واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیا ایران از "حضور نظامی سعودی در سوریه" میترسد؟
عربستان سعودی مدتی است که قصد دارد نیروی نظامی زمینی به سوریه اعزام کند و ادعاهای مختلفی را در این زمینه مطرح کرده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عربستان سعودی مدتی است که قصد دارد نیروی نظامی زمینی به سوریه اعزام کند و ادعاهای مختلفی را در این زمینه مطرح کرده است.
مقامات رژیم سعودی با ادعای مبارزه با تروریست های داعش قصد دارند وارد آوردگاه نبرد سوریه شوند که در این پروسه برخی کشورهای فرامنطقه ای همچون ایالات متحده آمریکا از این موضوع استقبال کرده اند و این موضوع در سخنان هفته های اخیر "جان کری" وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا کاملا مشخص بود.
عربستان سعودی در جنگ یمن متحمل شکست های سنگینی شده و سوال اینجاست که چگونه می تواند در تحولات میدانی سوریه که بسیار سهمگین تر و دشوارتر از نبرد یمن است ایفای نقش موثر کند؟
سعودی ها به دنبال آن هستند تا نظام سوریه را به هر نحو ممکن ابتدا تضعیف و بعد سرنگون کنند و در این پروسه اقدامات متعددی را در 5 سال گذشته انجام داده اند که نمونه آن تجهیز تروریست های تکفیری به انواع سلاح های خودکار پیشرفته و تجهیزات رزم زمینی و زرهی است.
البته رسانه های خارجی و وابسته به ایالات متحده آمریکا تلاش میکنند تا ایران را نگران از "حضور نظامی عربستان در یمن" جلوه دهند و اخیرا هم نشریه "نیوزویک" ادعایی در این زمینه داشته است.
**بازخوانی ادعای "نیوزویک"
"نیوزویک" در گزارشی به قلم "جی متیو مکینز" مدعی شد: زمانیکه عربستان برای دخالت نظامی در میدان جنگ داخلی سوریه اعلام آمادگی کرد، این احتمال وجود داشت که امارات متحده و بحرین نیز به تبعیت از آن، برای حضور نظامی در سوریه اعلام آمادگی کنند. در این شرایط قطر نیز، دستکم به شکل نمادین، به پیروی از عربستان میپردازد. این نشریه مدعی شد: اعزام نیروهای نظامی چند کشور کوچک عرب در حوزه خلیج فارس به سوریه، بعید است تغییر چندانی در معادلات جنگی این کشور بوجود آورد؛ اما میتواند یک جنگ نیابتی میان ایران و عربستان، آنهم در زمین سوریه ایجاد کند.
این نشریه تاکید کرد: حضور احتمالی نیروهای نظامی ائتلاف عرب در جنگ سوریه، در پی حضور پررنگ ایران در این کشور، ناکارآمد بودن کمکهای مالی عربستان به مخالفان "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه،افزایش احتمال نفوذ ائتلاف ایرانی- روسی به شهر "حلب" و بینتیجه ماندن مذاکرات صلح ژنو، مطرح شد. آمریکا بارها کشورهای حوزه خلیجه فارس را برای ایفای نقشی جدیتر در بحران داخلی سوریه تحت فشار قرار داده است. در این میان ترکیه هم وارد میدان شد و از حمایت و همکاری با عربستان در سوریه استقبال میکند. سوال مهم اینجاست که ایران، ارتش سوریه و حامیان آن در مقابل تصمیم دخالت نظامی عربستان چگونه موضعگیری میکنند.
تاکنون نه تهران و نه دمشق وقت خود را برای مقابله با ریاض و تهدیدات آن هدر ندادهاند. "ولید معلم" وزیر امور خارجه سوریه در پاسخ به تهدید نظامی عربستان به یک جمله بسنده کرد و گفت: نیروهای متجاوز خارجی را با تابوت به خانه برمیگردانیم.
نیوزویک در ادامه ادعایش نوشت: مقامات ایران تاکید میکنند هدف عربستان مقابله با داعش نیست زیرا این گروه تروریستی دست پرورده همین کشور است. درصورتیکه عربستان وارد جنگ سوریه شود، آمریکا از آن حمایت خواهد کرد و به این ترتیب مقابله با عربستان برای ایران دشوار خواهد شد. این موضوع ایران را نگران کرده است. ممکن است کار به تقابل ایران و آمریکا در سوریه کشیده شود، درحالیکه دو کشور به تازگی در مسیر بهبود روابط دیپلماتیک قدم برداشتهاند. این نشریه در ادامه مدعی شد: ایران و روسیه دو اهرم مهم و تاثیرگذار در مذاکرات صلح سوریه هستند زیرا هر دو در بحران داخلی سوریه دخالت نظامی دارند. ایران هرگز اجازه نمیدهد این برتری در سوریه به سود کشور دیگری تغییر کند.
مقامات کشورمان بارها به مسئولین سعودی درباره حضور نظامی در سوریه هشدار داده اند وگفته شده که این یک باتلاق عمیق برای نیروهای رژیم سعودی خواهد بود و ارتش کلاسیک و کم تجربه عربستان شکست تاسف باری را متحمل خواهد شد.
**سوریه یک باتلاق برای رژیم سعودی خواهد بود
سردار سرتیپ احمد وحیدی وزیر سابق دفاع در گفت و گو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تحولات سوریه اظهار داشت: عربستان یک الگوی فاسد را در منطقه دنبال و به کشتار خود در "غرب آسیا" ادامه می دهد.
وی ادامه داد: وضعیتی که در منطقه داریم یک باتلاق مهم برای سعودی است؛ کما اینکه در یمن هم آن ها گرفتار یک باتلاق شدند. وزیر سابق دفاع با اشاره به اینکه ورود سعودی به جنگ سوریه آسیب های جدی برای پادشاهی عربستان خواهد داشت، تصریح کرد: ورود عربستان به سوریه داخل شدن در یک جنگ بی پایان خواهد بود.
سردار وحیدی تصریح کرد: عقلانیت موجود در عربستان تضعیف شده و این موضوع میتواند سعودی را در یک جنگ بی پایان قرار دهد و ورود در سوریه نمایش دیگری از شکست برای عربستان خواهد بود .
پس از آغاز عملیات آزاد سازی استان "حلب" با نام "نصر" که چند ماهی است در حال انجام بوده، همپیمانان تروریست های تکفیری به شدت نگران تضعیف متحدان خود از جمله داعش، جبهه النصره و احرار الشام شدند.
عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس بخشی از ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا هستند ؛ ولی در این چهار ماه هیچ اقدامی صورت نداده اند و به جایش حمله هوایی به انصارالله را در یمن در دستور کار قرار داشتند؛ نیروهایی که (انصارالله) ثابت شده بیش از آنچه انتظار می رفت سرسخت هستند.
ایران نه تنها از حضور نظامی سعودی در سوریه نمی ترسد بلکه به خوبی می داند این اقدام عربستان سرآغاز مشکلات رژیم سعودی در منطقه غرب آسیا خواهد بود و به مشکلات آن ها در یمن (با توجه به وسعت منطقه درگیری) خواهد افزود.
گزارش از محمد زرچینی
۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]