واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عضو فهرست خبرگان مردم: انتخابات میگذرد و ما باید فردای قیامت جوابگو باشیم/ آن زمان که انگلیس نقش ایفا میکرد گذشت
شنیدم که برخیها راجع به لیستها مطالبی را گفتهاند. به نظرم بیجاست که هرکسی بخواهد در مقابل دخالتهای بیجای بیگانه -هر که میخواهد باشد چه بی بی سی یا کسی دیگر- بیاستد و جواب بدهد ما خودمان میدانیم چه کار کنیم. آن زمان که انگلیس نقش ایفا میکردند گذشت ما انقلاب کردیم که جمهوری اسلامی مستقل از خودمان رأی داریم و نظر داریم و مردم هم آگاهانه سر صندوق میآیند و احتیاجی به قیومیت دیگران ندارند که به کدام لیست رأی بدهند به آنها ربطی ندارد.
آفتاب : سرویس سیاسی- محمدحسن زالی (فاضل گلپایگانی) نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری و عضو فهرست خبرگان مردم گفت: در قانون اساسی ما که با آرای مردم به تصویب رسید، ارگانهای نظام در دوره پر برکت امام شکل گرفت، از جمله مجلس خبرگان رهبری. حضرت امام به شکل مستقیم با آرا و حضور مردم در صحنه به عنوان رهبر تعیین شدند. اما از آنجایی نظام باید در درازمدت باید پیشبینی کند برای بالاترین رکن برنامه داشته باشد.
به گزارش آفتاب، وی افزود: قانون اساسی مجلس خبرگان رهبری را در نظر گفته برای تعیین رهبری در امروزی که مربوط به رهبری است و باید مورد توجه خبرگان باشد که این جایگاه آسیبی نبیند بلکه پیوسته در حال تقویت باشد.
این نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه "اساس کار مجلس خبرگان برای تعیین رهبری نظام است که بالاترین رکن است و مشروعیت سایر ارگانهای نظام هم دارد"، تصریح کرد: اگر ممکن است نقصی پیش بیاید و هجمهای باشد و مسائلی که اقتدار و قدرت رهبری را پیشبینی شود. خبرگان در اصل تعیین و در ادامه کار باید این نکته را داشته باشند که همیشه یک رهبری فرزانه و فعال برای نظام ما اثرگذار باشد.
زالی با اشاره به اینکه "کل ارگانها یا مستقیم و غیرمستقیم متکی به آرای مردم است"، توضیح داد: ما در عین حال میگویم که در عصر غیبت کبری که فقیه عادل به عنوان العما و جانشین پیغمر است و . . . حجت امام زمان بر مردم است در عین حال که مشروعیت الهی دارد در قانون اساسی پیشبینی شده که باید از حمایت مردمی هم برخوردار باشد. مجلس خبرگان بیعتی میشود که پیوند مردم را با رهبر تقویت میکند. همانطوری که ما از زمان شروع غیبت کبری رابطه اجتهاد و تقلید مهمترین عواملی بوده که حفظ کرده این مکتب را در طول تاریخ وقتی زمان انقلاب شد این مسئله هسته مرکزی نظام که ولایت فقیه است و فقیه عادل در رأس آن قرار گرفته است و مشروعیت را به نظام میدهد علاوه بر آن مشروعیت الهی باید از حمایت مردمی هم برخوردار باشد.
وی افزود: پس مجلس خبرگان یعنی نقش تمام مردم در تعیین رهبر و اموری که مربوط به رهبری است. اینجوری نیست که بگوییم که مجلس خبرگان چه کار میکند چه ربطی به مردم دارد؟ این مردم هستند که در این دموکراسی اسلامی که در قانون اساسی پیشبینی شده اینها تک تک با حضور در انتخابات خبرگان هم نقش دارند. و در مسئله تعیین رهبر و هم اموری که مربوط به رهبری است. این را مسئله کوچکی نگیرند.
این نامزد انتخابات مجلس خبرگان گفت: گرچه مجلس شورای اسلامی جایگاه خاص خود را دارد و از اهمیت ویژه برخوردار است اما آن از نظر کمیت مربوط به امور مملکت و کارها است. مجلس خبرگان گرچه از نظر کمیت مثل مجلس شورای اسلامی نیست اما از نظر کیفیت جایگاهش بالاتر از مجلس شروای اسلامی است. چون رهبری بالاترین رکن نظام است. وقتی مردم بپای صندوق رأی میآیند معنای آن این است که دارند به بالاترین رکن نظام توجه میکنند مردمی که 37 سال در صحنه انقلاب بودند و با آرای خود ارگانهای نظام را شکل دادهاند باید توجه کرد که مهمترین ارگانها مجلس خبرگان رهبری است.
زالی اظهارات داشت: همه مردم اگر حضور داشته باشند مسلم با همان درصدی که این مجلس آرای بیشتری داشته باشد رهبری جایگاه بیشتری دارد. این مردم هستند که در مسئله رهبری اهتمام قائل هستند که پای صندوق بیابیند یعنی خود را سهیم میدانند و نقش خود را برجسته میدانند. این حضور باید جدی و پر رنگ باشد تا اینکه این نهاد به عنوان یک نهاد نیرومند بتواند کارهای خود را با پشتوانه مردمی انجام دهد.
وی درباره دلایل توجه بیشتر مردم به مجلس خبرگان رهبری نسبت به دورههای قبل و همچنین فهرست خبرگان مردم، درخصوص روند شکلگیری این فهرست گفت: اصل مسئله رقابت در انتخابات یک امر مثبتی است و اگر رقابت یک سویه باشد آن شور را ندارد. خوشبختانه همه اینها کسانی هستند که دلسوزان انقلاب و نظام هستند و مخالف در اصول نداریم اگر اختلاف باشد در سلایق است. آن چنان اختلافی هم این لیست با لیست مقابل خود ندارد. چون هفت هشت نفر از کسانی هسند که مشترک هستند. طبعا با تشخیصی که دادند افرادی را گزینش کردند من هم متوجه شدیم که آقایان به این نتیجه رسیدند که اسم ما هم در لیستشان باشد. در کاندیداهای قبلی ما مستقل بودیم.این دوره هم این لیست خبرگان مردم و هم لیستهای دیگر که متوجه شدیم که ما هم در آن قرار داده اند و ما هم مشکلی نداریم.
وی با یادآوری این نکته که "از آنجایی که بیگانگان میخواهند تفرقه ایجاد کنند"، گفت: شنیدم که برخیها راجع به لیستها مطالبی را گفتهاند. به نظرم بیجاست که هرکسی بخواهد در مقابل دخالتهای بیجای بیگانه -هر که میخواهد باشد چه بی بی سی یا کسی دیگر- بیاستد و جواب بدهد ما خودمان میدانیم چه کار کنیم. آن زمان که انگلیس نقش ایفا میکرد گذشت ما انقلاب کردیم که جمهوری اسلامی مستقل از خودمان رأی داریم و نظر داریم و مردم هم آگاهانه سر صندوق میآیند و احتیاجی به قیومیت دیگران ندارند که به کدام لیست رأی بدهند به آنها ربطی ندارد. مردم ما فهیم هستند و هرگونه شناختی که پیدا کنند و طبق قانون اساسی آزاد هستند که منتخبین خود را اعلام کنند و هیچ ربطی هم به شرق و غرب عالم ندارد. ما خودمان از یک خانوادهایم هرچند اختلاف سلیقه داریم اما اگر بخواهد بیجهت در کار ما دخالت کند آسیب میرساند و ممکن است که رودررویی را بیشتر کند.
زالی با توصیه به اینکه "به خاطر یک امر بیگانه به عنوان دشمنی و اختلاف نباید رو در روی هم بیاستند"، تاکید کرد: ما باید مطابقه آنچه که شورای نگهبان این تعداد از نخبه را انتخاب کرده و در معرض قرار داده، حرمت همه را حفظ کنیم و برای اینکه مثلا بیگانه مسئلهای را گفته نسبت به افراد و اعضا که در لیستها قرار دادهاند از حدود شرع و قانون خارج نشویم چون این انتخابات میگذرد و ما باید فردای قیامت جوابگو باشیم همه این سخنان مانداگار است و باید گوینده پاسخ گو باشد.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا بعضی از داخلیها به خود اجازه میدهد علمای مورد تأیید شورای نگهبان را انگلیسی خطاب کنند، گفت: انگلیسیها که سوابقشان معلوم است و هیچ وقت به نظام ما خوشبین نمیشوند و اقدام استکباریشان ادامه دارد. و این قسمت را باید مردم توجه داشته باشند. باید در این دوره با دقتی که شورای نگهبان اعمال کرده است و افراد خاصی را اعلام کرده ما باید به قانون پایبند باشیم و قانون این حق را داده که این افراد بتوانند فعالیت کنند و به صورت مثبت رقابت کنند، وقتی که این مسئله را وزارت کشور میبینید که دوطرف از افراد مورد پذیرش شورای نگهبان هستند و چهرههای مورد قبول امت اسلامی هستند میخواهند که سمپاشی کنند.
نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار داشت: این دوره از نزدیک احساس کردم که یک حرکت پررنگی مردم به سمت مجلس خبرگان دارند دشمن نظر منفی دارد میخواهند به انحای مختلف میخواهند که نهاد ارزشمند ولایت فقیه را تضعیف کند بر این اساس وقتی این شور را میبینید که این دوره مجلس خبرگان با پشتوانه زیاد دارد سعی میکنند که این مسائلی را مطرح میکنند که از یک سو آسیب برسانند به این لیست و نقطه مقابل هرچند که چند نفر مشترک دارند. از طرف دیگر بیایند که آنها چنین و چنان هستندمردم باید هشیاریشان حفظ شود اینها مسائل سابقهدار و زودگذر هست.
زالی در پایان گفت: طبق قانون اساسی آزادی مردم در انتخابات یک امر مطلوب است. مردم با بصیرت باید انتخاب کنند و هیچ اعتنایی به حرفای بیگانه نداشته باشند و نسبت به خودشان را انصاف را رعات کنند.
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]