تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829830264




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اتحاد ایران و عربستان برای مبارزه با دشمنی بزرگتر


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: این دو رقیب منطقه ای که روابط دیپلماتیک را قطع کرده و در حال مبارزه نیابتی در یمن اند، اکنون مجبور به اقدام هماهنگ هستند.

به گزارش تراز ،پایگاه انگلیسی گاردین (Guardian) در گزارشی تحت عنوان "کاهش قیمت نفت، ایران و عربستان را در کنار یکدیگر قرار داد" این موضوع را اتحاد دو دشمن خوانده است.
در ابتدای این گزارش آمده است: «این دو رقیب منطقه ای، اخیرا روابط دیپلماتیک خود را نیز قطع کرده اند و در حال مبارزه نیابتی در یمن هستند. اما اکنون درآمدهای نفتی آنقدر پایین آمده که آن ها مجبور به اقدام هماهنگ هستند.

تایید طرح ارائه شده از سوی عربستان سعودی برای ایجاد ثبات در قیمت جهانی نفت توسط ایران که رقیب منطقه ای این کشور است، می تواند یک دستاورد بزرگ دیپلماتیک برای ریاض به حساب آید. با این حال، حمایت تهران از محدود کردن تولید نفت، به خاطر تمایل به آشتی سیاسی با عربستان نیست بلکه برای مبارزه با دشمنی بزرگتر است؛ سقوط بیشتر قیمت نفت.»

در ادامه این گزارش با اشاره به سابقه روابط دو کشور آمده است: «ایران و عربستان از یک سو رقبای یکدیگر در تولید نفت هستند و از سوی دیگر دشمنانی سخت در سیاست منطقه ای و در این شرایط حساس، تنش های این دو کشور می تواند هرچه بیشتر گردد. پس از اعدام شیخ نمر توسط عربستان و به آتش کشیدن سفارت این کشور در تهران توسط معترضین، ریاض روابط دیپلماتیک با تهران را قطع کرده و دو کشور هم اکنون در سوریه و یمن موضعی کاملا مقابل یکدیگر دارند.

با وجود این پس زمینه ژئوپولیتیک مایوس کننده، هفته گذشته حرکتی مثبت در راستای یک توافق نفتی صورت پذیرفت. پس از آن که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران از یک جلسه دو ساعته با برخی از همتایان خود از کشورهای عضو اوپک برای تصویب توافقی که عربستان سعودی روز گذشته با روسیه رقم زده بود، بیرون آمد قیمت نفت خام برنت 7.5 درصد افزایش یافت.

زنگنه پس از این جلسه اعلام کرد که "ایران از هر اقدامی برای کمک به ثبات بازار و بهبود قیمت نفت خام حمایت می کند." اما با این وجود او هیچ اشاره ای به این موضوع نکرد که آیا ایران تولید نفت خود را کاهش خواهد داد یا خیر. هنوز روشن نیست که چه اتفاقی رخ خواهد داد: عربستان سعودی و روسیه گفته اند که سقف تولید خود را در سطح ماه ژانویه محدود خواهند کرد اما تنها در حالی که دیگر بازیگران کلیدی از جمله ایران به این طرح بپیوندند.»

البته محدود نگاه داشتن سطح تولید ایران در میزان فعلی -که به خاطر سال ها تحریم، کاهش چشم گیری داشته- امری بسیار نامطلوب است. مهدی عسلی، فرستاده ایران در اوپک، با اشاره به این موضوع می گوید: «درخواست ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت ایران غیرمنطقی است. وقتی ایران تحت تحریم بود، بعضی کشورها تولید خود را بالا بردند و باعث افت بهای نفت شدند. چطور می توانند انتظار داشته باشند ایران اکنون همکاری کند و بهای آن را بپردازد؟ ایران تولید را تا زمانی که به پیش از دوره تحریم ها برسد افزایش خواهد داد.»

اکنون که عربستان سعودی ماهانه نزدیک به 10 میلیون بشکه نفت صادر می کند، حجم صادرات نفت ایران در چند سال گذشته تقریبا نصف شده و در نیمه اول سال جاری روزانه یک میلیون و ٥٣٤ هزار بشکه نفت راهی بازارهای جهانی کرده است.

در حالی که گاردین از اتحاد دو دشمن سخن به میان آورده، پایگاه انگلیسی بی بی سی (BBC) در خبری تحت عنوان "ایران از ثابت نگه داشتن تولید نفت حمایت کرد اما تعهدی نداد" به سخنان زنگنه پرداخته و ضمن انعکاس نظر برخی کارشناسان، از "بازی هوشمندانه عربستان مقابل ایران" سخن به میان آورده است.

در این گزارش به نقل از "پال استیونز" از موسسه امور بین المللی رویال در چتهم هاس و کارشناس بازارهای نفت می نویسد:‌ «پیش از تحریم های سال ۲۰۱۲ ایران روزانه حدود ۴.۴ میلیون بشکه نفت تولید می کرد. مقام های ایرانی قبلا گفته اند که مایلند تولید را در سه ماه آینده به روزانه ۴ میلیون بشکه افزایش دهند. توافق عربستان و روسیه "اصلا هیچ اعتباری ندارد" و یک حرکت استراتژیک از سوی عربستان سعودی است. روسیه - که عضو اوپک نیست - به توافق های پیشین در مورد میزان تولید عمل نکرده است.»

در ادامه این گزارش به نقل "سباستین مارلیر" تحلیلگر در "اکونومیست اینتلیجنس یونیت" آمده است: «به اعتقاد من سعودی ها در حال یک بازی هوشمندانه هستند؛ در ظاهر نشان می دهند که مایل به همکاری هستند و با لجاجت به استراتژی دردآور اشباع بازار برای کنار زدن تولیدکنندگانی که نفت را با هزینه بیشتر تولید می کنند نچسبیده اند. این استراتژی، بار مسئولیت خودداری از کاهش تولید را به گردن رقیب اصلی‌ شان یعنی ایران می اندازد.»

در این میان برخی پایگاه های آمریکایی ضمن هم نوایی با طرح عربستان سعودی، ایران را مانعی بر سر راه تلاش های صادرکنندگان بزرگ نفتی برای محدود کردن میزان تولید، معرفی کرده اند. روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" (WSJ) در این رابطه نوشت: «ایران از تعهد به محدود کردن سقف تولید نفت خود امتناع می کند. این کشور با خودداری از کاهش تولید نفت خود، تلاش های دیگر صادرکنندگان بزرگ نفتی برای محدودسازی تولید را تخریب کرد. تصمیم بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، آینده طرح ارائه شده از سوی عربستان سعودی برای محدود سازی میزان تولید کشورهای تولیدکننده عمده نفتی را در حاله ای از ابهام فرو برد.»

پایگاه رادیو ملی آمریکا (NPR) نیز با متهم کردن ایران به عدم همکاری برای سامان دهی بازار نفت می نویسد: «ایران به کشورهایی که تصمیم به محدود کردن تولید نفت خود گرفته اند می گوید: برای شما خوب است! اما برای ما نه...»








منبع: جام نیوز







زمانبندی انتشار: 2 اسفند 1394 - 09:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن