تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829172551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فرصت همكارى با دولت


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: فرصت همكارى با دولت
صالح اسكندري

“مجلس هشتم بايد بر همكارى با دولت به عنوان يك اصل تكيه كند چرا كه دولت انصافا پركار و خستگى ناپذير است و همان كارها و اهدافى را پيگيرى مى كند كه مجلس در پى آن است.”(1) اين التفات مكرر و مسبوق به سابقه مقام معظم رهبرى به ضرورت همكارى مجلس و دولت ناظر بر فرصتى است كه از همگرايى سياسى دو قوه مجريه و مقننه تحصيل مى شود. اساسا بر خلاف نظامهاى پارلمانى كه نخست وزير و ساير اعضاى كابينه از بين نمايندگان مجلس انتخاب مى شوند، همراهى سياسى منتخبين مردم در مجلس و دولت بهترين وضعيتى است كه مى تواند يك نظام رياستى مردمسالار را به بسيج كليه منابع موجود و جلوگيرى از اتلاف كاذب آنها رهنمون سازد.

البته برخى از محققان وجود يك اقليت قوى در پارلمان را موجد نوعى تعادل سيستمى و تنظيم سياستگذارى ها و اولويت بندى ها مى دانند. اقليت قوى قادر است نماينده منافع بخشى از جامعه باشد كه ممكن است در سايه همگرايى سياسى دو قوه ناديده گرفته شود و يا در اولويتهاى بعدى قرار گيرد.

هرچند اين الگو موفق ترين نمونه اى است كه مى توان براى روابط فى مابين دولت و مجلس در يك نظام رياستى مردمسالار متصور شد اما در عين حال تخالف يا غير هم جناحى بودن برايند آراى مردم در دو قوه نيز محتمل است. مجلس پنجم در سالهاى ابتدايى رياست جمهورى هفتم و مجلس هفتم در سالهاى پايانى دولت هشتم نمونه هايى از برخورد دو فلش غير همسو بودند. در اين فضا تجربه نشان داده است كه يكى از قوا براى پيشبرد امور كشور سنگ زيرين آسياب مى شود و فحول دو جناح مانع از برخوردهاى ستيزآلود بين مجلس و دولت مى شوند. اين موضوع منافى مهندسى توزيع قدرت سياسى بين قوا نيست. اما در عمل ثابت شده كه جناحين ترجيح مى دهند مسائل كشور را در حاشيه بازى هاى سياسى قرار ندهند. مجلس پنجم به تمام وزراى پيشنهادى خاتمى رئيس جمهور سابق راى داد و مجلس هفتم دو سال با دولت هشتم راه آمدو دولت نيز سعى نكرد در مقابل مصوبات مجلس متوسل به احتجاجات جانبدارانه سياسى شود. در يك نمونه ديگر اين وضعيت در دهه 80 در فرانسه نيز پيش آمد كه از نحوه تعامل دو جناح مختلف در مجلس و دولت تعبير به “هم باليني” مى شد.

مجلس هفتم در نيم دوره دوم خود با تمام تلاشهايى كه جهت به كار گيرى كليه منابع سياسى صورت داد پديده نادرى بود كه على رغم همراهى با دولت اما نتوانست آن طور كه بايد به هم افزايى دولت و مجلس بپردازد و از فرصت به دست آمده جهت پيشبرد امور كشور به نحو مطلوب بهره بجويد. عدم راى اعتماد به برخى وزراى پيشنهادي، استيضاح وزرا در طول دوره، بى اعتنايى به برخى از لوايح دولت با توجيه غير كارشناسى بودن آنها و... باعث شد كه روابط دولت و مجلس تا حدودى تقليل يابد كه براى كليه مجارى سياست ساز در كشور نگران كننده بود.

مجال كنونى فرصت مناسبى براى بررسى دلايل “ناهم افزايي” مجلس و دولت در اين دوره نيست اما نوعا اعتقاد بر اين است كه مهندسى مجلس هشتم به گونه اى است كه مى تواند بسيارى از دغدغه هاى سابق را برطرف نمايد. همراهى سياسى مجلس هشتم و دولت نهم فرصت مغتنمى براى اداره بهتر كشور و اثبات كارآمدى نظام سياسى بخصوص در عرصه هاى اقتصادى است. رويكرد نمايندگان در انتخاب رئيس و ساير اعضاى هيئت رئيسه نشان داد كه اساسا مجلس هشتم بناى همكارى با دولت دارد. از سويى اقليت مجلس هشتم نيز مى تواند در تنظيم اولويت گذارى ها نقش موثرى را بر عهده بگيرد و از انفعال كاذب بگريزد.

با اين تفاسير به نظر مى رسد استراتژى داهيانه رهبر فرزانه انقلاب مبنى بر التفات دادن بيش از پيش نمايندگان مجلس هشتم به همكارى با دولت نهم در عين صيانت از استقلال مجلس، ناظر بر فرصتى است كه مى تواند در يك سال آينده ضمن شتاب بخشيدن به آهنگ پيشرفت كشور بر سرنوشت انتخابات رياست جمهورى نيز تاثيرگذار باشد.

پى نوشت:

-1 رهبر معظم انقلاب در ديدار نمايندگان مجلس، 87/03/21
 چهارشنبه 22 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن