واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
درآمدزایی ترکیه با عسل ایرانی
روز نو : قائم مقام معاون وزیر تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، نبود استاندارد اجباری، برندسازی، بسته بندی متنوع و بازاریابی را حلقه مفقوده صادرات عسل ایرانی به کشورهای اروپایی دانست و گفت: ترکیه از صادرات مجدد عسل ایرانی، تا 6 برابر درآمدزایی می کند.
محمدرضا ملاصالحی به کاهش صادرات عسل در سال جاری اشاره کرد و افزود: پارسال 78 هزار تن عسل در کشور تولید شد که پنج هزار و 300 تن آن به کشورهای ترکیه، عراق، عربستان، حاشیه خلیج فارس صادر شده بود که امسال این میزان کاهش یافت.
وی عمده مشکل صادرات عسل ایران را فله ای بودن آن اعلام کرد و گفت: متاسفانه عسل ایران نیز همانند دیگر محصولات همچون پسته و زعفران به شکل فله ای صادر می شود و کشوری همچون ترکیه با بسته بندی های مناسب، عسل ایرانی را با صادرات دوباره به کشورهای اروپایی، حداقل پنج تا 6 برابر ارزش افزوده دریافت می کند.
ملاصالحی افزود: این در حالی است که ایران ظرفیت و توانمندی تولید عسل استاندارد با برندسازی و بسته بندی متنوع را دارد تا این سود حاصل از آن را نصیب تولیدکنندگان داخلی کند؛ این امر نیازمند همکاری تشکل های این صنعت است.
وی با بیان اینکه عسل علاوه بر ارزشمندی از لحاظ تغذیه ای و دارویی دارای مدت زمان نگهداری بالا و فسادناپذیری است، اضافه کرد: مشکل اصلی ما این است که تاکنون تشکل های این بخش در مسیر برندسازی و بسته بندی شکیل و متنوع، استاندارد بین المللی و بازاریابی به شکل جدی گام برنداشته اند.
این مقام مسئول درباره استاندارد اجباری عسل نیز گفت: درحال حاضر سازمان ملی استاندارد ایران، استاندارد عسل را تشویقی اعلام کرده، که این موضوع می تواند به عمد یا غیرعمد موجب تقلب در محصول عسل ایرانی در بازارهای صادراتی شود.
قائم مقام معاون وزیر در امور تولیدات دامی معتقد است، اگر استاندارد اجباری عسل داشته باشیم با سیستم نظارت و کنترل می توانیم از بروز برخی مشکلات از جمله تقلب در این محصول جلوگیری کنیم.
وی درخصوص برندسازی نیز افزود: چندی پیش یک برند عسل به بازار معرفی شد اما این کافی نیست بلکه باید به عنوان کشورتولید کننده این محصول که رتبه هشتم جهانی تولید را به خود اختصاص داده است، دراین بخش نیز فعالیت کنیم تا عسل ایرانی به شکل فله ای صادر نشود.
ملاصالحی بسته بندی را یک معضل در بخش صادرات عسل عنوان کرد و افزود: درحال حاضر عسل بازار داخلی ما دارای بسته بندی است اما بازار صادراتی ما نیازمند بسته بندی های تخصصی و متنوع مطابق با درخواست کشورهای متقاضی است.
وی اضافه کرد: نبود بازاریابی مناسب از سوی تشکل های این بخش از دیگر مشکلات صادرات است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: در صورت حل این مشکلات می توانیم به طور مستقیم و بدون واسطه، عسل مورد نیاز بازارهای صادراتی اروپایی را تامین کنیم.
ملاصالحی با بیان اینکه به دنبال حمایت و تشویق تشکل های این صنعت هستیم، ادامه داد: در همین زمینه صندوق توسعه سرمایه گذاری زنبورعسل ایجاد شد و دولت سهمی را هر ساله به این صندوق می پردازد و بقیه سهم باید از طریق تشکل ها، تولیدکنندگان و صادرکنندگان تامین شود.
به گفته وی، گردش مالی و سود حاصل از فرایند صادرات باید منجر به افزایش نقدینگی این صندوق شود تا مشکلات صندوق زنبورعسل در بخش تولید و صادرات برطرف شود.
قائم مقام معاون وزیر تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی مصرف سرانه عسل ایران به ازای هر نفر را کمتر از یک کیلوگرم عنوان کرد و افزود: در برخی از کشورها میزان مصرف سرانه حدود 225 گرم است.
وی اظهارداشت: البته در برخی کشورهای پیشرفه دنیا سرانه مصرف عسل دو کیلوگرم است که ما باید تلاش کنیم به شرایط مطلوب مصرف عسل برسیم.
به گزارش ایرنا، عسل ایران توسط 6.5 میلیون کلنی زنبورعسل و 74 هزار تولیدکننده فعال در کشور تولید می شود.
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]