واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: افزایش سه برابری کانون های ابتلای تب برفکی و تلفات دام در استان مرکزی استانها > مرکزی - کانون های ابتلا و تعداد تلفات دام با گسترش تب برفکی در کشور و ورود آن به استان مرکزی روز به روز در حال افزایش است .
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اعلام این خبر به خبرآنلاین گفت : در دو ماهه اخیر تعداد کانونهای ابتلا در استان بیش از سه برابر شده و از 15کانون در آذر ماه به بیش از 43 کانون رسیده است که این عدد روز به روز در حال افزایش است .
به گزارش خبرآنلاین دکتر محسن شانقی بیشترین کانونها را در شهرهای خمین و شازند و محلات ذکر کرد و افزود : کانون های ابتلا در همه شهرستان ها به جز دلیجان و خنداب دیده شده و تا کنون 46راس دام سنگین گوساله و 302راس دام سبک بره و بزغاله را تلف کرده است .
وی با بیان این که اعتبار برای خرید واکسن و مواد ضدعفونی برای قرنطینه کانونهای ابتلای گسترده در استان به پایان رسیده و در دو ماه گذشته اعتباری موجود نبود از مصوب شدن و پرداخت 100میلیون تومان اعتبار از درخواست 400میلیون تومانی استان برای تامین واکسن و ماده ضدعفونی کننده در دو روز گذشته خبر داد و گفت : الویت مصرف واکسن و مواد ضدعفونی کننده در کانونهای بزرگ ابتلا است .
شانقی متذکر شد : در کمبود واکسن و ماده ضدعفونی به دامداری های بزرگ و صنعتی توصیه شده که نسبت به خرید ماده ضدعفونی اقدام کنند ، دامپزشکی استان نیز 2400لیتر ماده ضدعفونی کننده خریداری کرده که توزیع آن بین دامداران شروع شده است .
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ضمن تاکید بر جلوگیری از حرکت دام ها همچنین ضدعفونی میدان های عرضه دام از دامداران خواست تا اصول بهداشتی را در هنگام ورود به دامداری ها در خصوص چکمه ، لباس و خودرو رعایت کنند زیرا در صورت آلوده بودن حتی یک دام ، بیماری می تواند از طریق این وسایل به خارج از منطقه سرایت کند .
وی بحث ضدعفونی کردن اطراف دامداری ها را در این شرایط بسیار ضروری دانست و گفت : ماده ضدعفونی در گالن های 4لیتری در بازار به قیمت 100هزار تومان موجود است که با ترکیب یک لیتر در هزار لیتر آب می توان منطقه را ضدعفونی کرد تا از پیشرفت کانون ها و افزایش تلفات جلوگیری به عمل آید .
شانقی با بیان این که فصل بهار زمان خرید دام و ورود دام های فروشی از استان های دیگر به استان مرکزی است خاطر نشان کرد : دامداران باید در این مقطع زمانی که بیماری تب برفکی در بیشتر استان ها به ویژه استان های شمالی و لرستان که فروش بالای دام را دارند سرایت کرده جداَ از خرید هرنوع دام خودداری نمایند .
وی این بیماری را مربوط به دام و غیرقابل انتقال به انسان عنوان کرد و گفت : دام هایی که برای کشتار به کشتارگاه فرستاده می شوند در صورتی که علائم بیماری در جگر آنها مشاهده شود و یا بسیار خونریزی داشته باشند از چرخه مصرف خارج می شوند ولی حتی اگر مصرف هم شوند برای انسان خطری ندارند.
کلید واژه ها: استان مرکزی -
پنجشنبه 6 اسفند 1394 - 11:36:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]