واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: زمینه بازگشت هنر نمایش به مدارس را فراهم می کنیم رئیس اداره فرهنگی وهنری آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ایجاد فضای مناسب برای بازگشت نمایش به مدارس از اولویت های کاری اداره فرهنگی هنری آموزش و پرورش استان است.
۱۳۹۴ يکشنبه ۹ اسفند ساعت 08:41
به گزارش خبرنگار پانا از خراسان رضوی ، فرهاد قاسم پوربا اعلام این مطلب افزود: متاسفانه به دلایل مختلفی شاهد کاهش نمایش های دانش آموزی در مدارس هستیم و یکی از اولویت های اصلی اداره فرهنگی فرهنگی و هنری استان کمک به حل این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه با بهره مندی از نظرات دوستان اهل فن و کارگروه تخصصی هنرهای نمایشی استان برنامه ریزی های لازم برای نیل به این هدف به عمل آمده است گفت: اضافه شدن رشته های جدیدی که به ابتکار خراسان رضوی و تنها دراین استان اجرا می شود به جشنواره هنرهای نمایشی دانش آموزی استان برای دست یابی به این هدف است.
رئیس اداره فرهنگی و هنری آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت : نمایش های زنگ تفریح، نمایش نامه نویسی دانش آموزی و تعزیه از رشته هایی است که از سال گذشته و امسال دانش آموزان می توانند در این رشته ها با یکدیگر و در بخش هنرهای نمایشی جشنواره به رقابت بپردازند.
قاسم پور همچنین با بیان اینکه یکی از دلایل امتناع مدارس از رشته نمایش، هزینه های سنگین این رشته است گفت: نمایش های زنگ تفریح که در حقیقت همان نمایش خیابانی و در قالب دانش آموزی است و همچنین رشته نقالی و تعزیه از رشته های ارزشمند و ریشه دار هنرهای نمایشی است که در مقایسه با نمایش های صحنه ای و عروسکی هزینه های بسیار کمتری دارد. وی با بیان اینکه به همین دلیل این رشته ها را وارد جشنواره کردیم تا مدارسی که توان مالی کافی برای نمایش صحنه ای و عروسکی ندارند نیز بتوانند هنر های نمایشی را در مدارس خود حفظ کنند افزود : البته این رشته ها هنوز نوپا هستند و در سال های اول به دلیل عدم آشنایی مربیان و نبود متون نمایشی مناسب طبیعتا استقبال چندانی از این رشته ها نمی شود اما امیدواریم به تدریج وجود این بخش ها به حضور پررنگ هنرهای نمایشی در مدارس کمک کند.
وی همچنین بابیان اینکه سال گذشته بیش از .300 نمایش دانش آموزی در رشته های مختلف به مرحله استانی راه یافتند و تمام آنها در مشهد اجرا شدند افزود: این آمار نشان دهنده این است که وضع نمایش در مدارس خیلی هم بد نیست اما راضی کننده هم نمیباشد. امسال نیز با آماری که تاکنون به دست ما رسیده است 1440 تعداد گروه نمایشی در مدارس استان فعال هستند و بیش از 9795 تعداد دانش آموز نیز در این گروه های نمایشی عضو هستند.
قاسم پور ادامه داد : نمایش و سرود و فعالیت های گروهی در مدارس برای ما صرفا به عنوان یک فعالیت هنری محسوب نمی شود و ما در این برنامه ها معمولا به دنبال مفاهیم تربیتی، پیش گیری از آسیب های اجتماعی، افزایش روحیه خودباوری و اعتماد به نفس، حضور در فعالیت های اجتماعی و گروهی و حتی گاهی نگاه به اثرات درمانی نمایش برای برخی از دانش آموزان هستیم و نمایش های دانش آموزی به صرف یک اجرای هنری تئاتر در مدارس دنبال نمی شود. کار اصلی ما در مدرسه شناسایی استعدادها و جهت دهی به آنهاست و اینکه از مدرسه انتظار یک کار حرفه ای تمام عیار مخاطب پسند برای اجرای عمومی داتشته باشیم انتظار بجایی نیست. هرچند گاهی در بین نمایش های دانش آموزی به دلیل داشتن شرایط مناسب، متن خوب و استفاده از مربیان حرفه ای و کاربلد، کارهای بسیار فاخر و ارزشمندی نیز تولید می شود اما نگاه به نمایش دانش آموزی با آنچه صاحب نظران حوزه تئاتر در نمایش های حرفه ای به دنبال آن هستند کاملا متفاوت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]