واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: فرحناز رافع، رئيس سازمان داوطلبان هلال احمر، نسبت به كرايه روزانه ۱۵ هزار توماني اطفال براي گدايي و فروش آنان به قيمت دو ميليون تومان ابراز تأسف كرد.
به گزارش تراز ، ماجراي خريد و فروش نوزادان به قيمتهاي ناچيز كه فاطمه دانشور، رئيس كميته اجتماعي شوراي شهر، آن را رسانهاي كرد، در ماههاي اخير با اظهارنظرهاي مختلفي مواجه شد و پاي نهادهاي مختلف به اين ماجرا باز شد، اما صفحه تازه اين غم نامه روز گذشته ورق خورد، زماني كه فرحناز رافع، رئيس سازمان داوطلبان هلال احمر، نسبت به كرايه روزانه ۱۵ هزار توماني اطفال براي گدايي و فروش آنان به قيمت دو ميليون تومان ابراز تأسف كرد.
فروش نوزادان چند ماهي است كه با تابوشكني يكي از اعضاي شوراي شهر به رسانهها راه يافته و امكان توجه بيشتر به آن فراهم شده است. فروش نوزادان مساله تازهاي نبود و تا قبل از رسانهاي شدن آن هم وجود داشت، ولي رسانهاي شدن اين مساله حداقل فايدهاي كه داشت اين بود كه راه را براي پرداختن ويژه به آن باز كرد و پاي نهادهاي مختلف را به اين مساله كشاند. اواسط آبان امسال، رئيس كميته اجتماعي شوراي شهر تهران با تأكيد بر خريد و فروش نوزادان در اطراف برخي بيمارستانهاي جنوب تهران گفت: اين كودكان به دليل بيماريهاي مختلف بين ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش ميرسند. فاطمه دانشور با اشاره به خريد و فروش نوزادان در جنوب تهران، اظهار داشت: متاسفانه گزارشات نشان ميدهد خانمهاي كارتن خواب و زنان روسپي به هنگام زايمان در برخي از بيمارستانهاي جنوب و مركز شهر مراجعه و پس از به دنيا آمدن نوزاد با دريافت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بچه خود را ميفروشند. او ادامه داد: با وجود تماس مكرر مددكاران بيمارستانهاي مدنظر با سازمان بهزيستي، هيچ اتفاق مثبتي از سوي بهزيستي براي ورود به اين موضوع و جلوگيري از فروش نوزادان انجام نميشود. عضو شوراي شهر تهران خاطرنشان كرد: نوزاداني كه توسط مادران معتاد و كارتنخواب متولد ميشوند توسط باندهاي مختلف اعم از متكديان خريداري ميشوند كه به دليل بيماريهاي بسيار اين كودكان و عدم نگهداري صحيح اين بچهها هم عمر زيادي ندارند. به گزارش فارس، دانشور همچنين با انتقاد از عملكرد سازمان بهزيستي در واگذاري كودكان و نوزادان به خانوادههاي متقاضي، بيان داشت: سخت گيريهاي اين سازمان باعث به وجود آمدن خريد و فروش كودكان شده است كه اميدواريم در سياستهايشان تجديد نظر كنند، هماكنون در شهر روزانه يك كودك به فروش ميرسد.
نهادهاي مختلف پيگير شدند
سخنان دانشور استارت ماجرايي را زد كه پاي ساير نهادها را هم يكي پس از ديگري به آن باز کرد. نخستين واكنش به اين اظهارنظر از سوي نيروي انتظامي بود. يك روز بعد از اظهارنظر جنجالي دانشور در رسانه ها، حسين ساجدينيا، فرمانده انتظامي تهران، در واكنش به ادعاي عضو شوراي شهر تهران مبني بر فروش نوزادان در حاشيه برخي بيمارستانهاي تهران، خاطرنشان كرد: «تاكنون گزارشي از فروش كودكان و نوزادان در حاشيه بيمارستانهاي پايتخت نداشتهايم، ولي پليس آمادگي بررسي اين موضوع را دارد و با هرگونه اقدام انفرادي و باندي در اين خصوص بهشدت برخورد خواهيم كرد.» واكنش بعدي را معاونت زنان و خانواده رياست جمهوري نشان داد. شهيندخت مولاوردي، معاون زنان و خانواده رياست جمهوري درباره خريد و فروش نوزادان به قيمتي نازل، توسط مادران معتاد و كارتن خواب گفت: «ما غيررسمي اين اخبار را شنيده بوديم و الان نيز از طرف يكي از اعضاي شوراي شهر اين موضوع مطرح شده و ناجا هم اعلام كرده كه مساله را پيگيري ميكند. ما نيز پيگير اين موضوع هستیم تا در صورت صحت خبر اقدامات خود را انجام دهيم.»
رونمايي از موازيكاريها
هنوز يك هفته از اين اظهارنظرها نگذشته بود كه زواياي تازهاي از اين مساله در يك برنامه زنده تلويزيوني مطرح شد. در اين برنامه فاطمه دانشور، رئيس كميته اجتماعي شوراي شهر، سختگيريهاي بهزيستي در واگذاري نوزادان به خانوادهها را علت فروش نوزادان اعلام كرد و گفت: «رقمهاي فروش نوزاد سالم بين چهار تا ۱۰ ميليون است.» معاون اجتماعي بهزيستي در واكنش به اين حرف دانشور، سختگيريهاي بهزيستي را در واگذاري نوزادان قبول نكرد و گفت: «از تعداد بچههايي كه در سال پذيرش ميكنيم، حدود ۸۵ درصد پدر و مادر مشخص و در اصل سرپرست غيرموثر دارند. به اين راحتي نميتوانيم اينها را واگذار كنيم. براي هر بچه كه قابل واگذاري است هفت خانواده متقاضي داريم كه بايد اينها را از لحاظ مختلف بررسي كنيم. بخشي از اين بررسيها را نيز قوه قضائيه انجام ميدهد. ما مسئوليم اين مسائل را داشته باشيم چون ممكن است يك بچه برود و بعد از يك سال که او را برميگردانند خيلي آسيب دیدهباشد. بايد ديد چرا افراد ميخواهند بچهشان را بفروشند؟ عامل اول، اعتياد است. عوامل ديگر هم مسائل اقتصادي است. درباره اين خانمها، عامل اصلي اعتياد است كه توان فكر كردن را از آنان ميگيرد.» حبيبا... مسعودي فريد افزود: «آمار و اطلاعاتي درباره تعداد فروش نوزادان در استانهاي مختلف به ما داده شده ولي آمار دقيق نداريم. اين آمار نبايد دست بهزيستي باشد. بايد نيروي انتظامي و قوه قضائيه داشته باشد.» در ادامه، حسين ذبحي، معاون دادستان كل كشور به اين حرف مسعودي فريد واكنش نشان داد و گفت: «درباره آمار، دستگاههاي متولي كه وظيفه جمعآوري كودكان خياباني و بيسرپرست را دارند، بايد مانند بهزيستي عمل کنند.» در راه حل يابي براي حل اين مساله فاطمه دانشور گفت: «مهمترين و فوريترين راهكاري كه ميتوانيم داشته باشيم، تشكيل فوري يك كميته براي اين كودكان است. اين كميته در هر جايي كه تشكيل شود، فايده ندارد. تنها بايد در نهاد رياست جمهوري تشكيل شود كه قدرت دارد.» آنچه در بررسي اظهارنظرها و واكنشها به مساله فروش كودكان مبرهن بود، اين بود كه سردرگميها در اين مساله به حدي زياد هستند كه حتي معلوم نيست كه بايد آمار قطعي فروش نوزادان را از چه نهادي جويا شد. اين موازيكاريها و بي متولي بودن، زماني كه از يك كار عملي و اجرايي صحبت شود به مراتب بيشتر خواهد بود و آنچه در ماههاي بعد گذشت به خوبي اين مساله را نشان داد، زيرا با وجودي كه بيشتر از سه ماه از اين اظهارنظرها ميگذرد اما خريد و فروش و حتي كرايه دادن كودكان همچنان به روند سابق در جريان است و نهادهاي متولي هم كار خاصي انجام نميدهند.
كرايه و فروش نوزادان به قيمت نازل
ماجرايي كه دانشور استارت رسانهاي شدن آن را زد حالا ورق تازهاي ميخورد، درست زماني كه رئيس سازمان داوطلبان هلال احمر نسبت به كرايه روزانه ۱۵هزار توماني اطفال براي گدايي و فروش آنان به قيمت دو ميليون توماني ابراز تأسف كرد و به اقداماتي كه براي كاهش اين معضل در بين زنان كارتنخواب پيش گرفتند پرداخت. فرحناز رافع با پرداختن به موضوع زنان كارتن خواب اظهار داشت: يكي از اقدامات سازمان داوطلبان هلال احمر سر و سامان دادن زنان كارتنخواب است، كما اينكه زياد مايل به رسانهاي كردن اينگونه فعاليتهايمان نيستيم. او ادامه داد: در اين رابطه با همكاري خانم فاطمه دانشور - مديرعامل و موسس موسسه نيكوكاري مهرآفرين پناه و از اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران- زنان كارتنخواب علي الخصوص در ميدان هرندي شناسايي و براي آنان اتاقهاي مسافرخانهها كرايه ميشود. به گزارش تسنيم، رافع از وضعيت اطفالي كه به دليل اعتياد مادرانشان صورت و اندامهاي آنان نيز بهشدت سوخته است، ابراز تأسف كرد و گفت: ما در فعاليتهاي حمايتي هلال احمر سعي كرديم با مشاركت و همكاري خانم دانشور اقداماتي براي پيشگيري و پوشش اسكان اين زنان كارتن خواب و معتاد انجام دهيم ولي جاي كار هنوز بسيار است.
منبع: آرمان
زمانبندی انتشار: 11 اسفند 1394 - 12:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]