تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بدانيد كه هر كس در راه حق از دنيا برود، به بهشت و هر كس در راه باطل از دنيا برود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855791457




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«نه» ملت به تندروها در روز جمعه


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: «نه» ملت به تندروها در روز جمعه
روز جمعه انتخابات مجلس دهم و دور پنجم مجلس خبرگان با حضور گسترده مردم برگزار شد و جريان اصلاح‌طلبي با وجود ردصلاحيت کثیری از كانديداهايشان اما با تشويق هوداران خود توانستند حضوري پررنگ در انتخابات داشته باشند. ديروز همه با اميد در پاي صندوق‌هاي راي حاضر شدند و از آينده‌اي سخن گفتند كه در راستاي تكميل حماسه خرداد ۹۲ است. در اين راستا ابراهيم اميني نماينده سابق مجلس با «آرمان» به گفت‌وگو پرداخت كه در ادامه مي‌خوانيد:
روز گذشته شاهد برگزاري دهمين دوره انتخابات مجلس بوديم. ارزيابي شما از حضور مردم در اين انتخابات و راي دادن‌ها چیست؟

در اين انتخابات استقبال خوبي از سوي مردم را شاهد بوديم و آنها از ساعات اوليه صبح براي انداختن آراي خود به صندوق در مقابل شعب اخذ راي صف كشيده بودند. معتقدم نقشي كه خبرگان مي‌تواند برای کشورداشته باشد جایگاه والای آن را تعریف می‌کند و طبيعي است كه مردم تمايل دارند كه اشخاص اصلح و واجد صلاحیت را به مجلس خبرگان بفرستند. انتخاب فعلي براي مردم اهميت زيادي دارد. همیشه باید به جایگاه انتخابات در حوزه سیاسی توجه داشت. بهترين راه تحول در جامعه همين صندوق‌هاي راي است. پيش از اين هم اعلام شده بود وجود تنوع افكار و سليقه‌ها ميان كانديداهاي مجلس و خبرگان رهبري يكي از الزامات حضور پرشور مردم در پاي صندوق راي است و مردم باز هم به شكل گسترده در پاي صندوق‌هاي راي حاضر شدند. نكته ديگر اينكه تاثير حضور يكپارچه شهروندان در روز جمعه مي‌تواند در مشخص كردن تركيب مجلس شوراي اسلامي و خبرگان تعيين‌كننده باشد، چرا كه اين تركيب انتخابي از سوي مردم، به مدت چهار سال به عنوان نمايندگان ملت در عرصه قانونگذاري و به‌منظور برنامه‌ريزي براي اداره كشور بسيار اهميت دارد. شهروندان روز جمعه اقناع شده بودند كه يك راي نيز در انتخاب فرد شايسته و اصلح براي ورود به مجلس شورا و خبرگان تاثيرگذار است. همان‌طور هم كه اشاره كردم با وجود اينكه جريان اصلاح‌طلب با برخی محدودیت‌ها در اين مسير مواجه شد اما از حضور در صحنه سياسي غافل نشد و هواداران خود را تشويق به حضور گسترده در انتخابات كرد. شهروندان و به‌ويژه افرادي كه در جريان اصلاح‌طلبي تعريف مي‌شوند بايد بدانند اين انتخابات دو نعمت براي آنها به همراه داشته است؛ نخست اينكه نسل تازه‌نفس به عرصه سياسي كشور وارد شده است و در اين انتخابات تنها شاهد حضور نيروهاي سنتي نبوديم. سپس فارغ از نتيجه بايد تاكيد داشت كه اصلاح‌طلبان در اين انتخابات توانستند سازمان راي خود را در كل كشور نهادينه كنند كه اين يك موفقيت بود تا آنها بتوانند در انتخابات آينده از اين سازماندهي استفاده كنند.

از نظر شما، چه موضوعاتي بايد در اولويت‌هاي برنامه و طرح‌هاي مجلس دهم قرارگيرد؟

به نظر مي‌رسد اولويت مجلس دهم را بايد در زمينه اشتغال و حل مشكلات اقتصادي جامعه تعريف كرد. البته حل مشكلات اقتصادي، ايجاد اشتغال و فرصت‌هاي شغلي براي جوانان در گرو وجود فضاي مطلوب سياسي است. بايد شرايط به نحوي پيش رود كه امكان ايجاد فضاي قابل اعتماد براي افراد ایجاد شود و همچنين بتوان در گام بعدي سرمايه‌گذاران خارجي را ترغيب به سرمايه‌گذاري در ايران کرد. اگر اين دو امر محقق شود چنين سرمايه‌گذاري‌هايي به حل مشكلات اقتصادي و بهبود اشتغال در كشور كمك شاياني مي‌كند ضمن اينكه در سايه رفع مشكلات اقتصادي است كه سطح فرهنگي جامعه ارتقا پيدا خواهد كرد. در نهايت اين امور زماني به‌طور كامل تحقق می‌یابد كه نمايندگان به دور از شعار و برخوردهاي احساسي به ارائه طرح‌ها و برنامه‌هايي با پشتوانه بررسي‌هاي كارشناسي شده بپردازند.

در مجلس قبل شاهد بوديم كه برخي تندروي‌ها سبب نارضايتي دولت و مردم شد. از ديدگاه شما چنين رفتارهايي چه ضررهايي را در ۴ سال متوجه كشور كرد؟

واقعيت اين است كه در چند دوره گذشته حضوربرخی افراد در مجلس و بدنه امور اجرايي البته در دولت قبل، سبب شد تا كشور متحمل خسارات و آسيب‌هايي شود. افراد داراي مشي تندروي معمولا با سر دادن شعارهايي كه در راستاي تضعيف دولت يازدهم بود و علاوه بر آن با تصويب قوانين بدون پشتوانه كارشناسي شده، عملكرد قابل قبولي از خود به يادگار نگذاشتند. چنين عملكردي به تشديد تحريم‌ها، محدوديت اقتصادي و مشكلاتي براي كشور در عرصه بين‌الملل منجر شد. گزارش‌های منتشر شده از اختلاس‌ها و سوءاستفاده مالي و اقتصادي صورت گرفته در سال‌هاي گذشته گواه اين ادعاست. افرادي كه بخواهند با نگاه تندروانه و به دور از منطق در اداره امور به ايفاي نقش بپردازند، هزينه گزافي را بر كشور تحميل خواهند كرد كه راي مردم در روز جمعه «نه» به اين تفكر بود. افراد تندرو خود را معيار حق و عدالت تلقي مي‌كردند و حاضر نبودند به ديدگاه ديگر احترام بگذارند. در حقيقت آنها فضاي رواني مورد خواست خود را در جامعه شكل دادند. آنها با وجود ردصلاحيت عده ای از كانديداهاي اصلاح‌طلب و معتدل اما باز هم احساس هراس وترس داشتند و همان‌طور كه همگان شاهد بودند مطالب طنزآميز حمايت انگليس را مطرح كردند. آنها با اين اتهام‌زني‌ها به دنبال ايجاد فضاي نامطلوب سياسي و انتخاباتي در كشور هستند. شاهد بوديد كه برخي از آنها در مجلس نهم، خود را به عنوان معيار سنجش افراد معرفي مي‌كردند و به نمايندگاني كه داراي ديدگاه متفاوت با خودشان بودند هجمه مي‌بردند كه ميانه‌روها براي بر هم نخوردن آرامش مجلس سعي كردند پاسخ درخوري به آنها ندهند و سكوت كنند.

در انتخابات اخير كه برگزار شد شاهد بوديم اصولگراياني از جمله كاظم جلالي كه مقام ارشد فراكسيون رهروان ولايت بود به ليست اصلاح‌طلبان و اعتداليون پيوست. دليل اين تغيير رويكرد و مهاجرت سياسي آنها را چه مي‌دانيد؟

رفتار آنها طبيعي بود چرا كه بايد در ارزيابي رفتار اين دسته از اصولگرايان كه به اصلاحات پيوستند، به گذشته هم نگريست. با توجه به فضايي كه در گذشته با آن مواجه بوديم، افراد واقع‌گرا مخالفان جدي ديدگاه تندروها بودند و در آن شرايط مثلا وقتي با آنها در يك مجلس حضور داشتند، توانايي مقابله و ابراز مخالفت را نداشتند اما با توجه به روزهاي آخر مجلس نهم اين افراد ميانه‌رو فرصتي يافتند تا اعتقادات واقعي خود را به نمايش بگذارند و در نزد افكار عمومي بيان كنند كه مسير آنها از مواضع و ديدگاه تندروها هر چند نام اصولگرا داشتند، جدا بوده است. بنابراين شاهد هستيم كه اين افراد براي اعلام برائت از ديدگاه تندروانه به سوي اصلاح‌طلبان گرايش پيدا كردند. خوشبختانه با حضور اصولگرايان معتدل كه دلسوزي خود را نشان دادند، در كنار اصلاح‌طلبان آينده سياسي خوبي را بايد پيش‌بيني كرد. اميدواريم با راي آوردن اين افراد و ليست انتخاباتيشان زمينه همفكري آنها در مجلس دهم فراهم شود و طرح‌هايي را ارائه دهند كه به نفع كشور و نه جريان سياسي خودشان باشد.

با توجه به حضور گسترده مردم در انتخابات به نظر شما آرايش سياسي مجلس آينده چگونه خواهد بود؟

جريان اصولگرا راي ثابتي دارد و در مواقعي كه جريان اصلاح‌طلب مشاركت حداقلي دارند آن جريان مي‌تواند پيروز انتخابات شود. همواره اين طور بوده كه مشاركت حداكثري مردم كفه ترازو را به نفع جريان اصلاح‌طلب تغيير مي‌دهد. در اين انتخابات با توجه به گزارش‌هاي مختلف از حضور مردم شاهد حضور گسترده مردم هستيم و خوشبختانه مردم يك مشاركت حداكثري در اين انتخابات داشتند و قطعا اين مشاركت حداكثري مردم موجب خواهد شد كساني انتخاب شوند كه به دليل اينكه از آراي بيشتري برخوردار هستند مشروعيت بيشتري داشته باشند و نماينده اكثريت افكارعمومي جامعه باشند و بتوانند مطالبات واقعي شهروندان را دنبال كنند و براساس عقلانيت و كار كارشناسي بتوانند تلاش كنند مشكلات جامعه حل شود.

مشاركت گسترده مردم فارغ از نتيجه‌ای که حاصل می‌شود چگونه ارزیابی می‌کنید؟

دولت محصول حضور حداكثري افراد جامعه و شهروندان است. مردم در انتخابات ۹۲ به طور گسترده حاضر شدند که نتيجه آن باعث سركار آمدن دولت آقاي روحاني بود. اگر با همين سازوكار مجلس آينده شكل بگيرد طبيعي است كه اين مجلس در كنار دولت زمام امور را به دست خواهد گرفت. ضمن اينكه يكي از وظايف اصلي مجلس علاوه بر قانونگذاري نظارت بركار دولت است. با انجام اين نظارت واقعي بايد تلاش شود همگام با دولت برنامه‌هايي براي اداره كشور وضع شود و مجلس به دولت كمك كند تا شاهد يك توسعه همه‌جانبه، متوازن و پايدار باشيم. بسياري از مشكلات اساسي جامعه توسط اكثريت دنبال مي‌شود ولي جريان اقليت آن را مشكل ندانسته يا در مقابل آن مشكل می‌ایستد. درجريان برجام شاهد بوديم دولت به دنبال اين بود كه توافق صورت بگيرد. اميدوار هستيم مجلسي همگام با دولت به وجود‌ آيد كه روند اجراي برجام را براساس يك فضاي مطلوب براي يك گشايش اقتصادي نويد دهد و به تعبير آقاي روحاني شاهد برجام‌هاي ديگري خواهيم بود. با كساني كه در عرصه جهاني اختلاف داشتيم در پاي ميز مذاكره اختلافاتمان را حل كرديم و حال بايد شرایط ايجاد فرصت در فضای داخلی را فراهم كنيم و كشور بتواند از همه پتانسيل شهروندان خود فارغ از ديدگاه‌هاي سياسي استفاده كند كه بی‌شك توسعه كشور بدون اين مورد قابل تحقق نيست، زيرا تنوع سلايق امر اجتناب‌ناپذيري است و ما نمي‌توانيم توقع داشته باشيم كه ۸۰ ميليون جمعيت مانند هم فكر و رفتار كنند لذا بايد همه سلايق در توسعه كشور حضور داشته باشند. اگر در برخی كشورها توسعه ايجاد شده به اين دليل بوده كه اين فرصت در آنجا ايجاد شده، سلايق گوناگون به رسمیت شناخته شده و جایگاه نخبگان در مسیر توسعه تعریف شده و آنها هم سهم عمده‌اي در ارتقای كشور و بالارفتن سطح علم و تكنولوژي درعرصه جهاني ايفا مي‌كنند.

به چه علت مردم در اين دوره تمايل بيشتري به شركت در انتخابات خبرگان داشتند؟

در هرحال نقشي كه خبرگان مي‌تواند در انتخاب رهبر نظام داشته باشد نقش بالایی است. ضمن اينكه خبرگان براي هشت سال انتخاب مي‌شوند و در هر حال اين نكته كه مجلس خبرگان جایگاه والایی دارد، مشخص است و طبيعي است مردم تمايل دارند اشخاصي را كه مي‌خواهند دراین تصمیم‌گیری مهم حضور داشته باشند به مجلس خبرگان بفرستند. انتخاب فعلي براي مردم از اهميت زيادي برخوردار است ضمن اينكه ديدگاه‌هاي خبرگان در سياست‌گذاري كلان كشور تاثير‌گذار است و بزرگان نظام به ديدگاه‌هاي آنها توجه مي‌كنند.




منبع: روزنامه آرمان


۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن