واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مسئولین بسیج مردمی عراق در گفتوگو با فارس:
فشار آمریکا و سرویسهای جاسوسی مانع مشارکت بسیج مردمی در نبرد موصل نمیشود
مسئولین بسیج مردمی عراق تاکید کردند با وجود کارشکنی آمریکا و برخی سرویسهای جاسوسی منطقه برای ممانعت از مشارکت بسیج مردمی در نبرد موصل، نیروهای این نهاد طبق تصمیم دولت عراق تا پاکسازی کامل کشور از داعش دست از مبارزه نخواهند کشید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، در حالی که ائتلاف نیروهای عراقی (گروههای سنی) به ریاست اسامه نجیفی، رئیس پیشین پارلمان عراق مخالفت خود را با حضور نیروهای بسیج مردمی در عملیات آزادسازی موصل مرکز استان نینوا از چنگ تروریستهای داعش اعلام کرده است، به نظر میرسد بسیج مردمی به تصمیم دولت عراق در خصوص لزوم حضور این نهاد در نبرد موصل پایبند است. بسیج مردمی عراق تاکید کرده است که آمریکا و سرویسهای جاسوسی منطقهای از موضع النجیفی در مخالفت با حضور بسیج مردمی در عملیات آزادسازی موصل حمایت میکنند. «هاشم الموسوی»، سخنگوی جنبش النجباء عراق در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد ضمن تاکید بر آمادگی کامل بسیج مردمی عراق برای ورود به نبرد موصل اظهار داشت: ما منتظر تصمیم قطعی دولت عراق هستیم تا مسیر حرکت نیروهایمان را به سوی مناطقی که در نقشه از پیش طراحی شده مد نظر گرفته بودیم، همچون «شرقاط» و «حویجه» مشخص کند. وی افزود: آمریکاییها و سرویسهای جاسوسی منطقه برای حضور بسیج مردمی در عملیات موصل مانع تراشی و سنگاندازی میکنند . الموسوی گفت: با وجود همه این فشارها ما منتظر پاسخ دولت عراق درباره آزادی مناطق مختلف نینوا هستیم تا بتوانیم از طرف دیگر به عمق موصل وارد شویم. شهر حویجه در چهل و پنج کیلومتری جنوب غرب استان کرکوک با 405 هزار نفر جمعیت، از یک سال و نیم پیش تحت کنترل تروریستهای داعش است و از آخرین مناطق کنترل این گروه در این استان محسوب میشود. منطقه همجوار آن یعنی شرقاط در شمال صلاح الدین نیز علاوه بر اینکه دروازه ورود به موصل است، یکی از مهمترین محورهای ارتباطی تشکیلات تروریستی داعش با سوریه نیز به شمار میرود. بسیج مردمی عراق از ماهها پیش و به دنبال آزادسازی بیجی و شمال صلاح الدین آماده پیشروی به سمت حویجه و شرقاط و به دنبال آن موصل بود که به دستور مقامات امنیتی عراق این عملیات متوقف شد. شیخ «ریان الکلدانی»، سخنگو و فرمانده گردان بابلیون ( از گروههای مسیحی عراق) وابسته به بسیج مردمی نیز به خبرنگار فارس گفت: گروههای بسیج مردمی و همچنین نیروهای امنیتی این را تکلیف خود میدانند که پس از آزادسازی شرقاط از وجود تروریستهای داعش تا رسیدن به استان نینوا از مبارزه دست نمیکشند. وی افزود: پیروزیهای نیروهای سرویس مبارزه با تروریسم، ارتش عراق و بسیج مردمی شکست بزرگی داعش در استان الانبار را رقم زد و هم اینک تنها برخی مناطق اندکی در این استان هنوز از وجود بمبهای دستی کاشته شده توسط داعش پاکسازی نشده که پس از انجام این مهم عازم نینوا خواهیم شد. «حبیب الطرفی»، نماینده ائتلاف ملی عراق نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد تاکید کرد: حضور بسیج مردمی در عملیات آزادسازی موصل احتمالا برنامه نظامی دیگری داشته باشد اما در هر حال شیوه مشارکت بسیج مردمی را طرفهای فنی نظامی تعیین خواهند کرد.
به گزارش فارس، ائتلاف گروههای عراقی شنبه گذشته نشستی را به ریاست اسامه النجیفی، رئیس پیشین پارلمان عراق و با حضور وزیران و نمایندگان فراکسیون ائتلاف گروههای سنی برگزار کرد. در بیانیه این نشست آمده است: با توجه به خاص بودن نبرد آزادسازی نینوا و به این دلیل که کمر تروریسم را خواهد شکست و پایان کار داعش را ثبت خواهد کرد، شرکتکنندگان در این نشست با توافق آراء تصمیم گرفتند که مردمان این استان تلاش اصلی را در این عملیات با مشارکت ارتش و نیروهای پیشمرگ و ائتلاف تحت امر آمریکا بر عهده داشته باشند و عرصه برای پیوستن داوطلبانه مردم استان و حمایت تسلیحاتی از آنها برای انجام وظیفه ملیشان در نبرد آزادسازی باز شود. این ائتلاف مدعی شده تصمیم برای وارد کردن نیروهای بسیج مردمی به نبرد موصل میتواند به تروریستهای داعش کمک کند تا این نبرد را دارای یک رویکرد طائفهای کنند که به نفع تبلیغات سیاه آنهاست. این در حالی است که حیدر العبادی، نخست وزیر عراق تاکید کرده بود که نیروهای بسیج مردمی عراق(شیعیان) در نبرد آزادسازی موصل که مرکز استان سنینشین نینوا است، مشارکت خواهند داشت. آمریکا نیز با مشارکت نیروهای شیعه در نبرد آزادسازی موصل مخالف است و در این راه کارشکنیهای زیادی کرده است. آمریکا و برخی جریانهای داخلی عراق که همسو با سعودیها هستند، با حضور بسیج مردمی عراق در آزادسازی موصل به شدت مخالف هستند. نیروهای بسیج مردمی با وجود آنکه در آزادسازی شهرهایی مانند جرف الصخر، و تکریت نقش پررنگی داشتند اما به دلیل مخالفت آمریکا در آزادسازی شهر الرمادی کنار گذاشته شدند و همین امر باعث طولانی شدن عملیات و وارد آمدن خسارتهای زیادی به این شهر شد. بسیج مردمی به عنوان نیروهای نظامی مردمی وابسته به موسسات امنیتی عراق شناخته میشوند. نخستوزیر عراق پیش از این بسیج مردمی عراق را یک نهاد رسمی و مورد حمایت دولت عراق خوانده بود.
94/12/05 - 16:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]