغازنبیل و آجرهایی بجامانده از دوران ساسانیان بنا شده است.
ثبت جهانی شوش زیبا بهانه ای شد تا قلعه شوش به مکانی برای پژوهش و تحقیق تبدیل و پژوهشگاه بین المللی تاسیس شود تا بدین ترتیب این قلعه محل تولید علم بوده و خانه پژوهشگرانی شود که قصد دارند به این دریای بیکران فرهنگی و تاریخی دست یابند.
در این پژوهشگاه آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی دائمی تاسیس شده است؛ مکانی که سالها قبل به انباری نامناسب برای نگهداری آثار با ارزش خوزستان و استان های مجاور بود.
130 سال کاوش باستان شناسی باعث شده بود، تعداد زیادی اشیا بدست آید، بخشی از آن به فرانسه و برخی به موزه ملی منتقل شد اما تعدادی دیگر در شوش باقی ماند.
سالها این اشیا در مکانی نمناک و نامناسب به حال خود رها و مامنی برای مارها، عقرب ها و خفاش ها شده بود اما پس از ساماندهی انبارها طی دو سال گذشته، اکنون این مکان به مرکز اسناد تبدیل شد.
در حال حاضر دانشجویان و دانشگاهیان زیادی از سراسر کشور در این پایگاه گرد هم آمده و علاوه بر برخورداری از امکانات پژوهشی آن به رایزنی برای انعقاد تفاهم نامه همکاری با مراکز علمی هستند.
کارگاه حفاظت و مرمت قلعه شوش بخشی دیگر از این مرکز تحقیقاتی است که متخصصان و کارشناسان در آن به صورت دایم سرگرم مرمت اشیای باستانی هستند.
کتیبه های موجود که متعلق به چهارهزار سال پیش از میلاد است، با کمک عبدالمجید ارفعی تنها متخصص زبانهای عیلامی پس از ساماندهی طبقه بندی، بازخوانی و مستند نگاری شده و در فایل های استاندارد نگهداری می شوند.
شهر پانزدهم، کاخ آپادانا، کاخ اردشیر، موزه، قلعه باستان شناسی مجموعه محوطه تاریخی شوش را تشکیل می دهند.
بقایای معماری شهر پانزدهم که مربوط به دوران عیلام قدیم (2850 قبل از میلاد) است، طی کاوش های رومن کریشمن باستان شناس فرانسوی کشف شد.
از اقداماتی که برای ساماندهی شهر پانزدهم صورت گرفته می توان به دفع پوشش گیاهی، خوانا سازی، خشت چینی، اندود کاهگ اشاره کرد.
اکنون مسیر بازدید گردشگران ازمحوطه تاریخی با توجه به فراز و نشیب موجود، مورد توجه قرارگرفته و با ایجاد پلکان، رمپ، سکوهای چوبی و نصب تابلوهای فارسی و انگلیسی مصور ساماندهی شده است.
برخی از آثار تاریخی محوطه نظیر کف پوش های دوره هخامنشی هم که در نتیجه عبور و مرور در سالهای گذشته از بین رفته بود با لایه های محافظ پوشانده شده تا کمترین آسیب را ببینند.
در محوطه کاخ آپادانا که توسط داریوش اول ساخته شده نیز پوشش گیاهی پاکسازی و دیوارهای خشتی که در دوره های قبل مرمت شده و به حال خود رها شده بودند، مجددا مرمت شده اند.
به دلیل قرارگرفتن ستون های سنگی کاخ آپادانا با میله های آهنی بکار رفته در بدنه آن، در فضای سر باز، عوامل جوی نظیر برف، باران و صاعقه چندین بار آسیبهایی به آن رسانده اما اکنون کارشناسان با ایجاد یک سقف از جنس ایرانیت مانع از فرسایش آن شده اند.
برای بخشی از سرستون ها و قطعات سنگی کاخ آپادانا هم که در مکانی تلنبار شده بود برای محافظت از باد و باران سقفی موقت ساخته شده است، بطور کلی با انجام اقدامات حفاظتی ومرمتی روند فرسایش و تخریب آثار توسط کارشناسان کنترل می شود.
انبارهای شوش اکنون به یک بانک اطلاعاتی پیشرفته متصل هستند بگونه ای که براحتی و با یک جستجوی ساده می توان به انواع کتیبه ها و آثار دست یافت.
کارشناسان و باستان شناسان حین ساماندهی انبارهای قلعه شوش، اشیای منحصر به فردی پیدا کردند که فرانسوی ها اطلاعاتی از آنها را منتشر نکرده بودند.
از جمله این اشیا، انبوهی از استخوان های جانوری است که به همراه سایر اشیای کشف شده، در دست پژوهشگران و دانشجویان ایرانی و خارجی است تا از آنها برای مطالعه و استفاده به عنوان منابع رساله کارشناسی ارشد و دکترا استفاده کنند.
حال پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی چطور است؟

حال پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی چطور است؟

حال پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی چطور است؟






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن