واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: روحانی: آرای انتخابات هفتم اسفند صدها جلد حرف و رهنمود برای همه دارد
مسیر توسعه و شیوه حکمرانی را مردم مشخص می کنند و در مواردی که در سیاست داخلی و یا خارجی نظرات متفاوتی وجود دارد، این آرای مردم است که راه صحیح و درست را برای کشور تعیین می کند.
عصر ایران-رییس جمهوری سخنان خود در سومین همایش بینالمللی خودرو را با اشاره به انتخابات هفتم اسفند آغاز کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری حسن روحانی گفت : «کشوری که انتخابات و صندوق رای ندارد و آرای مردم بر سرنوشت آن کشور حاکم نیست، قطعا جامعه ای پرنشاط و زنده هم نخواهد داشت».
روحانی گفت:دولت خود را موظف به احترام به آرای مردم فهیم ایران و متعهد به همکاری با مجلس شورای اسلامی می داند.
رییس جمهوری تصریح کرد: انتخابات معنا داری در ایران انجام شد و آرای مردم صدها جلد کتاب حرف و رهنمود برای همگان دارد و امیدوارم همه ما درس آموز از مکتب ملت ایران باشیم و بدانیم این ملت سربلند در هر مقطعی آرا و حرکتش تاثیر گذار در سرنوشت این کشور بوده و خواهد بود.
روحانی افزود: همه باید به خوبی باور داشته باشیم صاحب ایران، مردم این کشور هستند و راه و مسیر این کشور را مردم تعیین می کنند و نظرات مردم برای همه مسوولان باید محترم باشد و محترم هست.
رییس جمهوری تاکید کرد: مسیر توسعه و شیوه حکمرانی را مردم مشخص می کنند و در مواردی که در سیاست داخلی و یا خارجی نظرات متفاوتی وجود دارد، این آرای مردم است که راه صحیح و درست را برای کشور تعیین می کند.
روحانی با بیان اینکه «مردم ایران در این انتخابات ، مسیر توسعه رامشخص کردند و گفتند در میان سلیقه های مختلف کدام سلیقه به نظر آنان نزدیکتر است» ، گفت:البته نظر همه جناح ها و سلیقه ها برای مردم، دولت و نظام محترم است و در عین حال، با پایان انتخابات ، دوران رقابت سیاسی و اجتماعی نیز پایان یافته و باید همکاری ها بیش از گذشته مد نظر همگان باشد.
سخنان رییس جمهور درباره صنعت خودرو
روحانی درباره صنعت خودرو نیزاظهارداشت: دولت در این سالها، با ممنوعیت واردات خودرو و اعمال تعرفه های سنگین بر واردات خودرو از این صنعت حمایت کرده اما حمایت دولت نمی تواند دائمی باشد. حمایت دولت از یک صنعت در برابر صنایع بیرونی، دوره ای دارد و این دوره نمی تواند نامحدود باشد.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال 91 و 92 در کشور شاهد رشد منفی بودیم، اما در سال 93 توانستیم رشد منفی 8 فصل مداوم را پشت سر گذاشته و به رشد 3 درصدی برسیم، گفت: صنعت کشور در این رشد، نقشی اساسی داشت و در این بین صنعت خودرو جزو صنایع پیشران بود، اما در سال 94 بخاطر کاهش قیمت نفت و رکود جهانی برای تقاضا در بازار با مشکلاتی مواجه شدیم که دولت ناچار شد به برخی از صنایع از جمله خودروسازی، کمک کرده و از بانکها بخواهد با ارائه تسهیلاتی به مردم، مسیر تقاضا را بگشاید.
روحانی با اشاره به اینکه با پیروزی و موفقیت در مذاکرات هستهای و پایان تحریمهای ظالمانه شرایط مناسبتری برای اقتصاد کشور و صنعت خودرو ایجاد شده است، گفت: در اولین سفر اروپایی دولت یازدهم یکی از صنایعی که در مذاکرات مطرح شد، صنعت حمل و نقل و خودرو بود و در این زمینه به تفاهمات و قراردادهایی دست یافتیم که این بدان معناست که مسیر برای حرکت و رشد صنعت خودرو در کشور باز شده است.
رییس جمهوری با بیان اینکه دولت خود را در نهایت ملزم به رضایت مردم میداند و ما باید در این راستا گامهای بعدی خود را در صنعت خودرو برداریم، اظهار داشت: دولت همواره با اقدامات گوناگون از قبیل ممنوعیت واردات و اعمال تعرفههای سنگین از صنعت خودرو در کشور حمایت کرده اما این حمایت نمیتواند دایمی باشد. آنچه برای ما اهمیت دارد این است که صنعت ما باید از کیفیت لازم و قدرت رقابت برخوردار باشد. حمایت به معنای خروج از رقابت جهانی و پایین آمدن کیفیت در صنعت خودرو خواهد بود.
روحانی همچنین با تاکید بر اینکه رعایت محیط زیست باید اولویت صنعت خودرو باشد، گفت: برای تحقیق، تولید و صادرات مشترک، از خودروسازان خارجی استقبال می کنیم.
رییس جمهوری محیط زیست و ضرورت زدودن آلایندهها از هوای کشور را از نکات مورد توجه دولت یازدهم خواند و خاطر نشان کرد: این مسأله ضرورتی است که موجب تأمین سلامت مردم میشود و ما نمیتوانیم هر خودرویی را با هر کیفیتی در مصرف انرژی قبول کنیم چرا که محیط زیست باید به عنوان اولویت در صنعت و بخشهای مختلف بنگاههای اقتصادی باشد.
روحانی با بیان اینکه باید کاهش مصرف انرژی یکی از اصول مورد نظر ما در صنایع گوناگون از جمله صنعت خودروسازی مدنظر باشد، اظهار داشت: ما باید انرژی را به صورت معقول مصرف و صادر کنیم. صادرات انرژی ایران یکی از پایههای جایگاه و قدرت ایران در روابط بینالملل است و ما نمیتوانیم آن را فراموش کنیم و از سوی دیگر بخاطر رعایت مسایل زیستمحیطی نیز نمیتوانیم از صنعت داخلی خودرو بگذریم و این به معنای آن است که باید صنعتی با کیفیت بالا و آلودگی کمتر داشته باشیم که مصرف انرژی را نیز به حداقل قابل قبول برساند.
روحانی با بیان اینکه برای رسیدن به صنعتی قابل قبول و با کیفیت یا باید منتظر بمانیم که در داخل کشور، تحقیقات به جایی برسد که بتوانیم در تولید خودرو استانداردهای جهانی را داشته باشیم و یا اینکه با شرکتهای خارجی مشارکت کرده و با استفاده از فناوری و ابتکار جوانان خود و مشارکت با شرکتهای مطرح خودروسازی سریعتر به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم، تأکید کرد: امنیت جان و سلامت مردم و سلامت محیط زیست، میزان مصرف انرژی و حضور ایران در صحنههای جهانی از مواردی است که باید در صنعت خودروسازی مدنظر قرار گیرد.
رییس جمهوری اظهار داشت: خودروی خوب داخلی و قابل رقابت وسیله افتخار و زینت ملت خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه امروز صنعت خودرو در جهان حجم زیادی از گردش های مالی را به خود اختصاص داده و توانسته اشتغال فراوانی ایجاد کند، افزود: خودروی ایرانی این توانمندی را دارد که با حرکتی صحیح سالانه2 تا 3 میلیون دستگاه را تولید کند که بتوان بخشی از آن را به خارج از کشور صادر کرد.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه خصوصیسازی، رقابتیکردن و صادرات اصول دولت در بخش خودرو است و تا این اصول محقق نشود به اهداف خود در این بخش نخواهیم رسید، گفت: دولت به اهمیت این صنعت توجه دارد و برای اینکه این صنعت در جایگاه خود قرار گیرد، قطعهسازان نیز باید در سطح بینالمللی بوده و کیفیت قطعات جهانی باشد.
روحانی با بیان اینکه از حضور شرکتهای خودروساز در ایران برای مشارکت با خودروسازان داخل کشور به منظور کسب بخشی از بازار داخلی و خارجی استقبال میکنیم، گفت: شرکتهای خارجی توجه داشته باشند که ایران کشوری دارای امنیت و ثبات مثالزدنی در منطقه و جهان است و برگزاری انتخاباتی با این وسعت بدون هیچ حادثهای اثبات کننده این مطلب است.
رییس جمهوری همچنین با اشاره به وجود راههای مواصلاتی گسترده در کشور و بنادر گوناگون افزود: ایران دارای پتانسیل فوقالعادهای در نیروی انسانی با استعداد و متخصص است و زمینههای بسیار فراوانی برای مشارکت در ساخت و صادرات خودرو در منطقه و جهان در کشور ایران وجود دارد که امیدوارم این کنفرانس زمینهای برای همکاری و انعقاد قرارداد و رسیدن به نقطهای مشترک باشد.
روحانی خاطر نشان کرد: باید از استعدادها و توانمندیهای هم استفاده کنیم چرا که مشارکت عادلانه به نفع همگان است و این کنفرانس باید نقطهای برای همکاری و توسعه مناسبات باشد.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود نیز با اشاره به اینکه در جریان انتخابات 92 به مردم ایران قول دادیم که دیپلماتهای کشور در مذاکره با قدرتهای بزرگ منطق ملت ایران را به کرسی بنشانند و راه را برای همکاری جهانی باز کنند، گفت: خوشبختانه با حمایت ملت ایران توانستیم به این هدف دست پیدا کنیم و امروز دوران تقابل بسر آمده و اگر کسانی فکر میکنند، کشور باید هنوز در تقابل با دیگران باشد، نشان می دهد که حتی با تأخیر هم پیام انتخابات سال 92 را در نیافته اند.
روحانی با بیان اینکه مردم ایران در برابر فشار و تحمیل هرگز سر فرود نیاورده و از حقوق خود دفاع میکنند اما خواهان تعامل و گفتگو با ملتهای جهان هستند، خاطر نشان کرد: ما برای اشتغال جوانان و حرکت اقتصادی به سمت پیشرفت نیاز به رشد اقتصادی داریم و آنچه امروز کشور به آن نیاز دارد رسیدن به رشد 8 درصدی است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - 01 March 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]