واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
انتخابات قم از نگاه آمار/ ۴۳ هزار رأی اولی در آوردگاه هفتم اسفند
شناسهٔ خبر: 3565597 - پنجشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
استانها > قم
قم - مردم قم فردا پای صندوقهای رأی میروند تا در مورد سرنوشت سه کرسی مجلس شورای اسلامی و یک کرسی مجلس خبرگان رهبری تصمیم بگیرند. به گزارش خبرنگار مهر، کمتر از یک روز مانده به آوردگاه هفتم اسفند، همه چیز برای برگزاری یک انتخابات پرشور در قم فراهم است. کاندیداها پس از یک هفته هماوردی تبلیغاتی، قبل از ۸ صبح امروز فعالیتهای تبلیغاتی ستادها را تعطیل کردهاند تا فردا نتیجه پیکار تبلیغاتی خود را در پای صندوقهای رأی مشاهده کنند. ۶۱۲ صندوق توسط هیئت نظارت مهر و موم و تحویل فرمانداری قم شده که از این تعداد ۵۱۵ صندوق در نقاط شهری و ۹۷ صندوق در مناطق روستایی مستقر میشوند. این تعداد صندوق نسبت به انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ صندوق و نسبت به انتخابات مجلس نهم ۳۹ صندوق افزایش داشته است. تعداد واجدان شرایط اخذ رأی در استان قم ۷۶۷ هزار و ۷۳۰ نفر هستند که نسبت به انتخابات مجلس نهم که حدود ۶۵۰ هزار نفر بودند، رشد محسوسی دارد. در اسفند سال ۹۴ میزان مشارکت مردم قم در انتخابات مجلس شورای اسلامی حدود ۶۴ درصد بود. با توجه به اینکه متولدان قبل از ۷ اسفند سال ۷۶ میتوانند در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنند، ۴۳ هزار و ۲۵۹ نوجوان برای اولین بار میتوانند در تعیین سرنوشت کاندیداهای مورد علاقه خود سهیم باشند. برای این دوره از انتخابات یک میلیون و ۶۰۰ هزار تعرفه رأی در نظر گرفته شد و حدود ۱۴ هزار نفر در برگزاری انتخابات هفتم اسفند مشارکت دارند. رقابت ۶۵ کاندیدا برای ۳ کرسی از میان ۱۵ نفر که برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه قم ثبت نام کرده بودند، ۳ نفر تائید شده و در رقابت هفتم اسفندماه خود را در محک رأی مردم قرار میدهند.
در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز ۱۶۱ نفر ثبت نام کرده بودند که به دلیل انصراف، عدم احراز و تائید نشدن تعدادی از این افراد، ۸۴ نفر به عنوان کاندیدا تائید صلاحیت شدند. از این تعداد تا روز چهارشنبه ۲۰ نفر از ادامه رقابت انصراف دادهاند و زمزمههای انصراف تعدادی دیگر از نامزدهای انتخابات به نفع بعضی کاندیداهای مطرح شنیده میشود. استان قم سه کرسی در مجلس شورای اسلامی و یک کرسی در مجلس خبرگان رهبری دارد. ستاد انتخابات استان قم برای رأیگیری افراد بیمار، جانبازان، مراکز دانشگاهی و نظامی و... هم چارهاندیشی کرده است. خلیل مرادی عضو ستاد انتخابات استان قم تأکید کرد که مردم میتوانند در صورت نیاز به صندوق سیار با ستاد انتخابات تماس بگیرند تا برای رأیگیری افراد بیمار و ناتوان در حد مقدور اقدام شود. همچنین دو صندوق سیار در بیمارستان آیتالله العظمی گلپایگانی و بیمارستان شهید بهشتی ویژه آقایان و دو صندوق سیار در بیمارستان حضرت معصومه(س) و زایشگاه حضرت زهرا(س) ویژه بانوان پیش بینی شده است. در حرم مطهر حضرت معصومه(س) نیز ۸ صندوق برای جمع آوری آرای مردم پیش بینی شده است. مدیرکل ثبت احوال استان قم گفته، این اداره کل امروز از ابتدای ساعت کاری در صبح تا ساعت ۱۸ فعال است تا نسبت به تحویل مدارک هویتی مردم اقدام کند و در روز انتخابات نیز تا پایان ساعت اخذ رأی برای تحویل مدارک هویتی فعال است، ولی مدرک هویتی برای افراد صادر نمیکند. انتخابات قم زبانزد است انتخابات استان قم همیشه زبانزد انتخاباتهای کشور از نظر شورای نگهبان است. به گفته نصرتالله لطفی رئیس هیئت نظارت بر انتخابات این استان، پایبندی مردم قم به رعایت ضوابط و مقررات و توجه آنها به برگزاری انتخابات به دور از تنش و نقض قانون باعث شده در بیشتر انتخاباتها حوزه انتخابیه قم نخستین حوزهای بوده که صحت آن به تائید شورای نگهبان رسیده است. این در حالی است که در حوزههای دیگر این کار پس از بازرسی و گذراندن یک فرایند طولانی انجام میشود. وی تشکیل هیئتهای نظارت را نشان دهنده سلامت انتخابات دانست و افزود: کاندیداهای انتخابات میتوانند یک نماینده را به عنوان ناظر در پای صندوقهای رأی داشته باشند. به گفته رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم، هر نماینده میتواند ما به ازای یک سوم صندوقها به تفکیک شهر و روستا نمایندهای را در شعبهها یا اخذ رأی داشته باشد. هر شهروند یک بازرس هیئت بازرسی انتخابات استان قم نیز اعلام کرده که بر روند برگزاری انتخابات نظارت دقیق دارد. محسن بهشتی رئیس هیئت بازرسی انتخابات از راهاندازی سامانه پیامکی «هر شهروند یک بازرس» به منظور ارائه گزارشهای مردمی تخلفات انتخاباتی خبر داد.
این سامانه که «سهبا» نام دارد، شامل سه بخش نظارت مردمی، نظارت نامزدهای انتخاباتی و نظارت بازرسان است. بهشتی افزود: مردم قم میتوانند موارد تخلفات احتمالی مربوط به انتخابات را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۶۱۸ ارسال کنند. وی آمادگی هیئت بازرسی انتخابات استان را نسبت به دریافت پیشنهادهای مردم در مورد انتخابات، اعلام کرد و آن را مشارکت مستقیم مردم در فرایند نظارت بر انتخابات دانست. پایبندی کاندیداها به قانون استان قم کمترین تخلفات انتخاباتی را در سطح کشور دارد. رضا سیار فرماندار قم در گفتگو با خبرنگار مهر معتقد است که اگر تخلفات ناچیزی که در روند تبلیغات انتخابات روی داده ناشی از افراط گریهای قبلی در تبلیغات کاندیداهاست. وی گفت: در انتخاباتهای قبلی چارچوب خاصی برای تبلیغات کاندیداها در نظر گرفته نمیشد و هواداران آنها اقدام به چسباندن پوسترها و تراکتهای تبلیغاتی در اماکن عمومی و شخصی میکردند اما امسال ستاد انتخابات و وزارت کشور در زمینه ساماندهی تبلیغات انتخاباتی شیوهنامهای ابلاغ کرده و اگر تخلفاتی در تبلیغات انتخاباتی روی داده به دلیل آشنا نبودن طرفداران کاندیداها نسبت به این شیوهنامه است. فرماندار قم تأکید کرد: خبرهایی از استانهای مختلف در مورد تخلفات انتخاباتی اعلام میشود اما استان قم کمترین تخلفات را داراست. وی به کاندیداهای انتخابات تأکید کرد که پس از پایان مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی، چنانچه مکانهای تبلیغاتی را برای ساماندهی نیروها نیاز دارند، باید تمامی آثار تبلیغاتی را جمع آوری کنند. فرماندار قم از مردم خواست که صبح جمعه برای تعیین سرنوشت کاندیداهای مورد نظر خود به پای صندوقهای رأی بروند و رأی دادن را به بعدازظهر موکول نکنند. قدمهایی که فردا برای خلق حماسهای دیگر به حرکت در میآیند و انگشتانی که رنگ انتخابات میگیرند، سه نماینده مجلس شورای اسلامی و یک نماینده مجلس خبرگان رهبری را بدرقه خواهند کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]