واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول: جاهای دیدنی بوشهر: روستای شلدان روستای شلدان از توابع بخش بوشکان و در شهرستان دشتستان استان بوشهر واقع شده است. این روستا آب و هوایی بیابانی و گرم و خشک دارد. از لحاظ پوشش گیاهی و محصولات آن میتوان به بادام کوهی، بنه، انجیر، گون، ساری سولماز، شکر تیغال، قیچ، قره گز، بارهنگ، تنگرس، انار شیطان، گزوناترک که در زیر آنها علفهایی مانند شبدر، بهمن و بعضی گیاهان مشخص منطقه مدیترانه ایی میرویند، اشاره کرد. زندگی جانوری منطقه دارای تنوع خاصی میباشد و انواع پستانداران مانند شغال، کفتار، خرگوش کل ( بزکوهی) ،روباه، گرگ و پرندگانی چون تیهو، کبک، بلبل، کلاغ، کبوتر، گنجشک، جغد، باز شکاری، دم جنبانک، شاهین، عقاب در آن زندگی میکنند.
در زبان و گویش محلی منطقه اسیر و شلدان، کلمه شَل به معنی گِل در زبان فارسی (هنگامی که خاک با آب مخلوط می شود) می باشد، ممک است تصور شود منظور از شلدان مکانی پر از گِل (شَل ) باشد، اما این نام گذاری بدین دلیل است که: « در صده های پیش بندر سیراف مهمترین و بزرگترین بندر ایران بحساب می آمد و سفرهای دریایی شاهان و پادشاهان ایران و کشورهای همسایه از این بندر صورت می گرفت. بدین منظور باید مکانی ساخته می شد تا پادشاهانی که به عنوان مهمان وارد کشور می شدند و همچنین پادشاهان و شاهزاده هایی که می خواستند از طریق بندر تجاری سیراف به کشورهای دیگر سفر کنند در آنجا استراحت نمایند. لذا بدلیل وجود رطوبت و گرمای زیاد در تابستان و فصول دیگر سال، بندر سیراف برای ساختن چنین مکانی مناسب نبود. در نتیجه شلدان امروزی برای ساخت آن مکان با وجود نزدیکی به این بندر و داشتن ارتفاع زیاد از سطح دریا و وجود کوههای بلند از نظر امنیت و دارا بودن هوای خشک و نسبتاً خنک و نزدیکی به مرکز ناحیه فارس (که یکی از بزرگترین مناطق ایران در آن زمان بحساب می آمد ) مکان بسیار مناسبی برای ساخت چنین استراحتگاهی ( قصر ) بود. این مکان در آن زمان نامهای مختلفی داشت از جمله نامهایی چون شه دان ، شاه دان ، شاه جا ، شاه سرا که نام شلدان کنونی را نیز از آن نامها گرفته اند.
تپه ای که در وسط روستای شلدان وجود دارد که آن را قلعه (کَله ) می نامند و یکی از تپه های دیدبانی آن زمان بوده است. قصر شاه دان در هنگام حمله مغولان به طور کلی ویران و غارت شد. در حال حاضر این قصر در فاصله ۷ کیلومتری شرق روستای شلدان امروزی قرار دارد که فقط آثار بسیار کمی از آن بجا مانده است. از روستای شلدان هم اکنون جز خرابه ای به جا نمانده است. سیلی که در سالهای اخیر به سوی این روستا هجوم آورد، روستا را تخریب نمود و باعث مهاجرت ساکنان آن شد.
VN:F [1.9.16_1159]
زیبایی و جذابیت
فاصله مناسب از شهر
مسیر دسترسی مناسب
ارزش بازدید
امتیاز: 0.0 از 5 (از مجموع 0 رای داده شده)
ثبت رای
لیست محصولات ردیف نام محصول نوع محصول توضیح قیمت
×
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]