واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: يدالله جواني نقشه راه انقلاب اسلامي
خبرگزاري فارس: سه دهه از عمر انقلاب اسلامي سپري شده و با تمامي فراز و فرودها، توطئه ها، كارشكني هاو جريان سازي ها ، اين انقلاب همچنان در مسير اصلي خود، به صورت بالنده و پويا در حال حركت است. سوال اصلي اين است كه چگونه مي توان از خطر انحراف در مسير انقلاب جلوگيري كرد؟
انقلاب هاي بزرگ همواره در معرض آسيب هاي جدي قراردارند و خطر انحراف از مسير اصلي، آن ها را تهديد مي كند. آسيب پذيري انقلاب ها يك قاعده كلي بوده و هيچ انقلابي از اين قاعده كلي مستثني نيست. حتي انقلاب بزرگ صدر اسلام نيز به دليل همين آسيب پذير بودن دچار خطر انحراف گرديد و نهضت بزرگ پيامبر اعظم (ص) پس از مدتي از مسير اصلي خارج شد. انقلاب اسلامي را بايد با چنين نگرشي كه همواره در معرض آسيب ها، خطرات و انحرافات قرار دارد، مراقبت كرد. سه دهه از عمر انقلاب اسلامي سپري شده و با تمامي فراز و فرودها، توطئه ها، كارشكني هاو جريان سازي ها ، اين انقلاب همچنان در مسير اصلي خود، به صورت بالنده و پويا در حال حركت است. سوال اصلي اين است كه چگونه مي توان از خطر انحراف در مسير انقلاب جلوگيري كرد؟
هر انقلابي از ناحيه سه گروه در معرض خطر انحراف قرار دارد. گروه اول، دشمنان و مخالفان انقلاب هستند كه به طرق مختلف سعي در شكست انقلاب و يا انحراف آن از مسير اصلي دارند. اين گروه با صراحت دشمني و مخالفت خود را با انقلاب اعلام كرده و هيچ ابايي از اعلان مقاصد خود در مقابله با انقلاب ندارند.
گروه دوم، فرصت طلبان و سودجوياني هستند كه منافع خود را در ايجاد انحراف در انقلاب از مسير اصلي خود ارزيابي كرده، لكن به دلايل مختلف، از مخالفت آشكار با انقلاب خودداري نموده و حتي با انقلابي معرفي كردن خود، با نفوذ در نهادها، سازمانها و گرفتن پست و مسئوليت به تامين منافع خود مي پردازند. گروه سوم ، برخي از نيروهاي دلسوز و طرفدار انقلاب هستند كه با گذر زمان به دو دليل خود عامل انحراف در مسير انقلاب مي گردند. عده اي از اين افراد دچار تجديد نظر در آرمانها، عقايد، آرا و انديشه هاي خود شده و در واقع با نوعي استحاله، انقلاب را به انحراف مي كشانند. عده اي نيز ناخواسته و در گذر زمان ، با برداشت هاي غير صحيح و با اين تصور كه راه صحيح در شرايط جديد بايد به گونه اي ديگر باشد، دست به انحراف در مسير انقلاب مي زنند. بديهي است كه دشمنان و مخالفان آشكار انقلاب در صورتي كه نتوانند به صورت مستقيم انقلاب را شكست بدهند، چشم اميد به دو گروه ديگر بسته و با حمايت از آنها و زمينه سازي براي رشد آنها، كينه توزي ها و دشمني هاي خود عليه انقلاب را تداوم مي بخشند. درخصوص انقلاب اسلامي داستان امروز ما اينگونه است. گروه اول با سه دهه تلاش نااميد از شكست مستقيم انقلاب و جمهوري اسلامي شده و اكنون تمام اميد آنان به جريان هاي داخلي كشور اعم از فرصت طلبان ، سودجويان، استحاله شدگان و حتي جريان ها و نيروهاي انقلابي كم عمق و ساده انديشي متمركز شده است. در چنين شرايطي يك نقشه راه مي تواند هدايتگر نيروهاي اصيل، وفادار، معتقد و دلسوز انقلاب اسلامي باشد. نقشه اي كه تمامي راه ها از مبدا تا مقصد را نشان دهد و راه اصلي را از كژارهه ها جدا سازد.
نقشه اي كه در صحت و سلامت آن در نزد تمامي نيروهاي معتقد به انقلاب اسلامي ترديدي وجود نداشته باشد و همگان بتوانند بر روي آن اجماع نمايند. آيا چنين نقشه اي، غير از «وصيت نامه سياسي- الهي حضرت امام(ره)» ، چيز ديگري مي تواند باشد؟ كسانيكه با وصيت نامه حضرت امام خميني قدس الله نفسه الزكيه آشنايي كامل دارند، به خوبي تصديق مي كنند كه اين وصيت نامه بهترين نقشه راه براي انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي است. با اطمينان مي توان گفت كه آن عزيز سفر كرده، وصيت سياسي- الهي خويش را با همين نگرش براي امروز و فرداي انقلاب اسلامي به نگارش درآورد و وصيت نامه اي نوشت كه نقشه راهمان باشد و ما را از تمامي خطرات، لغزشها و كثري ها به دور نگه دارد. اين نقشه راه ، به تعبير زيباي مقام معظم رهبري مي تواند مرزهاي اعتقادي و سياسي نيروهاي انقلاب را همانند مرزهاي جغرافيايي شفاف و روشن نشان دهد. در وصيت نامه امام (ره) از مبادي گرفته تا مقصد، از اصول و مباني گرفته تا آرمانها و اهدف ، از مسايل اعتقادي گرفته تا اخلاق و عرفان و از مسايل سياسي گرفته تا مسايل عبادي آمده و از هيچ چيز فروگذار نكرده است. در حوزه سياست و مسايل سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي، هيچ ابهامي در وصيت نامه سياسي : الهي حضرت امام (ره) يا به تعبير ديگر اين نقشه راه وجود ندارد. كافي است كه تمامي نيروهاي معتقد به انقلاب اسلامي و وفادار به بنيانگذار جمهوري اسلامي، به اين نقشه راه توجه كرده و عزم خود را به صورت جدي جزم كرده تا طبق اين نقشه عمل نمايند. عمل به اين نقشه دو دستاورد بزرگ را به دنبال خواهد داشت؛ جلوگيري از انحراف در خط امام و جلوگيري از انحراف در مسير اصلي انقلاب، دستاوردهاي بزرگ عمل به اين نقشه راه خواهد بود. وصيت نامه سياسي- الهي حضرت امام در فرهنگ عمومي كشور بگونه اي بايد جا پيدا كند كه از كوچك و بزرگ، شهري و روستايي، باسواد و همه و همه، بتوانند به عنوان «ميزان انقلاب اسلامي» و «معيار و ملاك» صمت و مواضع، ديدگاه ها و عمل گروه ها، احزاب و جريان هاي سياسي از آن بهره ببرند.
ظرفيت ها و قابليتهاي وصيت نامه امام (ره) تمام ناشدني است و اگر چه گذر زمان اين وصيت نامه را كهنسال مي كند، لكن كهنه نمي كند. اساسا وصيت نامه امام (ره) اختصاص به زمان خاص ندارد. اين وصيت نامه در طول قرآن ، نهج البلاغه و صحيفه سجاديه قرار دارد و تا ظهور دولت يار رهگشاي امت خواهد بود. به دليل همين ظرفيت ها و قابليت هاي اين وصيت نامه است كه رهبر معظم انقلاب اسلامي به عنوان ولي فقيه زمان و خلف صالح امام راحل در مراسم نوزدهمين سالگرد رحلت و عروج ملكوتي روح خدا در مرقد مطهرش فرمودند:« امام با سخنان خود، با رفتار خود يك هدايت مستمري را براي امت خود ( براي ما مردم) به جاي گذاشته است. يعني دست امام، انگشت اشاره امام در همه پيچ و خمهاي زندگي ما را راهنمايي مي كند و يكي از قويترين و بهترين مواريث معنوي امام، همين وصيت نامه اوست. جا دارد در برهه هاي مختلف، مردم،مسئولان گوناگون، جوانان ، اين وصيت نامه را بازخواني كنند و درآن تدبر كنند.»
رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين سخنراني ضمن برشمردن نكات بسيار مهم، اساسي و ارزشمند وصيت نامه سياسي : الهي حضرت امام (ره) مسئولان قواي سه گانه و ديگر مسئولان را مخاطب قرارداده كه بايد وصيت نامه حضرت امام (ره) را دستورالعمل كار خود قراردهند. تامل در اين نكته ، حكايت از جامعيت وصيت نامه مي كند. ولي فقيه زمان، وصيت نامه ولي فقيه گذشته را به عنوان دستورالعمل يا همان نقشه راه معرفي كرده و به همه دست اندركاران و مسئولان نظام امر مي كنند كه اين دستورالعمل بايد مبناي كارها باشد. اين نگرش مقام معظم رهبري ريشه در همان عبارت زيباي ايشان دارد كه مي فرمايند:« ما راه امام خميني (ره) را با قوت ادامه مي دهيم.» در واقع مقام معظم رهبري كه خود ترجمان راه و خط امام در دوران كنوني هستند، عزت و سعادت ملت ايران را در گرو پيمودن همين راه دانسته و با اعتقاد قلبي به چنين راهي در پايان سخنراني خود در مراسم نوزدهمين سالگرد رحلت امام (ره) خطاب به مسئولان نظام مي فرمايند:« امروز قواي ثلاثه و مسئولان گوناگون كشور (اعم از نظامي و غيرنظامي و سياسي و اجتماعي و خدماتي) بايد دستورالعمل كار خود را همين وصيت نامه امام قراربدهند. عزت ملت ايران، امنيت پايدار ملت ايران، رشد و توسعه مادي ملت ايران، اعتلاي معنوي و اخلاقي ملت ايران در گرو عمل كردن به اين توصيه ها است.»
..............................................................................
منبع: سايت بصيرت
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]