واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بالاخره ايران در انتخابات فيفا به چه كسي راي داد؟
روز نو : بالاخره بعد از كشوقوسهاي فراوان، انتخابات رياست فدراسيون جهاني فوتبال برگزار شد و فيفا از بخشي از بحرانيترين روزهاي تاريخش عبور كرد. در شرايطي كه از مدتها قبل پيرامون رقابت حساس و تنگاتگ اينفانتينو و شيخ سلمان گمانهزنيهاي زيادي صورت گرفته بود، در نهايت جياني اينفانتيو با كسب اكثريت آرا براي سه سال به عنوان رييس جديد فدراسيون جهاني معرفي شد. به اين ترتيب تسلط سوييسيها بر فيفا، يك دوره ديگر هم ادامه مييابد و حداقل 20ساله خواهد شد. پيشتر سپ بلاتر از همين كشور، براي 17سال مرد اول فدراسيون جهاني بود كه در نهايت به خاطر پروندههاي مربوط به فساد مالي از كار بركنار شد. انتخاب اينفانتينو و شكست نامزد بحريني، در سراسر جهان بازتابهاي زيادي داشته كه عمده آنها مثبت بوده است. در ايران هم بنا به برخي دلايل كه مهترين آنها اصطكاك هميشگي فوتبال ما با كشورهاي عربي است، بيشتر كارشناسان از انتخاب اينفانتينو اظهار رضايت كردند. فراموش نكنيم همين حالا پرونده جدل ايران و عربستان بر سر كيفيت ميزباني مسابقات ليگ قهرمانان آسيا باز است و احتمالا برگزيده شدن شيخ سلمان به رياست فيفا ميتوانست كار را براي ما سخت كند. با اين همه اما، كل پرونده اين انتخابات براي فوتبال ما با يك پرسش و ابهام بزرگ توام شده است؛ اينكه علي كفاشيان به چه كسي راي داد؟
كلكسيون اظهارات متناقض
بلافاصله بعد از پايان انتخابات فيفا و معرفي اينفانتينو به عنوان رييس جديد فدراسيون جهاني، موج اظهارنظرهاي متناقض در مورد راي علي كفاشيان به راه افتاد. ابتدا گفته شد او مطابق وعده قبلي رايش را به نام شيخ سلمان نوشته است، بعد اين ادعا به ميان آمد كه رييس فدراسيون فوتبال كشورمان به اينفانتينو راي داده، اما خود او در نهايت با ذكر اين نكته كه آراي فيفا محرمانه است، تنها به گفتن اين موضوع اكتفا كرد كه در هر دو دور انتخابات به يك گزينه راي داده است! در شرايطي كه خود كفاشيان چيزي نميگويد، اهالي فدراسيون فوتبال سخت در تلاش هستند تا ثابت كنند كفاشيان به نامزد برنده راي داده است. به عنوان مثال شهرام دبيري، عضو هياترييسه فدراسيون در اين مورد به «ايلنا» ميگويد: «بعد از اتفاقاتی که در چند وقت گذشته رخ داد و برخورد بدی که از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا با ما شد، ما نظرمان به این صورت بود که در انتخابات فیفا به شیخ سلمان کمک نکنیم. بعد از آمدن اینفانتینو به ایران هم نظر آقای کفاشیان تغییر کرده بود او هم در نظر داشت تا در انتخابات به گزینهای غیر از شیخ سلمان رای بدهد. انتخاب ما اینفانتینو بود و فکر هم میکنم کفاشیان به او رای داده است.» همچنين عباس ترابيان، دبیر کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال هم به راديو ورزش گفته است: «من تصورم اين است که ما به اینفانتینو رای دادیم. تا قبل از حضور وی در تهران کفاشیان گفته بود به شیخ سلمان رای میدهد. کفاشیان گفته بود به شیخ سلمان رای میدهد اما در صحبتهای خصوصی که با او در ازبکستان و در حین برگزاری مسابقات قهرمانی فوتسال آسیا داشتم، گفتم شیخ سلمان چیز بیشتری نمیتواند به ما بدهد. ما اکنون در کنفدراسیون فوتبال آسیا معاونت و چند کرسی داریم و شیخ سلمان چه چیز دیگری میتواند به ما بدهد؟ ضمن اینکه او وجهه بنهمام رئیس پیشین این کنفدراسیون را هم ندارد.» با اين همه اما كسي كه بايد در اين مورد شفافسازي كند، كماكان سكوت پيشه كرده و چيزي در مورد رايش در انتخابات فيفا به زبان نميآورد.
بالاخره محرمانه بود يا نه؟
عجيبترين نكته اين داستان آن است كه كفاشيان و نزديكانش در توضيح سكوتشان، به محرمانه بودن فضاي انتخابات فيفا اشاره ميكنند. آقاي رييس ساعتي بعد از انتخابات در پيامي نوشته است: «با توجه به حضور اینفانتینو و جلساتی که با وی در تهران برگزار کردیم، به تواناییهای او اعتقاد دارم و حدس میزدم که بتواند به عنوان ريیس فیفا انتخاب شود. برخی از رسانهها در نقل قولی از من اعلام کردهاند که من به اینفانتینو رای دادهام اما رای من مخفی بوده و به هيچکس اعلام نکردهام که به چه کسی رای دادهام.» همچنين عليرضا اسدي، دبيركل فدراسيون فوتبال هم كه با كفاشيان راهي زوريخ شده بود، به «ايسنا» ميگويد:« اگر قرار بود آرا مشخص شود چه نیازی بود رایها را به صورت مخفی اخذ کنند؟ برای اعلام یک رای باید آثار آن را نیز ببینیم و بسنجیم که آیا علنی کردن رای ارزش این کار را دارد یا خیر؟ اگر اعلام رای برای فوتبال ایران آثار منفی داشته باشد نتیجه چه خواهد بود؟» اين همه، در حالي است كه پيش از برگزاري انتخابات فيفا، كفاشيان بارها به صراحت راجعبه حمايتش از شيخ سلمان بحريني سخن گفته بود. عجيب است كه در آن زمان هيچكس در داخل فدراسيون به محرمانه بودن آرا و آثار سوء اين قبيل فاشگوييها براي فوتبال كشورمان اعتقادي نداشت. شايد اگر امروز شيخ سلمان مرد فاتح انتخابات بود، كفاشيان با خيال راحت در مورد محتواي رايش حرف ميزد و همان صراحت قبل از انتخابات را همچنان حفظ ميكرد. كسي چه ميداند؛ شايد هم هراس احتمالي او از آينده كارياش با شيخ سلمان در كنفدراسيون فوتبال آسيا، مانع از اظهارنظر قطعي و صريح او در مورد راي انتخاباتياش شده باشد!
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]