واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: بهرهبرداري از ۳۰ كارخانه داروسازي در ۲ سال آينده
با توجه به دانش بالاي كارخانههاي توليد دارو در كشور، بايد تلاش بيشتري براي راهيابي به بازارهاي بينالمللي و كشورهاي منطقه داشته باشيم.
يازدهمين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و دارويي و دومين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات و فرآوردههاي آزمايشگاهي (ايران مد) در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران آغاز به كار كرد.
معرفي آخرين دستاوردهاي توليدي و فناوريهاي نوين مشاركت كنندگان در اين نمايشگاه و ايجاد بستر مناسب جهت ارتباط مستقيم توليد كنندگان داخلي و خارجي و دست اندركاران مربوطه از اهداف مهم برگزاري ايران مد است.
در مراسم گشايش ايران مد، قائممقام وزير بهداشت در امور بازرگاني و تجهيزات پزشكي با اشاره به توجه خاص وزارت بهداشت به تجهيزات پزشكي در دولت نهم، از افزايش 3 تا 7 برابري مصرف داخلي اين قبيل كالا طي 3 سال گذشته خبر داد و گفت: طي اين مدت تا حد زيادي با قاچاق تجهيزات پزشكي به داخل كشور مبارزه شده است.
دكتر ابراهيم متوليان همچنين با اشاره به شناسنامهدار شدن تمام شركتهاي توليد تجهيزات پزشكي داخلي و واردكنندگان گفت: براين اساس كار مبارزه با قاچاق تجهيزات پزشكي به داخل كشور فراهم شده و ميتوانيم كالاهاي قاچاق را از كالاهاي مرغوب و با كيفيت تشخيص دهيم.
در حاشيه اين مراسم، معاون غذا و داروي وزير بهداشت از بهرهبرداري ۳۰ كارخانه طي حداكثر ۲ سال آينده خبر داد و گفت: اين كارخانهها كه قابليت سرمايهگذاري ۱۰ تا ۲۰۰ ميليارد توماني را دارند در حال ساخت هستند كه چند واحد امسال و ساير واحدها طي ۲سال آينده احداث ميشود.
دكتر رسول ديناروند افزود: همچنين تا پايان امسال تعداد توليد داروهاي بيولوژيك به ۲ برابر افزايش خواهد يافت كه در اين صورت تا پايان سال ۸۷ بيش از ۱۰ تا ۱۲ قلم داروي بيولوژيك در كشور وجود خواهد داشت.
وي با اشاره به پيشرفت صنعت داروسازي كشور در سالهاي اخير، تعداد كارخانههاي توليد دارو و مواداوليه دارويي را ۱۰۰ واحد برشمرد و اعلام كرد: خوشبختانه اين كارخانهها در حال حاضر ۹۵ درصد نياز دارويي كشور را تامين ميكنند. معاون غذا و داروي وزير بهداشت همچنين با اشاره به اينكه ۴۵ درصد نياز صنعت داروسازي به مواداوليه در داخل كشور تامين ميشود، خاطرنشان كرد:
حتي برخي كارخانهها توانايي تامين ۸۰ درصد مواداوليه و كمكي را دارند.
ديناروند در ادامه به پيشرفت صنعت داروهاي گياهي طي ۳ سال گذشته اشاره و اضافه كرد: توليد اين قبيل داروها طي اين مدت صد درصد افزايش يافته يعني به بيش از دو برابر رسيده است.
وي درعين حال از ميزان كم صادرات دارو به كشورهاي جهان ابراز ناخرسندي كرد و گفت: متأسفانه در اين زمينه متناسب با ساير موارد رشد نداشتهايم.
معاون غذا و داروي وزارت بهداشت ميزان صادرات دارو را طي سالهاي ۸۴ تا ۸۶ حدود ۲۰۰ ميليون دلار برشمرد و با بيان اينكه اين رقم طي سالهاي ۸۱ تا ۸۳، ۹۰ ميليون دلار تخمين زده شد، تصريح كرد: اگرچه طي ۲ دوره زماني مذكور ميزان صادرات به دو برابر افزايش يافته است، اما همچنان سهم صادرات از بازار دارويي كشور راضيكننده نيست.
دكتر ديناروند گفت: صادرات ۲۰۰ ميليون دلاري دارو طي ۳ سال در حالي است كه در سال ۸۶ بازار دارويي كشور هزار و ۷۰۰ ميليون دلار برآورد ميشد.
بنابراين با توجه به بيش از هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري در صنعت داروسازي و دانش بالاي كارخانههاي توليد دارو در كشور، بايد تلاش بيشتري براي راهيابي به بازارهاي بينالمللي و كشورهاي منطقه داشته باشيم.
گفتني است يازدهمين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و دارويي و دومين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات و فرآوردههاي آزمايشگاهي از ۲۱ تا ۲۴ خرداد در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برگزار ميشود.
براين اساس ۲۶۵ شركت داخلي از بخشهاي فعال در زمينه تجهيزات پزشكي، دارويي و دندانپزشكي و ۱۳۶ شركت كننده خارجي از كشورهاي مختلف از جمله تركيه، چين، تايوان، كره جنوبي و كانادا در يازدهمين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و دارويي و ۹۳ شركت داخلي و ۷۰ شركت خارجي از كشورهاي آلمان، ژاپن، چين، انگلستان، كره جنوبي، تايوان، فرانسه، ايتاليا، جمهوري چك، روسيه، بلژيك، هلند، سوئيس، كانادا و سوئد در دومين نمايشگاه بينالمللي تجهيزات و فرآوردههاي آزمايشگاهي شركت كردهاند.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]