تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804326033




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهار پیام مشارکت حداکثری مردم در انتخابات


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چهار پیام مشارکت حداکثری مردم در انتخابات
در طول تاریخ کارامدترین نتایج را مشارکت نرم و مسالمت آمیز مردم به بار آورده و برعکس، مشارکت خشونت بار اغلب به نتایج گمراه کننده و با هزینه بسیار گزاف انجامیده است.
آفتاب : سرویس سیاسی- شهروز ابراهیمی*-حضور مردم با مشارکت زیاد در پای صندوقهای رأی چندین پیام عمده خواهد داشت:
اولین پیام آن این است که به جامعه جهانی نشان خواهد داد که ما خود سرنوشت خود را تغییر می دهیم. و بهانه را از آنها که در پشت هر مشارکتی و یا عدم مشارکتی دشمن و نفوذ را  می بینند خنثی خواهد نمود.


 اگرچه برخی بدخواهان خارجی و داخلی به دنبال مایوس نمودن مردم از مشارکت هستند ولی مشارکت مردم آنها را مأیوس کرده و راه نفوذ را خواهد بست. کلید واژه"نفوذ" درواقع برای قفل نمودن حرکت های مشارکتی  وآگاهانه مردم است. تنها کلیدی که این قفل را خواهد گشود، کلید مشارکت است. مشارکت مردم در انتخابات برای تغییر خود و به دست گرفتن سرنوشت خود و مدیریت و پیش بینی آینده جامعه خود، کلیدی راهگشا است.


 در طول تاریخ کارامدترین نتایج را مشارکت نرم و مسالمت آمیز مردم به بار آورده و برعکس، مشارکت خشونت بار اغلب به نتایج گمراه کننده  و با هزینه بسیار گزاف انجامیده است. نظام هایی که راه مشارکت را مسدود ساخته اند و انتخاب های مردم را به حداقل رسانده اند اغلب دچار خشونت شده و نتایج مصیبت باری در پی داشته است. حال که نظام  سیاسی ما به شکرانه انتخابات انتخاب را در دست مردم گذاشته است چرا از این نعمت خود را محروم نماییم. منافع مردم، جامعه، دولت و نظام سیاسی در گرو مشارکت حداکثری مردم است.  


دومین پیام آن این است که مقبولیت رابر مشروعیت خواهد افزود. نظام های سیاسی علاوه بر مشروعیت به مقبولیت نیز نیاز دارند. و با هر ساختاری به هرحال به مقبولیت نیاز دارند. 


مقبولیت و مشروعیت ملازم یکدیگر هستد. بدون مقبولیت، مشروعیت دچار مشکل می گردد. 


مقبولیت نظام های سیاسی به کارایی و مردمی بودن آنها منوط است. بخشی از مصادره کنندگان  نظام که ممکن است با قرائت یک سویه، به مقبولیت بی توجه باشند مشارکت حداکثری و آگاهانه مردم را نشان خواهد داد که حتی آنها نیز بی نیاز از مقبولیت نیستند.


 و در نتیجه هرچقدر مقبولیت بیشتر باشد، به همان اندازه نیز مشروعیت بیشتر خواهد شد.


پیام سوم این خواهد بود که عقلانیت را حاکم خواهد ساخت. عقلانیت به معنای بهترین گزینش از میان گزینه های موجود است. منافع تک تک مردم جامعه و نظام سیاسی ایجاب می کند که مردم از گزینه های موجود بهترین گزینه را انتخاب نمایند. یا به عبارتی دست به انتخاب اصلح بزنند.


 تجربه مشارکت کمتر مردم نشان می دهد که مشارکت کمتر درمانی برای دردهای یک جامعه نیست. چرا که منافع کمتری برای مردم، کلیت جامعه و نظام سیاسی به همراه داشته است. 


مضاف بر این نباید فراموش کنیم که دمکراتیک ترین کشورها هم یک شبه به دمکراسی نرسیده اند. راه مردم سالاری اعم از مردم سالاری سکولار و یا دینی راهی ناهموار بوده که جوامع با حرکت لاک پشتی این مسیر را طی کرده و موانع را پشت سر نهاده اند. در واقع بهشت مردم سالاری را به بها می دهند نه به بهانه. عقلانیت ایجاب می کند که ما با هزینه کمتر به نتایج بزرگ در بلند مدت برسیم. مشارکت اگاهانه و حداکثری مردم در واقع انتخاب این چنین راهی است.  


پیام چهارم مشارکت حداکثری این است که به تندروان نشان می دهند که راه تغییر از اصلاحات می گذرد. اصلاحاتی که به معنای نفی اصول و ارزش ها نیست. بلکه اصلاحات عملآ به مقبولیت و معقولیت ارزش ها و اصول  خواهد افزود و از تحجر اصول ممانعت به عمل خواهد آورد. اصلاحات شور و امید و بالندگی به حرکت تکاملی جامعه خواهد بخشید. مشارکت آگاهانه مردم نشان خواهد داد که مردم در شرایط گوناگون انعطاف را به خوبی یاد گرفته و از کوچکترین روزنه ها برای حمایت و پشتیبانی از عملکردهای مقبول تظام و دولت بهره برده و این که به آینده جامعه مدنی و رشد و ترقی جامعه اش امید راسخ دارد. این پیام را خواهد داشت که به خشونت طلبان و حرکت های رادیکالی " نه "گفته و به تغییر مسالمت امیز و گردش مسالمت آمیز قدرت " آری " می گوید. 
* استادیار روابط بین الملل دانشگاه اصفهان 











تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن