واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
روزهای سخت حداد عادل
اصولگرایان سرانجام توانستند به یک لیست 30 نفره در تهران برسند. لیستی که عمدهترین نیروهای با ضریب قالب پایداری در آن قرار دارد. میشود گفت که در این امر کاملا موفق عمل كرده اند.
داود حشمتی در روزنامه قانون نوشت: اصولگرایان سرانجام توانستند به یک لیست 30 نفره در تهران برسند. لیستی که عمدهترین نیروهای با ضریب قالب پایداری در آن قرار دارد. میشود گفت که در این امر کاملا موفق عمل كرده اند. آنها توانستند بدون خونریزی و درد، مسئله جدایی لاریجانی را حل کنند. ولایتی، محسن رضایی و حتی قالیباف (نفر دوم انتخابات ۹۲) را کنار بگذارند. احمدینژادیها را مهار کرده و عمدهترین سهم را به پایداری بدهند، اما رقابت آنها در لایههای درونی تازه آغاز
خواهد شد.
کوچکزاده که از این لیست بیرون ماند اولین کسی بود که موضوع امضا برای ریاست مجلسی حدادعادل را افشا کرد. اگرچه از سوی حدادعادل تکذیب شد، اما این اصلیترین شکاف میان لیست ۳۰ نفره اصولگرایان است. مشاهدات میدانی در سطح شهر و تبلیغاتها نشان میدهد که باوجود آنکه ابوترابی نایب رئیسمجلس بود، تلاش میشود تا حدادعادل به شکل مشخصی پررنگتر به چشم بیاید. این در نقشی که به او واگذار شده و در پوسترهای تبلیغاتی کاملا مشهود است. در کنار او اما زاکانی قرار دارد.
زاکانی بعد از حسین فدایی (که باتوجه به رای نیاوردن در انتخابات قبل ثبتنام نکرده بود) نقش مهمی را در یک سال اخیر میان اصولگرایان ایفا کرد. رقابت در درون اصولگرایان میان چند چهره به صورت زیرپوستی آغاز شده است. بدنه رای تندرو و نزدیکان به تفکر پایداری به هیچ عنوان دلخوشی از ابوترابی فرد ندارد. در جریان بررسی برجام، حمله تند ابوترابی به جلیلی که از صداوسیما پخش شد، ضربه سختی به پایداری و جلیلی وارد کرد. پایداری هم نشان داده که اهل «فراموش» کردن نیست. حتی اگر امروز سکوت کرده باشد، منتظر تلافی خواهد ماند.
اصولگرایان همچنین دیگر باهنر را در نایبرئیسی مجلس نخواهند داشت. باتوجه به عدم ائتلاف با لاریجانی فردی باید جایگزین وی شود. اما سوال این است که آنها حتی به نایب رئیسی ابوترابیفرد هم رضایت نخواهند داد.
از طرف دیگر پایداری و طیف تندروی اصولگرایان اگرچه حدادعادل را در سمت سخنگویی این جریان قرار گرفته میبینند، اما از او نیز چندان دل خوشی ندارند. سکوت او در دو دوره اخیر مجلس موجب شده تا بسیاری از او سوال کنند: «در دو دوره گذشته چند بار میکروفن شما روشن شده بود؟».
مهمتر از آن انتقادی است که به حدادعادل در جریان بررسی برجام از سوی اصولگرایان وارد میشود. در جریان بررسی برجام و درست در روزی که عدهای «اشک ریختند» (که کشور از دست رفت) یا آن روزها که مذاکره کنندگان با حرارت، تهدید به «سیمانکاری» شدند، حدادعادل یا ساکت بود یا اصلا در مجلس حضور نداشت.
غیبت او در جریان روز رایگیری برجام برای بسیاری همچنان سوالبرانگیز است. اما واقعیت این است که حداد نمیخواست (یا نمیتوانست) در آن فقره موضع گیری کند. از همین رو و به ناچار آن روز «خانهنشین» شد. این اگر از چشم اصلاحطلبان مخفی مانده باشد، از دید اصولگرایان مخفی نمانده و جایگاه حداد را متزلزل کرده است.
در کنار این مسئله زاکانی قرار دارد که بعد از «ریاست» بر کمیسیون برجام و با اتکا به اینکه رهبری در نامه اجازه برجام، از ریاستکمیسیون برجام تشکر کرده بود، خود را در حد و اندازه ریاست مجلس میبیند. حالا میتوان اینطور نتیجه گیری کرد:
در درون لیست اصولگرایان دو رقابت دیده میشود. اول: زاکانی میخواهد جایگزین حدادعادل شود و به عنوان گزینه اصلی اصولگرایان برای ریاستمجلس معرفی شود. او خود را شایستهتر و کارآمدتر از حداد «ساکت» و «خانه نشین» میبیند. حدادعادلی که بسیار نرمخو و در اکثر موارد بینظر و موضع است. آنهم در مجلسي که قطعا باید با اصلاحطلبان روبه رو شود. زاکانی امیدوار است بعد از ورود «احتمالی» به مجلس، مرد ساکت مجلس را کنار زده و گزینه اصلی باشد. در آن صورت میتواند حمایت طیف تندروی اصولگرایان را هم همراه خودشان کند.
دوم: جایگاه ابوترابی فر از حدادعادل هم متزلزلتر است. موقعیت او از سوی دو فرد این لیست یعنی: بذرپاش و نادران، مورد تهدید است. تازه این در شرایطی است که اصولگرایان بتوانند بخش عمدهای از نیروهای خود را وارد مجلس کنند.
اما اگر حداقلی ۵۰ درصد لیست هم به مجلس راه پیدا کند، اما در رقابت برای کسب کرسیهای هیات رئیسه شرکت خواهند کرد. مگر اینکه اتفاقی که در انتخابات مجلس ششم رخ داد، یکبار دیگر تکرار شده و از لیست 30 نفره اصولگرایان تعدادی به اندازه انگشتان یک دست به مجلس راه پیدا کنند. در آن صورت شرایط برای حدادعادل سختتر خواهد شد. اینجا البته برای آنها که لیست اصولگرایان را بستند پایان کار نخواهد بود و به طور حتم متهم اصلی شکست قلمداد میشوند. افق پیشرو برای تصمیمگیرندگان لیست اصولگرایان چندان مساعد به نظر نمیرسد. روزهای سخت حدادعادل هنوز در پیش است.
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]