واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: شبکههای اجتماعی و تاثیر آنها بر روی کودکان
کودکان و نوجوانان آسیبپذیرترین اعضای شبکههای اجتماعی هستند که مشکلات آنها میتواند تأثیرات منفی بر روی آیندهشان نیز داشته باشد.
این روزها شبکههای اجتماعی به پدیدهای مهم و پرطرفدار در میان تمامی سنین تبدیل شده و حتی کودکان و نوجوانان را نیز درگیر خود کرده است. کودکانی که با کلاسیهای خود گروههایی در شبکههای اجتماعی همچون تلگرام، واتساپ و یا لاین تشکیل دادهاند کم نیستند و حتی میتوان ردپای کاربران کم سن و سال را در شبکههای اجتماعی بزرگتری همچون اینستاگرام و یا فیسبوک نیز مشاهده کرد. هرچند حضور در شبکههای اجتماعی مختلف در قرن حاضر امری اجتنابناپذیر است اما میتواند در کنار محاسنی که برای کاربران خود به همراه دارد، مشکلاتی نیز برای کاربران خود ایجاد کند که میتواند تبعات فراوانی برای تمام سنین و اقشار و بهخصوص کودکان و نوجوانان داشته باشد.
کودکان و نوجوانان آسیبپذیرترین اعضای شبکههای اجتماعی هستند که مشکلات آنها میتواند تأثیرات منفی بر روی آیندهشان نیز داشته باشد؛ اما حالا که بسیاری از حالا که آنها تمایل عجیبی به حضور در شبکههای اجتماعی مختلف پیدا کردهاند، آیا باید مانع آنها شد؟ قطعا خیر. چراکه منع کودکان در انجام هر کاری میتواند اثرات منفی در آنها ایجاد کرده و بهمراتب آنها را برای استفاده از این شبکههای اجتماعی بیش از پیش ترغیب کند؛ بنابراین یکی از مهمترین نقشها برای حضور سالم کودکان در شبکههای اجتماعی را والدین بر عهده دارند. والدین و مدیریت کودکان در شبکههای اجتماعی والدین به روشهای مختلف میتوانند فعالیت فرزندشان در شبکههای اجتماعی مختلف را مدیریت کنند یکی از این روشها آموزش است. والدین حتما باید قبل از ورود کودکانشان به شبکههای اجتماعی به آنها درباره خطرات و آسیبهای این شبکهها هشدار دهند، با آنها صحبت کنند و آنها را کاملا از امور مختلف مطلع نمایند. علاوه بر این میتوانند به کمک نرمافزارهای نظارتی که برای تمام سیستمعاملها وجود دارد بر فعالیت کودکان خود در این زمینه مدیریت کامل داشته باشند. مدیریت و کنترل کودکان در شبکههای اجتماعی زمانی میسر است که والدین نیز درباره این شبکههای اجتماعی اطلاعات داشته باشند. پس اصلیترین پیشنهاد ما به والدین کودکان و نوجوانان امروز این است که درباره این شبکهها و فضای اینترنت اطلاعات کسب کنند و آموزش ببینند. الگوسازی استفاده از شبکههای اجتماعی برای کودکان یکی از روشهای دیگری که میتواند بر استفاده درست کودکان و نوجوانان از شبکههای اجتماعی مؤثر باشد، الگوسازی است. مسلما اصلیترین الگوهای کودکان، خانواده و گروه دوستانشان است. بنابراین اعضا خانواده باید الگوی مناسبی از استفاده از شبکههای اجتماعی به کودکان بدهند. قطعا والدینی که خودشان استفادههای نادرست و بیشازحدی از شبکههای اجتماعی میکنند نمیتوانند به فرزندان خود آموزش استفاده صحیح از این شبکهها را بدهند. آموزش استفاده صحیح از شبکههای اجتماعی در مدارس مدارس نیز همچون خانه و خانواده یکی از اصلیترین ارکان تربیتی کودکان و نوجوانان بهحساب میآیند چراکه شخصیت اجتماعی کودکان و نوجوانان در مدرسه شکل میگیرد؛ بنابراین مدارس و گروه همسالان میتواند نقش بسزایی در تربیت کودکان و نوجوانان داشته باشد. به همین دلیل استفاده درست از فضای مجازی و شبکههای تبادل اطلاعات همچون شبکههای اجتماعی نیز باید در مدارس آموزش داده شود چراکه در عصر حاضر فرهنگ استفاده از فناوری بسیار بااهمیت است. هرچند ورود کودکان شما به شبکههای اجتماعی امری اجتنابناپذیر است اما بهتر است بهجای بهرهگیری از فضای مجازی کودکانتان را به ورزش، بازی، سرگرمیهای فکری و آموزشی سوق دهید چراکه فرصت برای پیوستن به شبکههای اجتماعی بسیار است، درحالیکه فعالیتهای دیگر میتواند بر آینده فرزندتان تأثیر مثبت داشته باشد. منبع: آی تی رسان
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - 20 February 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]