واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۱
برخی بررسیها در مورد میزان خطرات زیکا برای برگزاری المپیک ریودوژانیرو، نتایجی جالبی را به دنبال داشته است. به گزارش ایسنا و به نقل از CNN، همیشه جمع شدن افراد زیاد از کشورهای مختلف در یک منطقه، با خطراتی متفاوتی همراه است. این مساله در تورنمنتهای مختلف ورزشی نیز مشاهده شده است. به نظر میرسد امسال نیز با شیوع ویروس زیکا در برزیل، شاهد چنین مسالهای خواهیم بود. سال گذشته قبل از شیوع زیکا در برزیل، مسئولان برگزاری بازیهای المپیک ریو 2016 میدانستند با چالش حفظ سلامت 16 هزار ورزشکار و 600 هزار تماشاگر روبهرو هستند. البته زیکا مشکلی است که مسئولان را به چالش بزرگی کشیده است و آنها باید تلاش زیادی برای مبارزه با آن انجام دهند. در صورتی که مسئولان برزیل و کمیته بینالمللی المپیک نتوانند به خوبی با این مشکل دست و پنجه نرم کنند، افراد زیادی در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. در تاریخ برگزاری تورنمنتهای بینالمللی، همواره شاهد شیوع بیماریهای مختلف بودهایم.
ویروس زیکا
در مسابقههای المپیک زمستانی 2010، 82 مورد سرخک در ونکوور مشاهده شد. در مسابقههای جام جهانی 2006 آلمان «نورو ویروس» شیوع پیدا کرد که از نشانههای آن، تهوع بود. 65 نفر در این زمان به این ویروس مبتلا شدند. 16 سال پیش 90 نفر در 9 کشور اروپایی مننژیت گرفتند و 14 نفر کشته شدند. اپیدمیولوژیستها دریافتند که شیوع این بیماری از حج آن سال آغاز شده است. سفر هر ساله بیش از 2 میلیون مسلمان به مکه در سالهای اخیر، عامل شیوع ویروس MERS شناخته شده است. با همه اینها، المپیک لندن سال 2012 بدون هیچ بیماری و اپیدمی برگزار شد و این مساله به دلیل سیستمهای حفاظتی قوی بود. لندن از سیستم تشخیص نشانههای بیماری استفاده کرد. این در حالی است که زیکا در 80 درصد موارد، نشانهای بر جای نمیگذارد و این مساله، چالش بزرگی برای برزیل است. درست است که در ماههای آگوست و سپتامبر که هوا خنکتر میشود، میزان حضور پشهها در محیط کمتر میشود اما در آن زمان نیز دمای هوای برزیل بین 65 تا 75 درجه فارنهایت خواهد بود. بنابراین حتی در آن زمان نیز پشهها وجود خواهند داشت. در سپتامبر 2014، برزیل با شیوع بیماری چیکونگونیا دست و پنجه نرم میکرد. در آن سال در 10 شهر برزیل 722 مورد مشاهده شد. همان پشهها در حال حاضر زیکا را گسترش میدهند.
ویروس زیکا المپیک ریو
درست است که در آن زمان پشه در برزیل کمتر است اما در صورتی که افراد آلوده به کشورهای شمالی بازگردند و بیماری را منتقل کنند، به دلیل اوج شیوع پشهها در آن کشورها بیماری نیز سریعتر در آن کشورها گسترش مییابد. انتقادهای زیادی به برگزاری بازیهای المپیک شده است و بسیاری معتقدند که این بازیها باید لغو شوند. آرت کاپلان، زیستشناسی دانشگاه نیویورک اخیرا در صحبتهای خود گفت که برزیل در برابر سلامت عمومی حس مسئولیت ندارد. این کشور نباید المپیک را برگزار کند و در عین حال با چنین اپیدمی نیز مبارزه کند. ریو در حال حاضر هم با پشهها و هم با مخالفان مبارزه میکند. سخنگوی کمیته برگزاری بازیها اعلام کرده است هیچ صحبتی درباره لغو شدن بازیها وجود نداشته است. بعضی از متخصصان بیماریهای عفونی نیز معتقدند برزیل میتواند بازیها را برگزار کند. آنها معتقدند در ماههای خنکتر و در یک شهر میتوان زیکا را کنترل کرد. رییس موسسه سلامت عمومی و ملی آمریکا در این باره گفت: برزیل در حال حاضر مسئول است. جهان باید بهتر، قویتر و سریعتر از ابولا با زیکا مقابله کند. سردبیر مجله بینالمللی بیماریهای عفونی نیز در این باره گفت: کنترل زیکا در حال حاضر مشکل کنترل پشههاست. اگر مسئولان این کار را انجام دهند خطر کاهش مییابد.
زیکا
از طرف دیگر دکتر کامران خان، مختصص بیماریهای عفونی از بیمارستان تورنتو معتقد است بسیاری از افرادی که در بازیهای المپیک شرکت میکنند، به زیکا مبتلا خواهند شد و آن را با خود به خانه میبرند. برای کاهش شیوع بیماری، کامران خان پیشنهاد کرد که افراد بعد از بازگشتن به محل زندگی خود، تا دو هفته در مناطقی که پشهها در آنها وجود دارند قرار نگیرند. افرادی که به برزیل سفر میکنند باید داروهای جلوگیری از بیماری مالاریا را دریافت کنند و واکسن تب زرد، چیکونگونیا و ویروس دنگ را بزنند. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]