واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارشناس لبنانی در گفتوگو با فارس تاکید کرد
ناکامی نقشه آمریکایی تاسیس کریدور گازی از عربستان به اروپا
کارشناس لبنانی تصریح کرد: نبردهای شمال سوریه علاوه بر نقش بر آب کردن توطئه اردوغان برای ایجاد منطقه حائل، نقشه آمریکا برای تجزیه سوریه و ایجاد کانال انتقال نفت از شیخنشینهای خلیج فارس به اروپا را ناکام خواهد گذاشت.
«شحاده جمال الدین» تحلیلگر لبنانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیروت معتقد است آنچه که امروز به دست ارتش سوریه و متحدانش ساقط شده تنها رویای ترکیه برای ایجاد منطقه بی طرف در شمال سوریه نیست. وی تصریح کرد: امروز رویای آمریکا برای تسلط بر منابع انرژی نفت و گاز سوریه و عراق هم بر باد رفته چرا که سران کاخ سفید تلاش داشتند با ایجاد دالان تأمین انرژی در مدیترانه، از تسلیحاتی شدن انرژی جلوگیری کنند. جمال الدین گفت: آمریکا به دنبال ایجاد اقلیمی سنینشین در عراق همچون اقلیم کردستان این کشور است تا بدین شکل جلوی دسترسی و گسترش نفوذ ایران از عراق به سوریه، لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین را بگیرد.
وی افزود: از سوی دیگر حمله برق آسای ارتش سوریه با کمک متحدان روس و ایرانی آن به استان حلب و پشتیبانی هوایی روسیه از حملات نیروهای کرد علیه تروریستها مانع اساسی در برابر عملی شدن پروژه عربی-ترکی برای سیطره بر منابع انرژی روسیه و عراق است به خصوص که امروز ارتش سوریه در حال سیطره کامل بر حلب و حذف آن از معادله آل سعود و اردوغان است. کارشناس لبنانی گفت: از آنجایی که رقه تحت سیطره داعش است و این گروه تروریستی به تایید جامعه بینالمللی در هیچ مذاکره آتی درباره بحران سوریه جایی ندارد، رژیم آنکارا نگران است که با سیطره ارتش سوریه و متحدانش بر این استان و همچنین استان دیرالزور، عراق از طرف موصل و کردستان عراق از ترکیه جدا شود به خصوص که امروز کردهای سوریه هم در استان حسکه و استان حلب در حال مبارزه با تروریستها هستند. جمال الدین گفت: شهر ادلب نیز همچنان در چنگ معارضان مسلح است، بنابراین نمیتوانیم از یکسره شدن جنگ سخن بگوییم و هنوز مخالفان به رغم شکست کنفرانس مونیخ امید خود را از دست ندادهاند. وی ادامه داد: آشتیهایی که در مدت اخیر صورت گرفت بخشی از راه حل بحران سوریه بود که منجر به انتقال شبه نظامیان معارض از حمص و دمشق به ادلب شد. کارشناس لبنانی تاکید کرد: بنابراین سیطره بر ادلب تنها با قطع خطوط امدادرسانی از مرزهای ترکیه امکانپذیر است، همانگونه که ناپلئون بناپارت گفت«جنگ عبارت است از راههای کمکرسانی و تماس»، اما تسلط کامل بر لاذقیه و حلب، میتواند مثل یک انبر، ادلب را محاصره کند و اگر این گونه نشود، جدا کردن مرزهای سوریه از ترکیه مشکل خواهد بود. جمال الدین گفت: امروز ادلب از اهمیت راهبردی خاص و بزرگی برخوردار نیست به خصوص پس از اینکه بیشتر مناطق ریف لاذقیه بازپس گرفته شده و ساحل سوریه به زودی به طور کامل در سیطره دولت خواهد بود. وی افزود: این در حالی است که ریفهای حلب نیز فروپاشیده است،بنابراین اگر ارتش سوریه و متحدانش تصمیم به حملهای قدرتمند علیه ادلب بگیرند، تروریستها در آنجا نیز در امان نخواهند بود.
کارشناس لبنانی گفت: اما موقعیت جغرافیایی پیچیده استان ادلب مانعی برای پیشروی نیروهای سوریه نیست به خصوص که نبردهای ریف لاذقیه صحنه قدرت نمایی مشترک ارتش روسیه و سوریه با استفاده از تجربه جنگهای چریکی حزب الله بوده است. جمال الدین تصریح کرد: امروز اولویت ارتش سوریه حلب و مرزهای سوریه با ترکیه از سمت شمال شرقی سوریه و به طور مشخص مثلث حسکه، دیرالزور و الرقه است که کانال اصلی تروریستهایی است که خود را از اروپا و آسیا و از دروازه ترکیه به سوریه میرسانند. وی افزود: بنابراین تجزیه سوریه از طریق مداخله عربستان و ترکیه در رقه و دیرالزور و حسکه موجب میشود که در آینده رابطه منطقه فدرالی سنینشین عراق با ترکیه محفوظ نگاه داشته شود. جمال الدین گفت: از سوی دیگر سیطره ارتش سوریه بر منطقه سلمی که مشرف به سهل الغاب است و همچنین بر ربیعه که در منطقه راهبردی جبل الترکمان واقع است، راههای اصلی کمک رسانی به تروریستها از ترکیه را مسدود خواهد کرد و به دنبال آن عملیات برای سیطره بر ادلب و جسر الشعور آسان خواهد شد. کارشناس لبنانی گفت: رقابت آمریکا و روسیه بر سر مثلث رقه، دیر الزور، حلب با هدف ناکام گذاشتن رویای تجزیه آمریکایی سوریه است. وی ادامه داد: حمله کردها به گروههای تندرو در حلب کمک رسانی به داعش را از این طرف قطع کرده است در حالی که ارتش سوریه نیز در حال سیطره بر مناطق تحت سیطره این گروهک تروریستی است. جمال الدین گفت: در عین حال منطقهای در شمال سوریه که ترکیه قصد داشت منطقه حائل در آنجا ایجاد کند قرار بود از حلب به شمال لاذقیه کشیده شود اما با توجه به اینکه بخش اصلی این منطقه را حلب با توجه به موقعیت اقتصادی و حیاتی آن برای ترکیه در برمی گرفت، سیطره ارتش سوریه بر آن موجب میشود که جزء اساسی از مساحل منطقه حائل پیش بینی شده بر باد برود. کارشناس لبنانی تصریح کرد: بنابراین استان ادلب و بخشی از حماه باقی خواهد ماند، اما از آنجایی که حلب بری ترکیه بسیار با اهمیتتر از ادلب است، این کشور صدها تروریست را از طریق خاک خود از ادلب به حلب وارد کرد تا از منطقه اعزار دفاع کنند. کارشناس لبنانی گفت: همین جاست که اهمیت نقش روسیه و ایران در مقابله با طرح آمریکا در عراق روشن میشود اما این پاسخ روسیه و ایران از سوریه آغاز شده است. وی تصریح کرد: آمریکا همچنان به دنبال ایجاد منطقه سنینشین در شمال عراق است تا کانالی حیاتی برای عبور نفت و گاز شیخ نشینها از شمال عراق به سوریه و از آنجا به ترکیه و سپس اروپا خلق شود. جمال الدین گفت: ایران به دلیل داشتن منابع سرشار نفت و گاز و نیز روسیه به دلیل دارا بودن بیشترین منابع گازی جهان و نیز تأمینکننده اصلی انرژی اروپا، دو عامل اصلی تسلیحاتی شدن انرژی در جهان هستند. سران کاخ سفید با نگرانی از همین موضوع، به دنبال تسلط بر سوریه هستند، تا هم بر منابع انرژی نفت و گاز سوریه و عراق مسلط شوند و با ایجاد دالان تأمین انرژی در مدیترانه، از تسلیحاتی شدن انرژی جلوگیری کنند.
94/12/03 - 11:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]