واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: افغانستان براي دريافت كمك 15ميليارد دلاري جهانيان چشم به كنفرانس پاريس دارد كرزاي در تلاش براي متقاعد كردن اهدا كنندگان به مبارزه با فساد در افغانستان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
افغانستان اميدوار است رهبران بيش از ٦٠ كشور جهان كه فردا (پنجشنبه) در پاريس در كنفرانس اهدا كنندگان به اين كشور حضور مييابند، براي كمك به بازسازي كشوري كه فقر و خشونتهاي طالبان آن را ويران كرده، ١٥ ميليارد دلار كمك كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، حامد كرزاي، رييس جمهور تحت حمايت غرب در افغانستان با مشكل ديگري روبهروست؛ مطمئن ساختن اهدا كنندگان به اينكه دولت وي آماده است تا با فساد گريبانگير در اين كشور مبارزه كند.
در گزارش بانك جهاني آمده است: درگيريهاي داخلي دولت افغانستان و نبود يك رهبري مقتدرانه براي مقابله با سوء استفادههاي مالي باعث شده تا همگان براين باور باشند كه مسالهي فساد در اين كشور توجهي نميشود.
بانك جهاني همچنين افزايش تلاشها براي خلع مقامهاي دولتي كه با تجارت مواد مخدر در افغانستان ارتباط دارند را خواستار شده است. افغانستان توليد كنندهي بيرقيب هروئين در جهان است.
با وجود استقرار ٦٥ هزار سرباز نيروهاي بينالمللي كمك به امنيت افغانستان (ايساف) به رهبري سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) كه بيشترين تعداد نيروها از زمان اشغال اين كشور توسط آمريكا و سرنگوني طالبان در سال ٢٠٠١ محسوب ميشود، دولت كرزاي تنها بر بخش كوچكي از اين كشور كنترل دارد. ناامني باعث بيثمر شدن تلاشها براي توسعه افغانستان شده است.
مقامهاي افغان در پي آن هستند كه بتوانند از جامعه بينالمللي براي يك دورهي پنج ساله ٥٠ ميليارد دلار دريافت كنند. در استراتژي توسعه آنها كه قرار است رسما در كنفرانس پاريس از آن پرده برداشته شود، يك افغانستان آرام و با ثبات تا پيش از سال ٢٠٢٠ پيش بيني شده است.
عشاق نادري، مشاور ارشد اقتصادي كرزاي در اين باره ميگويد: مهم است كه جامعه بينالمللي متوجه شود ما به اين ٥٠ ميليارد دلار نياز داريم تا به احتياجات خود برسيم و وابسته نباشيم. هر چه بيشتر اين روند را به تاخير بيندازيم فشار بر روي جامعهي ما و يا شايد جامعه بينالمللي كه ميخواهد به ما كمك كند، بيشتر خواهد شد. وي معتقد است دولت افغانستان ميتواند فقط با٣٠ درصد هزينههاي پروژههايي كه توسط آمريكاييها اداره ميشود، اين پروژهها را انجام دهد.
در حدود ٨٠ هيات نمايندگي از ٦٥ كشور و ١٥ گروه كمك بينالمللي در كنفرانس پاريس شركت خواهند كرد.
بان كي مون، دبير كل سازمان ملل متحد و نيكولا ساركوزي، رييس جمهور فرانسه ميزباني مشترك اين كنفرانس را بر عهده دارند. كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا و لورا بوش، بانوي اول آمريكا نيز در اين كنفرانس حضور خواهند داشت.
ريچارد بوچر، دستيار وزير امور خارجه آمريكا در امور كشورهاي آسياي جنوبي و مركزي اعتماد خود را از كرزاي ابراز كرد و در پاسخ به خبرنگاري كه از وي پرسيد: آيا به تواناييهاي كرزاي اعتماد دارد؟ گفت: او رييس جمهور كشور است ما با او همكاري ميكنيم.
بوچر كه تحت فشار بيشتري قرار گرفته بود گفت: ما به او اطمينان داريم. ما با او كارهاي زيادي را انجام دادهايم و اين همكاري ادامه دارد. اما ما رهبران خارجي را امتياز بندي نميكنيم.
با وجود اين كه بوچر و شان مك كورمك، سخنگوي وزارت امور خارجهي آمريكا وجود مشكلات در افغانستان اذعان كردهاند اما اعلام داشتند كه اين كشور از زمان خلع قدرت طالبان و هم پيمانان القاعدهي آنها در سال ٢٠٠١ راه زيادي را پيموده است.
مك كورمك گفت: بيش از شش سال پيش جهان در مورد چگونگي انتخاب يك رييس جمهور صحبت ميكرد ولي هم اكنون صحبت از چگونگي حكومت كردن يك دولت است.
بوچر نيز گفت: ارتش افغانستان در حل مشكلات امنيت ملي اين كشور نيروي اول است و برخي از وزارتخانههاي افغانستان نيز خودشان را توانا نشان دادهاند.
وي اعلام كرد: در حال حاضر حدود ٣٥ هزار پروژه در ٢٥ هزار روستا در سراسر اين كشور در حال انجام است كه بيشتر آنها در مقياس كوچك هستند، مانند ساخت پل، ديوارها مدارس و كلينيكها.
مك كورمك گفت: ما فرمانداران خوب زيادي در آن جا داريم، فرمانداراني كه ترياك را ريشهكن ميكنند بر روي طرحهاي توسعه استاني فعاليت ميكنند و در به تحرك در آوردن استانها و مناطق آنها فعاليت زيادي دارند.
بوچر گفت كه انتظار دارد اهدا كنندگان كنفرانس پاريس وعدهي اهداي بيش از ٥/١٠ ميليارد دلاري را بدهند كه دو سال پيش در كنفرانس لندن وعدهي آن را داده بودند.
بوچر گفت: اين كنفرانسي نيست كه بخواهيم تمامي٥٠ ميليارد دلار را پر كنيم. اين كنفرانسي است كه مقدار مشخصي از منابع مالي را بر روي ميز قرار ميدهد تا استراتژي پنج ساله افغانستان شروع شود.
دستيار كاندوليزا رايس در امور كشورهاي آسياي مركزي و جنوبي از اعلام مقدار دقيق وعده كمك مالي آمريكا و يا جامعه بينالمللي خودداري كرد.
اما پاتريك مون، معاون وي اعلام كرد كه انتظار ميرود در اين كنفرانس در كل ١٥ ميليارد دلار وعدهي كمك مالي به افغانستان داده شود.
بوچر عنوان كرد كه كنگره آمريكا از سال ٢٠٠١ كمك ٢٦ ميليارد دلاري را به افغانستان تصويب كرده است و تاكنون در حدود ٧٠ درصد از اين ميزان به اين كشور داده شده است.
بوچر بيان كرد: استراتژي توسعه افغانستان برابر است با اجراي اقداماتي براي اهداف بلندمدت كه در پيمان نامهي لندن در سال ٢٠٠٦ پيش بيني شده بودند.
در اين كنفرانس بر چگونگي استفاده درست و موثر از اين كمك مالي تاكيد خواهد شد.
مك كورمك در ادامه سخنان خود اعلام كرد كه اين كنفرانس براي اين هدف برگزار مي شود كه جامعه بينالمللي نشان دهد كه افغانستان را به حال خود نگذاشته است.
مك كورمك با اشاره به حملات يازدهم سپتامبر سال ٢٠٠١ توسط القاعده به برجهاي دو قلو و پنتاگون، وزارت دفاع آمريكا گفت: و ما نتيجهي آن چه كه اتفاق افتاد را ديديم. بنابراين مطمئنا آمريكا ديگر آن را تجربه نخواهد كرد.
انتظار ميرود لورا بوش همسر جورج بوش، رييس جمهور آمريكا كه هم اكنون در اروپا به سر ميبرد ميزان مشاركت آمريكا را در اين كنفرانس بيان كند. هم چنين كاندوليزا رايس در مورد سياست آمريكا در افغانستان سخنراني خواهد كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]