واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رفع ممنوعالتصويري كفاشيان، عقبنشيني فدراسيون
روز نو : اين روزها در حوزه رسانه هيچ خبري به اندازه مشكلات مالي صداوسيما پررنگ نيست. در شرايطي كه از مدتها قبل مديران اين رسانه به هر شكل ممكن موضوع بيپوليشان را به اطلاع عموم رسانده بودند، اين روزها گله و شكايتهاي آنها رنگ و بوي بسيار جديتري گرفته است. اخيرا پورمحمدي، معاون سيماي رسانه ملي در مصاحبهاي كه بازتابهاي فراواني يافت و حتي توسط بخشهاي خبري تلويزيون هم منتشر شد، به مشكلات شديد مالي تلويزيون اشاره كرده و حتي از تصميمگيريهاي جديد در صورت ادامه وضع موجود خبر داده بود. در بخشي از مصاحبه پورمحمدي آمده بود: «اکنون بودجهای که به رسانه ملی اختصاص داده میشود، صرفا به حقوق کارمندان و بازنشستگان اختصاص پیدا میکند و بودجهای برای برنامهسازی باقی نمیماند.» به طور طبيعي اين وضعيت عجيب و نابهسامان در صداوسيما، روي رابطه اين نهاد با ساير مجموعهها و از جمله فدراسيون فوتبال هم سايه خواهد انداخت.
عقبنشيني محسوس فدراسيون
در يك سال گذشته مناقشه بر سر حق پخش تلويزيوني، يكي از مهمترين پروندههاي مالي فدراسيون فوتبال بوده است. اين موضوع چنان بيخ پيدا كرد كه حتي در مقطعي خبر رسيد فدراسيون در صدد شكايت از تلويزيون است و در پي آن شايعه شد علي كفاشيان هم ممنوعالتصوير شده است. دوشنبهشب اما همزمان با حضور كفاشيان در برنامه نود و پايان دوران ممنوعالتصويري او، ساير مديران فدراسيون هم به نوعي در قبال صداوسيما دست به عقبنشيني زدند. در شرايطي كه طي چند هفته گذشته شنيده ميشد ممكن است دوربينها دوباره پشت در استاديومها بمانند و اجازه پخش مسابقات ليگ برتر به تلويزيون داده نشود، حالا همه چيز تغيير كرده؛ طوري كه مثلا قنبرزاده، مديرعامل باشگاه نفت و عضو هياترييسه سازمان ليگ در اين مورد گفته است: «اینکه بخواهیم دوربینها را به ورزشگاهها راه ندهیم کار جالبی نیست و عملیاتی هم نمیشود. سال گذشته این کار را کردیم و ضرر 22 میلیاردی متوجه قراردادمان با شرکت تبلیغات محیطی شد. در قراردادی که ما با این شرکت داریم پخش بازیها از تلویزیون آمده است بنابراین فکر میکنم راه درستی نباشد که بخواهیم دوربینها را به ورزشگاه راه ندهیم.»
تسليم تكراري
به نظر ميرسد فدراسيون فوتبال در قبال همه طرف قراردادهايش، ظرفيت عجيبي براي تسليم شدن دارد! عقبنشيني اين مجموعه در قبال صداوسيما، در حالي اتفاق ميافتد كه به نظر ميرسد تعامل فدراسيون با سازمان تبليغات محيطي هم فرجام مشابهي خواهد داشت. قرار بود فوتبال ايران از ناحيه تبليغات محيطي در اين فصل درآمدي 100ميليارد توماني داشته باشد، اما رقم وصول شده از اين قرارداد، بسيار كمتر از اين حرفهاست. از قرار معلوم فدراسيون فوتبال هم پذيرفته كه قرار نيست دستش به پول كامل برسد و بنابراين در حال مدارا با شركت طرف قرارداد است. جالب اينجاست كه مهدي تاج در زمان بسته شدن اين قرارداد معتقد بود رقم واقعي تبليغات محيطي در ايران بيش از اين حرفهاست و در آينده حتما اين عدد بالاتر خواهد رفت، اما حالا ميبينيم كه همين رقم هم وصول نشده است.
ماموريت غيرممكن
نامنويسي نامزدها براي شركت در انتخابات آتي فدراسيون فوتبال از ديروز شروع شده است. اين در حالي است كه به نظر ميرسد هر كسي بتواند انتخابات را ببرد و در دوره بعدي روي كرسي رياست فدراسيون بنشيند، با مشكلات زيادي از ناحيه مسايل مالي مواجه خواهد شد. صداوسيما در حال حاضر آنقدر گرفتاري مالي دارد كه شايد حتي حاضر به مذاكره در مورد حق پخش تلويزيوني هم نشود. برخي زمزمهها حاكي از آن است كه امروز ديگر حتي مجموع درآمدهاي تبليغاتي سازمان هم رقم دندانگيري نيست، طوري كه اين مجموعه در صدد واگذاري كلي آن برآمده بود. در اين وضعيت، مشخص است كه نبايد روي احياي حقپخش حساب كرد. با وضعي هم كه امروز براي تبليغات محيطي پيش آمده، اجراي قرارداد فعلي بسيار بعيد است و به علاوه ممكن است اين شرايط روي شيوه انعقاد قراردادهاي بعدي هم سايه بيندازد و رقم مورد توافق را كاهش بدهد. با اين اوصاف، مديران بعدي فدراسيون براي اداره امور با مشكلات جدي مواجه خواهند شد و به ويژه اگر قرار باشد اين گروه با وزارت ورزش هم همسو نباشد، با دردسرهاي افزونتري مواجه خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]