تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833721502
چگونه آمریکا به تقابل شیعه و سنی در خاورمیانه دامن می زند؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه آمریکا به تقابل شیعه و سنی در خاورمیانه دامن می زند؟
استراتژی آمریکاییها اگرچه در عراق شفاف تر به نظر می رسد، اما در سوریه پیچیده به نظر می رسد. ایالات متحده استراتژی را در پیش گرفته است که بر روی نگه داشتن توازن قدرت متمرکز است. این گونه رویکردها همواره پیچیده است، چرا که در آن، هدف نه پشتیبانی از یک قدرت بخصوص، بلکه نگه داشتن نوعی توازن میان چند قدرت است.
کد خبر: ۵۶۹۷۱۸
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۶ - 22 February 2016
«به اختلاف میان ترکیه و عربستان با ایالات متحده در وضعیت کنونی خاورمیانه توجه کنید. این اختلاف را به خوبی می توان در سوریه مشاهده کرد. ترک ها حمایت های واشنگتن از حزب اتحاد دموکراتیک و واحدهای مدافع خلق را برنمی تابند و عربستان نیز به دلایل مختلف، از جمله حصول و اجرای توافق هسته ای با ایران و مواضع تدافعی ایالات متحده در سوریه، مقامات آمریکایی را ملامت می کند».
به گزارش «تابناک»، پایگاه خبری «میدل ایست آی» با انتشار مطلبی، ضمن بیان مطالب فوق، مدعی شده که اختلاف ترکیه و امریکا در سوریه کمتر از اختلاف عربستان و آمریکا نیست. در حقیقت، اختلاف آنکارا- واشنگتن در امتداد یک خط موازی از اختلاف ریاض- واشنگتن قرار دارد.
بشیر نافی پژوهشگر ارشد در مرکز مطالعات الجزیره در این مطلب می نویسد:
اوایل فوریه، ریاض آمادگی خود برای مشارکت در یک عملیات زمینی در سوریه و عزم و اراده اش برای افزایش سطح مشارکت خود در حملات هوایی را اعلام کرد. گزارش ها حاکی از آن بوده که ترکیه و عربستان در هماهنگی با یکدیگر، به دنبال اهدافی گسترده تر در سوریه و در عرصه میدانی هستند. با این حال، چنین نقشی از دیدگاه ریاض و آنکارا، مستلزم نوعی پوشش بین المللی است که بهترین پوشش ائتلاف به رهبری ایالات متحده در جنگ با تروریسم است.
به منظور بازی کردن یک نقش بزرگتر توسط ترکیه و عربستان، این دو کشور نیازمند به دست آوردن همکاری و حمایت واشنگتن هستند. با وجود اینکه امریکا ظاهرا از طرح های ترکیه و عربستان برای حضور نظامی در سوریه استقبال کرد، اما هیچ نشانه ای از رضایت آمریکا در این رابطه نمی توان مشاهده کرد. برعکس، ایالات متحده به محض بمباران مواضع کردها در سوریه توسط ترکیه، نسبت به آن واکنش منفی نشان داد و خواهان خویشتن داری ترک ها شد.
بدون شک این سوال در ذهن بسیاری از تحلیل گران و سیاستمداران وجود دارد که چه انگیزه ای از سوی ایالات متحده در سیاست های خود در قبال عربستان و ترکیه دنبال می شود؟ چگونه می توان سکوت واشنگتن و یا بی تفاوتی آن را در قبال حضور مستقیم و گسترده ایران و روسیه را تفسیر کرد و این تفسیر در تردید و اضطراب واشنگتن در مداخله احتمالی ترکیه و عربستان در سوریه چگونه خواهد بود؟
پیش از این، نایجل اینکستر، مدیر تهدیدات فراملی و خطر سیاسی در موسسه بین المللی «مطالعات استراتژیک» گفته بود: «عربستان سعودی و آمریکا هم اختلافات زیادی در ماجرای سوریه با هم دارند. آمریکا نمیخواهد خونریزی به حدی در این کشور گسترده شود که دیگر اعتباری برای مخالفان اسد باقی نماند؛ اما عربستان شیوههای خود را در این خصوص دنبال میکند و به این دلیل به دنبال متناسب کردن قدرت تاثیر گذاری ایران و عربستان در منطقه است».
عقب نشینی از خاورمیانه
ما با عقب نشینی نسبی ایالات متحده از خاورمیانه مواجه هستیم؛ اما این عقب نشینی نه با شروع بحران سوریه، بلکه با ورود باراک اوباما به کاخ سفید از 7 سال پیش آغاز شد. چنین سیاستی از سوی اوباما ناشی از سیاست های جرج بوش در عراق، افغانستان، لبنان و فلسطین بود که علاوه بر تحمیل هزینه های جنگی زیاد، موجب تضعیف موقعیت و تصویر ایالات متحده در جهان شده بود. علاوه بر این، هزینه های سنگین ناشی از شکست رویکرد ایالات متحده در برخورد با مسائل و بحران های خاورمیانه و سلطه قابل توجه چین بر اقیانوس آرام نیز در این نوع از سیاست های اوباما نقش مهمی داشته اند.
به طور کلی، این اولین بار نیست که ایالات متحده از علایق اش در یک بخشی از جهان و به نفع توجه به مناطق دیگر جهان عقب نشینی می کند. این اولین بار نیست که واشنگتن به دنبال سیاست هدایت بحران ها و حفظ نوعی از سقف برای نقش بازیگران در این بحران ها بدون تعریف نقش مستقیم برای خودش است.
عقب نشینی نسبی به معنای خروج کامل نیست. به معنای واگذاری نقش برقراری توازن قدرت بدون دخالت مستقیم هم نیست. شاید در اینجا باید توجه کرد که واشنگتن هرگز تا پیش از حمله ژاپنی ها به پرل هاربر، به عنوان یکی از طرفین درگیر وارد درگیری مستقیم نشد. با این حال، در سراسر سال های ابتدایی جنگ مواظب یک پیروزی نهایی از سوی آلمان نازی علیه متفقین بود. این بدان معناست که یک عقب نشینی نسبی از یک منطقه معین در جهان، به معنای فقدان یک چشم انداز استراتژیک از سوی آمریکا در مناطقی که باید بدان توجه شود، نیست.
نشانه های اولیه ای وجود دارد که شاید با گذر زمان مشخص شود که ایالات متحده قصد برقراری یک توازن میان شیعه و سنی در خاورمیانه را دارد. شاید بتوان گفت که این چشم انداز استراتژیک ایالات متحده در طول دو دهه گذشته شکل گرفته است و برای دولت اوباما عجیب نیست و ارتباطی نیز به سطح روابط آمریکا و ایران ندارد.
واشنگتن عراق را به نیروهای شیعه متحد با ایران تقدیم کرد نه به این دلیل که طراحان حمله به عراق از گروه های سیاسی شیعه تحت نفوذ ایران در عراق ناآگاه بودند و نه به این دلیل که اشغال عراق را بدون توجه به نفوذ ایران در بخش های مختلف دولت جدید عراق انجام دادند، بلکه به این دلیل که از یک سو دولت بوش قصد ایجاد یک تعادل میان شیعه و سنی در منطقه را داشت و از سوی دیگر، قصد داشت با ایجاد یک «عراق دموکراتیک» به عنوان همسایه ایران و الگو قرار دادن آن، از آن به عنوان فرایندی در تغییر ماهیت حکومت ایران استفاده کند.
با این حال، در حالی که دولت اوباما هدف نخست یعنی جوهر استراتژی برقراری توازن فرقه ای سیاسی در خاورمیانه را حفظ کرده است، اما هدف دوم یعنی تغییر نظام ایران پس از توافق هسته ای اهمیت کمتری یافته است. از آنجایی که ایالات متحده تلاش های ملموسی به منظور حفظ رژیم فرقه ای در عراق انجام داده است، اما هیچ نشانه ای از دخالت ایران در سوریه پیدا نکرد.
بازی در هر دو طرف
در یک دوره ای که فضای در حال گسترشی برای قدرت های منطقه ای برای ایفای نقش در دسترس است، واشنگتن معتقد است که سلطه کامل اهل سنت به رهبری ترکیه یا رهبری مشترک ترکیه و عربستان، نفوذ ایالات متحده در منطقه را تضعیف خواهد کرد؛ با اینکه محدودیت هایی نیز برای ایران ازجمله عدم گسترش نفوذ ایران در خلیج فارس و شبه جزیره عربستان وجود دارد، محدودیت دیگری برای آن چیزی که نیروهای سنی می خواهند، یعنی پیروزی در میدان نبرد سوریه و عراق نیز وجود دارد.
این یک سیاست فرقه گرایانه است؛ با این حال، ایالات متحده آغازگر منازعات فرقه ای نبوده است و کاخ سفید تنها به دنبال بهره برداری از این منازعات و گسترش نفوذ خود در منطقه بوده است. به طور مشابه ای نیز ایالات متحده منازعه ای میان هندوها و مسلمانان در شبه قاره هند ایجاد نکرد.
واشنگتن در قبال مداخله روسیه در سوریه و همکاری خود با شبه نظامیان کرد سکوت کرد که این سکوت در چارچوب استراتژی بزرگتری به نام برقراری تعادل شیعه و سنی در منطقه قابل ارزیابی است. واقعیت مهم این است که سیاست توازن فرقه ای نمی تواند صلح و ثبات را به ارمغان آورد و در عوض تنش های منطقه ای را افزایش خواهد داد.
به طور کلی، استراتژی آمریکاییها اگرچه در عراق شفاف تر به نظر می رسد، اما در سوریه پیچیده به نظر می رسد. ایالات متحده استراتژی را در پیش گرفته است که بر روی نگه داشتن توازن قدرت متمرکز است. این گونه رویکردها همواره پیچیده است، چرا که در آن، هدف نه پشتیبانی از یک قدرت بخصوص، بلکه نگه داشتن نوعی توازن میان چند قدرت است.
استراتژی ایالات متحده در سوریه چنان پیچیده است که نمیتوان آن را به روشنی بیان کرد. ماهیت این گونه استراتژی است که نه تنها ایالات متحده را از مداخلهی گسترده و مستقیم در سوریه بازمی دارد، بلکه در عوض، آن را متعهد به برقراری توازن قدرت می کند. در همین راستا است که ایالات متحده میتواند در مواردی با ایران مخالفت و در مواردی نیز دست ایران برای پیگیری اقدامات خود را باز نگه دارد و از سوی دیگر می تواند ضمن تشویق عربستان و ترکیه به کمک به مخالفان نظام سوریه، از کردها در مقابل ترکیه نیز حمایت کند و منتقد برخی سیاست های عربستان نیز باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
گزارش مشروح از همایش «گفتوگو برای زندگی» ماموستا قادری: داعش دشمن مشترک شیعه و سنی است
گزارش مشروح از همایش گفتوگو برای زندگیماموستا قادری داعش دشمن مشترک شیعه و سنی استماموستا قادری از علمای اهل تسنن داعش را دشمن مشترک شیعه و سنی دانست و افزود کشتن مسلمانان در دین پایه و اساسی ندارد بنابراین داعشیون هیچ دینی ندارند به گزارش خبرگزاری فارس همایش «گفت&zwعدهای از اینکه دشمن برایشان دست میزند، خرسند هستند بیاتیان: اراده بر این است در کردستان نمایندگان بله قربان
عدهای از اینکه دشمن برایشان دست میزند خرسند هستندبیاتیان اراده بر این است در کردستان نمایندگان بله قربانگوی رأی بیاورند مردم اجازه نمیدهند تفکر خان بالا در بیجار پیاده شود صدها سال است شیعه و سنی ترک و کرد در این شهرستان با وحدت زندگی میکنندنماینده مردم بیجار در مجلس گسیاست«درهای باز»خطری جدی است/تقابل شیعه و سنی فتنه دوم
کارشناس مسائل استراتژیک عنوان کرد سیاست درهای باز خطری جدی است تقابل شیعه و سنی فتنه دوم شناسهٔ خبر 3562650 - دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۸ استانها > خراسان رضوی مشهد- حسن عباسی کارشناس مسائل استراتژیک شامگاه یکشنبه در مسجدالنبی مشهد محورهای اصلی نفوذ در کشور را مورد بررسی و تمذاکرات تبادل زندانیان با درخواست آمریکا انجام شد
جابری انصاری ارتباط میان مذاکرات مربوط به مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا و گفتگوهای مربوط به دریافت موجودی حساب بانکی مربوط به خرید تسلیحات پیش از انقلاب را بی اساس خواند به گزارش نسیم آنلاین حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال رسانه های گرشیخ الازهر: شیعه و سنی دو بال اسلام هستند
به گزارش شهدای ایران به نقل از پایگاه خبری العهد احمد الطیب شیخ الازهر مصر اظهار داشت شیعه و سنی دو بال اسلام هستند و به همین سبب تقریب و نزدیک شدن آنها به یکدیگر ضروری است وی شیعه و سنی را برادران یکدیگر خطاب کرد وی بار دیگر بر ضرورت تحریم قتل هر مسلمان اعم از شیعه یا سنی تاکیجابری انصاری: مبادله زندانیان آمریکایی با هماهنگی مسئولان عالیرتبه ایران صورت گرفت
سخنگو وزارت امور خارجه با اشاره به مبادله زندانیان آمریکایی گفت مذاکرات مربوط به مبادله زندانیان با درخواست دولت آمریکا و پذیرش این درخواست از سوی ایران صورت گرفت به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا حسین جابری در پاسخ به سوال رسانه های گروهی درباره برخی ادعاهای مطرح شده در یک برنامعکس/ خاص ترین سمند ایران ماجرای «استخر پارتی های زنانه» در... عکس/ خاص ترین سمند ایران خواص خفر به فضای تقابل
ابتکار فردی خوش ذوق با تبدیل کردن سمند خود به مدل کروک که از کد پلاک خودرو مشخص است که متعلق به استان لرستان می باشد به گزارش پسین جهرم ابتکار فردی خوش ذوق با تبدیل کردن سمند خود به مدل کروک که از کد پلاک خودرو مشخص است که متعلق به استان لرستان می باشد منبع مشرق دریچه ماجرای اسزندگی بیخانمانهای آمریکا
زندگی بیخانمانهای آمریکا چند رسانهای > عکس - در آمریکا بیش از نیم میلیون بی خانمان زندگی می کند بیخانمانهای آمریکا بیخانمانهای آمریکا بیخانمانهای آمریکا بیخانمانهای آمریکا بیخانمانهای آمریکا بیخانمانهای آمریکا بیخانمانهای آمریکا بیخانمانهای آمریکارکورددار زندان انفرادی در آمریکا آزاد شد
آلبرت وودفاکس درحالی از زندان آزاد می شود که اکنون ۶۸ سال دارد و بیش از ۴۰ سال از عمرش را بی گناه در یکی از بدنام ترین زندان های آمریکا سپری کرده است به گزارش پارس به نقل از تسنیم رویترز اعلام کرد آخرین نفر از سه زندانی سیاه پوست که سالهای بسیاری از عمرشان را در زندان بدنام &qآمریکا به دنبال سوق دادن داعش از خاورمیانه به افغانستان است
گزارش تحلیلی آمریکا به دنبال سوق دادن داعش از خاورمیانه به افغانستان است شناسهٔ خبر 3560231 - جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۳ ۳۵ بین الملل > آسیای غربی آمریکا قصد دارد در صورت خارج شدن از افغانستان جانشینی را برای خود انتخاب نماید و داعش گزینه ای است که می تواند این نقش را به خوبی-
گوناگون
پربازدیدترینها