واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انديشمند مسيحي در گفتوگو با ايكنا: امام خميني(ره) بارزترين شخصيت آشنا به ديدگاه قرآن درباره مسيح(ع) است
گروه بينالملل: مسيحيان احترام خاصي براي امام خميني(ره) قائل هستند و همواره متعقدند كه امام بازرترين شخصيتي بود كه براي شناخت تعاليم دين مسيح به مطالعه قرآن پرداخته و با ديدگاه حقيقي قرآن درباره مسيح(ع) آشنا شدهاست.
«ميخاييل عواد» انديشمند و پژوهشگر سياسي لبنان در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار بخش بينالملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با بيان اين مطلب گفت: وجود كليساهاي متعدد در ايران از دستآوردهاي انقلاب اسلامي ايران و بيانگر اين است كه امام و حركت انقلابي ايشان احترام ميان اديان را به صورت عيني مجسمكرد.
وي افزود: يكي از اقدامات عملي و مهم امام(ره) براي نزديكي اديان اسلام و مسيحيت و ارتباط و تسامح ميان پيروان اين دين پيام بيست سال پيش ايشان همزمان با ميلاد مسيح(ع) است كه در واقع خطبهاي تأثيرگذار براي اهتمام مسيحيان و مسلمانان به مشتركات خود همچون خداي واحد، قيامت، آخرت و داشتن پيامبران الهي بود.
ميخاييل عواد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه خداوند در قرآن كريم انسان را آزاد آفريده و به او اختيار داده تا انتخاب كند، اظهاركرد: تعاليم اسلامي به گفتوگو و تعامل مسالمتآميز براي پذيرش اين دين دعوتميكند؛ بنابراين هرگز نبايد مسيحيان را مجبور به پذيرش اسلام و يا مسلمان را مجبور به تشرف به دين مسيح كرد و آيه 256 سوره بقره «لا اكراه في الدين قد تبين الرشد من الغي فمن يكفر بالطاغوت ويومن بالله فقد استمسك بالعروة الوثقي لا انفصام لها والله سميع عليم» و نيز بسياري از آموزههاي دين مسيح بر اين مهم تأكيددارد؛ بنابراين تمامي مسلمانان و مسيحيان بايد تعاليم و آموزههاي دين خود را به درستي شناخته و آن را در زندگي عملي پيادهكنند.
اين انديشمند مسيحي تأكيدكرد: اگر مسلمان، قرآن و مسيحي انجيل را به درستي بخواند و ايمان بياورد كه تمامي اديان پيامبران الهي آسماني بوده و اعتقاد به يگانگي خدا در ميان تمامي اين اديان يافتميشود، اختلافات ديني ناخودآگاه از بينرفته و پيروان اين اديان بيش از پيش با يكديگر تعامل خواهندداشت.
وي در ادامه سخنانش، تجربه و افكار امام خميني(ره) و شخصيت والاي رهبر بزرگ انقلاب اسلامي ايران را از مهمترين انگيزههاي آشنايي خود با اسلام و عوامل مشوق براي مطالعات اسلامياش بهعنوان يك فرد مسيحي برشمرد.
عواد تصريحكرد: امام(ره) شخصيتي استثنايي و منحصر به فرد و قدرت فوقالعاده ايشان در اداره امور، مولد پيروزي معجزهآساي انقلاب اسلامي ايران بر اساس ارزشهاي ديني بود به گونهاي كه از آن زمان تاكنون هركس با هر دين، مذهب و قوميتي وي را رهبر و بزرگي انديشمند براي تربيت بشر ميداند.
وي افزود: امام(ره) مفاهيم و ارزشهاي انساني همچون جهاد و شهادت را به جوامع بشري اعطاكرد و دريچهاي جديد رودروي آنان قرارداد؛ او با تفكر و تجربه انقلابي خود الگويي هميشگي براي تمامي حركات و جنبشهاي آزايخواهانه، استقلالطلب و عدالتخواه خواهدبود و انقلاب اسلامي ايران تحولي نو در سراسر جهان و در ميان گروههاي مختلف ديني و ملي برجايگذاشت.
سيد حسن نصرالله؛ وامدار نشر افكار امام خميني(ره)
اين انديشمند مسيحي با بيان اينكه قيام حزبالله، مفهوم مبارزه با اسراييل و آزادي قدس شريف و مبارزه با امپرياليسم آمريكايي از انقلاب امام نشأت گرفتهاست، تصريحكرد: برنامه سياسي و ديني حزبالله در راستاي مبارزه با سردمداران رژيم صهيونيستي مديون تلاشها و باورهاي انقلابي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران است و سيد «حسن نصرالله» دبيركل حزبالله از وامداران نشر افكار امام خميني(ره) در جهان است.
اين انديشمند سياسي لبنان اظهاركرد: سيد حسن نصرالله و ديگر مجاهدان و رزمندگان لبناني بهدليل رابطه عميق با انقلاب اسلامي ايران از آن بسيار تأثير پذيرفته و نصرالله بهعنوان يكي از مردان بزرگ عرصه سياست و جهاد همواره ميگويد: «مايه افتخار من است كه يكي از شاگردان امام خميني (ره) باشم» و اين جمله بيانگر اين است كه وي از نادر رهبران تاريخ عرب و اسلام است و تأثيرپذيري از مكتب امام در تمامي جنبههاي زندگي اين بزرگمرد مبارز بهويژه در قدرت رهبري جنبش حزبالله به خوبي نمايان است.
وي با اشاره به اينكه جوهره و منشأ نامگذاري روز جهاني قدس نيز قيام انقلابي و منحصر به فرد امام(ره) بود، اظهاركرد: اين روز بيانگر انقلاب و بيداري ميليوني جهان اسلام براي آزادسازي قبله نخست مسلمانان است و هرسال در آخرين جمعه ماه رمضان حمايت مادي و معنوي امام(ره) از ارزشهاي اسلامي را تداعيميكند.
فكر امام(ره) بيش از تجربه عملي وي تأثيرگذار و پيشرو بوده است
ميخاييل عواد در ادامه اظهاركرد: هر انسان آزادهاي با مطالعه آثار امام خميني(ره) او را رهبري استثنايي و متعلق به تمامي انسانهاي جهان ميداند و با نگاهي عميق به انقلاب اسلامي ايران، متوجهميشود كه آيتالله خميني از معدود رهبراني است كه سالها و شايد قرنهاي متمادي بايد بگذرد و سپس جوامع بشري وجود چنين رهبراني را تجربه و بر اساس مكتب آنان رشدكند و در حال حاضر فكر ايشان بيش از تجربه عملي وي تأثيرگذار و پيشرو بودهاست.
اين انديشمند لبناني در بخش ديگري از سخنان خود ضمن بررسي راهكارهاي مهم نشر تعاليم و ارزشهاي انقلابي امام گفت: تبليغات در رسانههاي گروهي در نشاندادن حقيقت انقلاب و قيام امام و ناكامي تلاشهاي ضدانقلابي استكبار نقش مهمي ايفاميكند و تجسم عملي تجربهها و آرمانهاي انقلاب اسلامي سادهترين و بهترين پاسخ به اقدامات ضداسلامي غرب و خنثيكردن توطئهها و نشاندادن حقيقت انقلاب امام است و در اين ميان چرايي و چگونگي شكلگيري انقلاب اسلامي ايران مهمترين سؤالي است كه رسانهها بايد تلاش براي يافتن پاسخ آن را سرلوحه برنامههاي خود قراردهند.
وي در ادامه تصريحكرد: چنانچه مسلمانان در روند مبارزه با استكبار روش امام خميني (ره) را الگوي خود قراردهند، ميتوانند با هجمههاي قدرتهاي مستكبر عصر حاضر بهويژه آمريكا و اسراييل مبارزهكرده و گسترش روابط صميمانه ميان كشورهاي متأثر از امام و باورهاي ايشان و نيز ارتباط اديان مختلف با يكديگر در موفقيت اين مبارزه بسيار مهم است.
ميخاييل عواد با اشاره به تأكيد ويژه امام به وحدت و تقريب مذاهب اسلامي اظهاركرد: امام معتقدبود جهان عرب و اسلام تنها با حفظ وحدت و يكپارچگي و تمسك به قرآن كريم و شعار «لا اله الا الله» خواهدتوانست مشكلات مختلف خود را حل و فصل كند و مسلمانان بايد بدانند كه قرآن، پيامبر، تاريخ، فرهنگ، آداب و سنتهاي واحد از مشتركات آنان است و چنين مشابهتهايي منجربه از بينبردن هرگونه اختلاف خواهدشد.
اين انديشمند مسيحي در بخش ديگري از سخنان خود عملكرد مؤسسههاي نشر آثار و افكار امام خميني در لبنان را مورد بررسي قرارداده و يادآورشد: حزبالله نقش مهمي در عينيتبخشيدن به تجربه انقلابي امام داشته و همواره براي نشر آثار و ارزشهاي امام خميني(ره) در ميان شهروندان لبناني تلاش كردهاست، از سوي ديگر رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و سفارت اين كشور در لبنان نيز همواره با اجراي برنامهها و فعاليتهاي مختلف نقش بهسزايي در نشر افكار و انديشههاي امام به صورت واقعي و ملموس داشتهاند.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]