تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان با ايمان نيرومند، نزد خداوند بهتر و محبوب تر است از انسان با ايمان ناتوان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845133424




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش اصلی پیش‌روی دولت و اصلاح‌طلبان چیست؟/اشتباه آمریکایی‌ها درباره انتخابات ایران


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چالش اصلی پیش‌روی دولت و اصلاح‌طلبان چیست؟/اشتباه آمریکایی‌ها درباره انتخابات ایران
انتخاب روحانی در 2013 به عنوان رئیس‌جمهور ایران فرصتی طلایی برای تعدیل نتایج بی ثبات کننده قبضه قدرت در دست عناصر تندرو بود. افزون بر این حضور روحانی فرصتی بود که اصلاح طلبان توانستند بار دیگر در صحنه حضور پیدا کنند.
آفتاب : بار دیگر نتایج انتخابات ایران همه را متعجب کرده است. حامیان دولت توانسته‌اند نزدیک به 100 کرسی را در مجلس شورای اسلامی به خود اختصاص دهند. اکثریت مجلس خبرگان نیز در اختیار نیروهای حامی دولت قرار گرفته است.


به گزارش آفتاب، دانیل برومبرگ با این مقدمه درباره انتخابات 7 اسفند ایران در فارن‌پالسی انتخابات نوشته است: ایران به خوبی تجلی تاثیر توافق هسته‌ای و مذاکرات بر سیاست داخلی ایران را نشان می‌دهد. اگرچه در این دور از انتخابات جمع کثیری از نامزدهای اصلاح طلب ردصلاحیت شده بودند و از این رو نمی‌توان نتایج نهایی را پیروزی بزرگی برای آنها قلمداد کرد، اما تحولات اخیر در حوزه سیاسی ایران از اهمیت تحلیلی بسزایی برخوردار است.


توجه به انتخابات ایران و بررسی آن از ابعاد مختلف همواره در حلقه‌های سیاسی آمریکا مغفول بوده است. همچنان که در روزهای پیش از انتخابات نیز عمده تحلیل ها خبر از احتمال پیروزی تندروها و یا مهندسی انتخابات به میان می‌آوردند. اما نتایج چیز دیگری را ثابت کرد.


برای فهم تاثیر رقابت‌های سیاسی در ایران دو موضوع مهم و در عین حال به هم پیوسته باید مورد توجه قرار بگیرد: نخست، قواعد حاکم بر حکومت اسلامی ایران و دوم، استفاده جریان اصلاحات از نقش مهم انتخابات و سیاست پارلمانی برای استفاده بهینه از آن قواعد به نفع خود.


در ایران مشروعیت سیاسی مستلزم آمادگی و حضور همه طیف‌ها در تقسیم قدرت است. این هنجار را می‌توان محور تمام قواعد در حاکمیت ایران دانست. این طیف‌ها شامل اصلا‌ح‌طلبان حامی رئیس‌جمهور دوران اصلاحات و نخست‌وزیر زمان جنگ، محافظه‌کاران سنتی که به نسبت اصلاح‌طلبان با سیستم سیاسی فعلی همخوانی بیشتری دارند، اما با این وجود خواهان بروز تغییرات تدریجی در آن هستند و تندروها که هیچ‌گونه اصلاحی را بر نتابیده و خواهان سلطه بر همه ابعاد قدرت در سیستم سیاسی هستند.


از آنجایی که مصالحه و مذاکره لازمه حل تعارضات سیاسی و اجتماعی است، رقابتی‌بودن انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری ضروری به نظر می‌رسد. این قاعده کلی در دوران احمدی‌نژاد به تناوب مورد تخطی قرار گرفت. فضای چندقطبی که به دنبال آن به وجود آمد، برهم‌زننده ثبات بود.


انتخاب روحانی در 2013 به عنوان رئیس‌جمهور ایران فرصتی طلایی برای تعدیل نتایج بی‌ثبات‌کننده قبضه قدرت در دست عناصر تندرو بود. افزون بر این حضور روحانی فرصتی بود که اصلاح‌طلبان توانستند بار دیگر در صحنه حضور پیدا کنند.


چالش اصلی پیش‌روی روحانی و متحدین اصلاح‌طلب آن چگونگی حفظ این موازنه است. ردصلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلب در انتخابات اخیر یکی از تجلی‌های همین چالش بود. درسی که جریان اعتدال و اصلاحات در این انتخابات گرفت این است که تنها راه تخفیف این مشکلات مصالحه با رقبا است. 


انتقاد از رد‌صلاحیت‌های شورای نگهبان از سوی رئیس‌جمهور و دیگر چهره‌ها و تائید‌صلاحیت نزدیک به یک هزار و پانصد نفر پس از اولین دور اعلام نتایج بررسی صلاحیت نامزدها به‌طور کلی نشان از آمادگی بزرگان سیاسی برای مذاکره و مصالحه سیاسی دارد. این خود می‌تواند منجر به گسترش کثرت‌گرایی در ایران شود که هدف اصلاح‌طلبان است و روحانی و جریان اعتدال نیز از آن حمایت می‌کنند.


این نتیجه‌ای است که پس از سال‌ها رقابت قدرت در ایران حاصل شده است. «ائتلاف امید» نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان در همکاری با سایر گروه‌ها می‌توانند بهترین عملکرد را در به انزوا‌راندن چهره‌های تندرو داشته باشند.


عملکرد مجلس جدید به چگونگی همکاری نیروهای مختلف بستگی دارد. از آنجایی که مجلس در میان اصلاح‌طلبان، مستقل‌ها، محافظه‌کاران عملگرا و تندروها تقسیم شده است، احتمال مقاومت در مقابل قوانین حاکم بر آزادی سیاسی وجود دارد. بنابراین به احتمال زیاد عمده تمرکز دولت بر مسائل اقتصادی اختصاص خواهد یافت.


منبع: دیلپماسی ایرانی










تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن