تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827389327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برنامه اوباما در سوریه؛ بستن مرز با ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



برنامه اوباما در سوریه؛ بستن مرز با ترکیه
روز نو : جنگ در سوریه در حال رسیدن به نقطۀ اوج خود است. ارتش سوریه با پشتیبانی بمب‌افکنهای روسی، در حال پیشروی در شمال حلب است تا ارتباط اپوزیسیون مسلح سوریه را با مرز ترکیه قطع کند. کردهای سوریه با پشتیبانی حملات هوایی ایالات متحده در حال بستن خطوط تامین مایحتاج داعش و گروههای تروریستی دیگر هستند. در پی انفجار روز 28 بهمن در آنکارا که به کشته شدن 28 نفر انجامید، دولت ترکیه تهدید به دخالت نظامی در سوریه کرده است. روز جمعه، باراک اوباما یک ساعت و بیست دقیقه، تلفنی با رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه صحبت کرد و از او خواست تا خوددار باشد.  
به گزارش فرارو به نقل از ایندیپندنت، یکی از دیپلماتهای ارشد سابق در خاورمیانه به ایندیپندنت گفت: "ترکها و سعودی‌ها همواره سعی داشته‌اند که آمریکا را به ورطۀ اعزام نیروی زمینی به سوریه بکشانند." در همین راستا، سیاست ترکها و سعودی‌ها در سوریه پر بوده است از تهدید و بلوف، اما با این وجود، اتفاقات ناگهانی را نمی‌توان کنار گذاشت، نوعی اقدام نظامی حتی در صورت مخالفت آمریکا و روسیه نیز، از سوی ترکیه و عربستان قابل تصور است. 
 
ایالات متحده می‌داند که اقدام نظامی ترکیه عمدتاً متوجه کردهای سوریه و یگانهای مدافع خلق (ی‌پ‌گ) خواهد بود که موثرترین متحد آمریکا در جنگ با داعش بوده‌اند. گزارش شده است که اوباما در گفتگوی با اردوغان گفته است که یگان‌های مدافع خلق نباید از پیشروی‌های اخیر ارتش سوریه در شمال حلب برای گسترش قلمروی خود استفاده کنند. اما در همان لحظه‌ای که این دو مقام مشغول صحبت بودند، اتحاد ایالات متحده و یگانهای خلق پیروزی مهم دیگری در شمال شرق سوریه به دست آوردند که کمتر مخابره شد. نیروهای دموکراتیک سوریه، که یک گروه نیابتی ی‌پ‌گ است، موفق شد با کمک حملات هوایی آمریکا، پایگاه قدرت مهم داعش را در شداده تصرف کند. 
 
این خود دلیل دیگری است برای اینکه ایالات متحده رغبتی برای کنار گذاشتن اتحاد نظامیش با کردهای سوریه نداشته باشد. دیپلمات سابقی که در صورت محفوظ ماندن نامش حاضر به گفتگو با ایندیپندنت شده است، می‌گوید: "بیشتر از یک سال پیش، آمریکایی‌ها متوجه شدند که ترکها مرزشان با سوریه و داعش و جهادی‌های دیگری که در شمال سوریه هستند، را از شمال نخواهد بست. بنابراین، آمریکایی‌ها به دنبال بستن مرز از جنوب رفتند و به این منظور از کردهای سوریه کمک گرفتند." این برنامه‌ای است که حالا به نهایی شدن نزدیک شده است. 
 
سیاستهای اوباما در سوریه، از زمان ظهور داعش در تابستان 2014، همیشه از آنچه که منتقدان سعی داشته‌اند القا کنند، منطقی‌تر بوده است. پیش از سقوط موصل، کاخ سفید در این که جنگ سوریه به این کشور محدود خواهد شد و باعث عدم ثبات مابقی خاورمیانه نخواهد شد، دچار اشتباه محاسباتی شدند. اوباما، تصوری بچگانه از داعش داشت، و جنبشی را که بدل به داعش شد با تیم بسکتبال خردسالانی مقایسه می‌کرد که می‌خواهند در ان بی ای بازی کنند. 
 
اما اوباما، بیش از اغلب سیاستمداران این موضوع را درک می‌کند که دخالت ایالات متحده یا هر قدرت خارجی دیگری در سوریه، عراق یا افغانستان به چه سادگی می‌تواند به تقابلها و مناقشات منطقه‌ای دامن بزند. در سال 2004، از ژنرال دیوید پترائوس، که در آن موقع فرمانده تیپ 101 هوابرد در موصل بود، پرسیده شد که مهمترین توصیه‌ای که به جانشینش می‌کند چیست؟ او پس از قدری تامل گفت که توصیه‌اش این است: "هیچ گاه به یک گروه قومی، حزب سیاسی، قبیله، گروه مذهبی یا عنصر اجتماعی زیاد نزدیک نشوید." 
 
این رویکرد منطقی است، هر چند که به سختی می‌توان آن را به کار بست. چرا که یک قدرت خارجی تحت فشار، از هر جا که بتواند متحدان محلی جمع می‌کند، بدون اینکه خیلی شخصیت آنها و انگیزه‌هایشان را مطالعه کرده باشد. برای مثال، ترکیه بر ایالات متحده فشار می‌آورد که برای آوارگان و اپوزیسیون مسلح معتدل در شمال سوریه، یک "منطقه امن" ایجاد کند. این ایده در وهلۀ اول ممکن است مهربانانه و حتی بشردوستانه به نظر برسد، در حالی که هدف اصلی‌ای که ترکیه از طرح این نظر دنبال می‌کند، جلوگیری از کردها در در اختیار گرفتن سرزمین‌های بیشتر است و تعریف ترکیه از گروههای "معتدل" ظاهراً جهادی‌های تندرویی نظیر احرارالشام را نیز که معمولاً متحد جبهه نصرت است را هم دربرمی‌گیرد. 


برنامۀ اوباما برای سوریه


 
دلیل اصلی نتایج فاجعه‌بار دخالتهای خارجی در لیبی، عراق و افغانستان از سال 2001 به این سو، این بوده که توجیه این اقدامات همواره اقدام علیه دشمنی شیطانی بوده است که مانع از به قدرت رسیدن یک اپوزیسیون معتدل و سکولار می‌شود. مشکل این بوده که در همۀ این موارد، چنین اپوزیسیون ایدئال اصلاً وجود نداشته است. 
 
در عراق سال 2003، آمریکا ارتش عراق را منحل کرد؛ این اقدام را اغلب اقدامی احمقانه و غیرضروری می‌دانند که پل برمر، رییس حکومت موقت عراق آن را انجام داد، و نتیجۀ فاجعه‌بار آن دلزده شدن طبقۀ افسران سنی ارتش و ظهور القاعده در عراق بود. اما کسانی که از تحولات آن زمان عراق بیشتر اطلاع دارند، که انحلال ارتش را رهبران کردها و شیعیان عراق (که 80 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند) به آمریکایی‌ها توصیه کرده بود. آنها به درستی این تلقی را داشتند که نیروهای امنیتی عراق مهمترین نهادی بوده‌اند که از طریق آن اقلیت 20 درصد اهل سنت کشور می‌توانستند بر کشور احاطه داشته باشند. آمریکایی‌ها و متحدانشان نظیر بریتانیایی‌ها، نابخردانه، زمینه‌چین انقلابی قومی و فرقه‌ای شدند که عواقب انفجاری آن حتمی بود. 
 
ده سال بعد جلو برویم: پس از حملات با گاز سمی در دمشق در آگوست 2013، ایالات متحده و بریتانیا تا آستانۀ دخالت نظامی علیه دولت سوریه پیش رفتند. بعضی‌ها به آن زمان به چشم فرصت از دست رفته‌ای برای حمایت از مخالفان معتدل در براندازی بشار اسد نگاه می‌کنند. در حقیقت اما، در آن زمان، ارتش سوریه اکثر نواحی پرجمعیت کشور را در اختیار داشت و در نتیجه هر نوع عملیات هوایی خارجی به همان طرزی که در لیبی انجام شد، انجام می‌شد و نتایجی که رقم می‌خورد نظیر آن چیزی می‌بود که هم‌اکنون در لیبی شاهد هستیم. چرا که همان موقع نیز داعش و النصرت و دیگر جهادی‌ها در میان مخالفین مسلح احاطه داشتند و قدرت را در دست می‌گرفتند. 
 
اوباما مشخص است که در همان مراحل اولیه متوجه این موضوع شد و حتی به رسانه‌ها تاخت. او در سال 2014 گفت، این نظر که در مقطعی یک اپوزیسیون معتدلی وجود داشته "که در جایگاهی بوده که با یک ذره کمک تسلیحاتی از سوی ما، ناگهان نه تنها اسد که جهادی‌های بیرحم و کاملاً آموزش دیده را سرنگون کند، یک رویاپردازی است. و من فکر می‌کنم که مهم است که مردم آمریکا، و شاید حتی مهمتر از آنها واشنگتن و شرکتهای رسانه‌ای، این موضوع را درک کنند." این در زمانی بود که امثال دیوید کامرون، نخست وزیر انگلستان، هنوز در خواب و خیال بودند و از "70000 مبارز معتدل" در سوریه دم می‌زدند. 
 
جنگ در سوریه از سه مرحله گذشته است: دوره‌ای کوتاه در سال 2011 که نیروهای محلی تحولات را رقم می‌زدند؛ 2012 تا 2014 که قدرتهای منطقه‌ای نظیر ترکیه، عربستان سعودی و ترکیه، نقش کلیدی در تحولات سوریه ایفا می‌کردند؛ و از 2014 تا 2016 که درگیری ابعادی بین‌المللی پیدا کرد. سه رویداد، شاخصۀ این دورۀ اخیر است، که در آن ایالات متحده و روسیه نقش تعیین‌کننده دارند؛ این سه رویداد عبارتند از: ظهور داعش در سال 2014؛ آغاز عملیات هوایی ایالات متحده به تعاقب آن؛ و شروع حملات هوایی روسیه حدود یک سال بعد از این اتفاق. 
 
آمریکا و روسیه، امروز به بازیگران نظامی اصلی در سوریه بدل شده‌اند، و دیگر برای اینکه ترکیه و عربستان بتوانند این روند را به صورت موفق معکوس کنند، دیر شده است، هر چند که این بدین معنی نیست که تلاششان را نخواهند کرد. 





تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن