واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تحلیلی بر اتهامزنیهای بزرگ زاكانی و دوستانش
روز نو : برنده شدن یا بازنده شدن در انتخابات مجلس دهم كه روز جمعه ۷ اسفندماه برگزار میشود برای گروهی از سیاستورزان بازی مرگ و زندگی سیاسی شده است. برخی از بازیگران در انتخابات پیش رو گونهای بازی میكنند كه گویی فردایی در كار نیست و نباید در باره سخنانی كه گفتهاند به كسی جواب پس دهند.
یكی از این افراد بدون تردید علیرضا زاكانی، نماینده فعلی و از اعضای ارشد طیف اصولگرایان جوان است كه نامش در فهرست ۳۰ نفره اصولگرایان نیز درج شده است. علیرضا زاكانی در هفتههای اخیر پرچم افشاگری در دست گرفته و به ویژه نزدیكان رییسجمهور از جمله حسین فریدون برادر و مشاور رییسجمهور روحانی و محمد نهاوندیان رییس دفتر او را هدف مستقیم شلیك قرار داده است.
زاكانی فقط چند روز پس از آنكه خطاب به رییسجمهور گفت «اگر دنبال فساد هستی به رفتار برادر و رییس دفترت نگاه كن.» این بار نیز به همراه سیاستورزان دیگر به نامهای الیاس نادران، حسین نجابت و احمد امیرآبادی كه هر سه نفر عضو مجلس فعلی هستند نامه سرگشادهای به رییسجمهور نوشته و انتشار داده است. در این نامه بلند علاوه بر اینكه محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت متهم به فساد شده و نمونه كارهای فاسد وی حذف سامانههای ضد فساد «ایرانكد» و «شبنم» معرفی شده است؛ بیژن زنگنه وزیر نفت نیز متهم به فساد در پرونده كرسنت شده است. علاوه بر این در این افشاگری از رییسجمهوری پرسیده شده است: «چرا باید پای جنابعالی به مذاكرات با شركتهای خارجی كه خلاف عرق بینالمللی است باز شود.»
زاكانی و دوستانش محمد نهاوندیان رییس دفتر رییسجمهور را متهم كردهاند «قراردادهای بزرگ را رییس دفتر رییسجمهور پیگیری میكند» و به برادر او اتهام میزنند كه «آیا از اقدام برادرتان حسین فریدون و تیم اقتصادی همراهش در دلالیها به ویژه در حوزه ارز به عنوان كاسب تحریم دیروز و كاسب برجام امروز خبر دارید؟» چرا در حالی كه دو روز به انتخابات مجلس باقی مانده است چنین نامهای نوشته میشود؟ چند نكته را یادآور میشویم:
۱- برخی كارشناسان سیاسی معتقدند كه اصولگرایان قدیمیتر و دوراندیشتر میدانند افرادی مثل زاكانی و نادران رای نمیآورند و به كار مجلس نمیآیند و به همین دلیل آنها را نوك پیكان حمله به رییسجمهور قرار دادهاند. با توجه به اینكه از گروه تندروی مجلس نسبت به اصلاحات افرادی مثل رسایی و كوچكزاده نیز از شرایط رقابت خارج شده اند رای نیاوردن فردی مثل زاكانی دور از انتظار نیست. بنابراین میتوان از حداكثر نیروی فعلی افرادی مثل او كه در مقام عضویت مجلس نوعی مصونیت دارد استفاده كرد.
۲- در حالی كه حسن روحانی و گروه همفكرش در حزب اعتدال و توسعه در فهرست اصلاحطلبان و اعتدالیون سهم بالایی ندارند و مجلس آینده در صورت پیروزی اصلاحطلبان و اصولگرایان در دست او قرار نمیگیرد، چرا روحانی هدف شلیك قرار گرفته است. به نظر میرسد اصولگرایان با اتهامزنی به برادر رییسجمهور و رییس دفتر او كه فساد میكنند میخواهند محبوبیت او را برای دور بعدی انتخابات كاهش دهند. یادمان باشد سال آینده در چنین روزهایی بحث انتخابات ریاست جمهوری داغ شده است و حسن روحانی یكی از جدیترین كاندیداها در برابر جریان اصولگرایی است، پس میتوان زمستان سال ۱۳۹۵ را در كانون شلیك قرار داد.
۳- آیا باید حسن روحانی این رفتارها و اتهامزنیهای پیدرپی از سوی افراطیون را ساده بگیرد و با تسامح و مدارای غیرمفید با اتهامزنندگان برخورد كند؟ برخی سیاستورزان میگویند این روش و بیتفاوتی نسبت به افرادی مثل ۴ نفر نویسنده نامه اخیر میتواند رفتاری سخت باشد و معنایش این است كه شما نادیده گرفته شدنی هستید. برخی دیگر باور دارند كه رییس دولت باید با استفاده از فضاهای موجود پاسخ سریع و كارشناسانه قاطع دهد تا ذهن شهروندان پاك شود
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]