واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حاجی عبدالوهاب درباره تفاوت زیاد بین نرخ بیکاری در بازه های سنی متفاوت خاطرنشان کرد: وقتی شما مقطع سنی یا زمان محاسبه آمار را تغییر دهید اعداد و ارقام ارائه شده نیز با تغییر قابل توجهی مواجه می شوند.
به گزارش تراز ،حمید حاجی عبدالوهاب معاون کارآفرینی و اشتغال زایی وزیر اسبق کار درباره وعده دولت یازدهم مبنی بر تک رقمی کردن نرخ بیکاری به خبرنگار تراز گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری عمومی 10.7 است که حتی با کاهش 0.8 نرخ بیکاری نیز ما شاهد نرخ تک رقمی خواهیم بود. وی در ادامه افزود: حتی اگر ما اقدام عاجل و سریعی نیز برای ایجاد اشتغال انجام ندهیم. با توجه به کاهش عرضه نیروی کار در آینده به واسطه هرم سنی موجود در جامعه این موضوع قابل تصور است.
حاجی عبدالوهاب درباره تفاوت زیاد بین نرخ بیکاری در بازه های سنی متفاوت خاطرنشان کرد: وقتی شما مقطع سنی یا زمان محاسبه آمار را تغییر دهید اعداد و ارقام ارائه شده نیز با تغییر قابل توجهی مواجه می شوند. وی در توضیح این موضوع اظهار داشت: برای مثال اگر بخواهیم در 5 سال آینده، تعداد قدرمطلق افرادی که در مقطع سنی 15 تا 24 سال هستند را با میزان تعداد افراد در این مقطع سنی در شرایط موجود مقایسه کنیم. با توجه به هرم سنی موجود میزان این افراد کاهش قابل توجهی خواهد داشت که در نتیجه آن عرضه نیروی آماده به کار نیز کمتر خواهد شد.
معاون وزیر اسبق کار درباره اثرات اجرای برجام در بازار کار و اشتغال کشور تصریح کرد: تاثیرات برجام بر بازار کار کشور به نحوه نگاه ما به موضوع اشتغال بستگی داشته و می تواند جنبه های مثبت و منفی داشته باشد. وی بیان داشت: بعضی اوقات اول رشد و سپس موضوع اشتغال برای ما مطرح است، که در این مواقع به دنبال تکنولوژی برتر رفته و تولیدات و صادرات بیشتر با نیروی انسانی کمتر اولویت ما قرار می گیرد. چرا که وقتی تکنولوژی شما رشد وارتقا پیدا کند جذب نیروی کار شما نسبت به گذشته کمتر خواهد شد. حاجی عبدالوهاب در ادامه تصریح کرد: مجموعا در کشورهای مختلف دنیا برای حل مشکل بیکاری به سمت مشاغل خرد و بسیار خرد می روند. برای مثال بسیاری از ساعت ها ی موجود در بازار که با برندهای معروفی در بازار ایران نیز عرضه می شوند در خانه ها و منازل مسکونی افراد تولید می شود. بنابراین ما باید به سمت فرهنگ کار در داخل خانه ها و استفاده حدااکثری از توان نیروی کار برای تولیداتی که قابل سرهم بندی کردن و تبدیل به محصولات بالاتر هستند برویم.
این کارشناس بازار کار با اشاره به مزیت های مشاغل خرد و کوچک و لزوم پیوند بنگاه های متوسط و بزرگ با مشاغل خرد خاطرنشان کرد: از آنجا که در مشاغل خرد و کوچک به سرمایه گذاری چندانی نیاز نیست. امکان تامین سرمایه با استفاده از پس اندازهای خرد مردم میسر بوده که خود این موضوع، نقش تاثیرگذاری در اولویت این نوع اشتغال ها دارد.
وی تاکید کرد: اصل قضیه در راه اندازی بنگاه ها و مشاغل خرد و کوچک، موضوع مدیریت و نگاه مستمر به این کار بوده و موضوع سرمایه و تامین مالی چندان حائز اهمیت نیست. حاجی عبدالوهاب در این زمینه به تراز گفت: مشاهده تاثیرات سرمایه گذاری در بنگاه های متوسط و بزرگ در زمینه جذب نیروی کار معمولا در دراز مدت و با گذشت چند سال اتفاق می افتد. لذا امید بستن به بنگاه های متوسط و بزرگ برای حل بحران بیکاری اشتباه است.
معاون وزیر اسبق کار در خاتمه اظهار داشت: با توجه به سابقه ای که درباره ایجاد شغل در کشور ما وجود دارد تنها نسخه برای ایجاد اشتغال ، رفتن به سمت کسب و کارهای خرد و کوچک است که در این زمینه تجربیات موفقی از بسیاری از کشورهای توسعه یافته در دنیا وجود دارد.
زمانبندی انتشار: 12 اسفند 1394 - 09:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]