تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845935191




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر مهم و راهبردی در نقشه سیاسی ایران / منطق زندگی برنده می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تغییر مهم و راهبردی در نقشه سیاسی ایران / "منطق زندگی" برنده می شود؟
ائتلاف این افراد، فارغ از خاستگاه سیاسی شان، اتفاق مبارکی است که می تواند کشور را در مسیر "منطق زندگی" هدایت کند چه آن که برای مردم، مهم تر از عنوان اصلاح طلبی یا اصولگرایی این که تصمیم گیران و حاکمان، بر اساس "عقل متعارف" و "منطق زندگی" عمل کنند.
به گزارش نامه نیوز، نقشه میدان سیاسی کشور به سرعت در حال تغییر است و معادلات قدیمی، دیگر جوابگوی تحلیل های روز و طرح ریزی های آتی نیستند.


هم اکنون دو جریان عمده کشور، عبارت اند از "اصلاح طلب" و "اصولگرا"؛ ولی مرزبندی ها و افتراقات از یک سو و نزدیکی ها و اشتراکات از سوی دیگر، باعث شده اند، صحنه جدیدی در عرصه سیاسی کشور صورت پذیرد.


اساس شکل بندی جدید


هم در میان اصلاح طلبان و هم در بین اصولگرایان، عناصر تندرویی وجود دارند که بیشترین آسیب ها را به جریان خودشان وارد می کنند.
با این حال، سرنوشت تندروهای دو طیف، متفاوت بوده است. تندروهای اصلاح طلب، هر کدام به گونه ای از گردونه سیاست رسمی کنار گذاشته شدند: یا دچار محکومیت های قضایی شده اند، یا از کشور بیرون رفته اند، یا ناگزیر شده اند عطای سیاست را به لقایش ببخشند و به کاری دیگر مشغول شوند و اگر هم سودای کارهایی چون نمایندگی مجلس داشتند، توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند (البته رد صلاحیت، افراد معتدل زیادی را نیز شامل شد که در این مجال بدان نمی پردازیم.)


تندروهای اصولگرا برغم آن که بعد از پیروزی روحانی، از دولت بیرون رفتند، اما همچنان در صحنه سیاست باقی مانده اند. عده ای در مجلس هستند، گروهی نیز نهادهای دیگر قدرت. رسانه های خود را نیز دارند و همچنان فعال اند.


انتخابات پیش روی مجلس، کاتالیزور شکل گیری صحنه جدید سیاسی شده است چرا که از طیف اصلاح طلبان، تنها معدودی چهره میانه رو در صحنه مانده اند و از آن سو، میانه روهای اصولگرا نیز حاضر نشده اند با افراطیون ائتلاف کنند و لذا طیف "رهروان ولایت" حاضر نشده اند در لیست اصولگرایان که پایداری چی ها در آن غالب اند، حضور داشته باشند.


این وضعیت باعث نزدیکی عقلای اصلاح طلب و اصولگرا به هم شده است. در واقع، آنچه صحنه جدید را شکل داده است، نه اصلاح طلبی به معنای سنتی و نه اصولگرایی به معنای قدیمی آن، که "عقلگرایی" است.


تقابل جدید


در واقع ، صحنه سیاسی به جای آن که مانند سالیان گذشته، محل رقابت یا نزاع اصولگرایان و اصلاح طلبان باشد، محل تقابل "عقلا" و "تندروها" شده است. به بیان دیگر، هم اکنون ، بیش از آن که دو جناح "اصولگرا" و "اصلاح طلب" داشته باشیم، دو جناح "عقلگرا" و "تندرو" داریم.
 عقلگرایان، هم در بین اصلاح طلبان زیادند و هم در میان اصولگرایان پیدا می شوند. ائتلاف این افراد، فارغ از خاستگاه سیاسی شان، اتفاق مبارکی است که می تواند کشور را در مسیر "منطق زندگی" هدایت کند چه آن که برای مردم، عنوان اصلاح طلب یا اصولگرا بودن موضوعیت ندارد بلکه آنچه مهم است این که تصمیم گیران و حاکمان، بر اساس "عقل متعارف" و "منطق زندگی" عمل کنند.


تندروها نیز البته به عنوان انسان و شهروندان این کشور، حتماً از قدرت عقل برخوردار هستند ولی به هر علتی، از جمله تحلیل و نگاه متفاوت یا منافع فردی و جناحی، تمایل جدی و بی تعارف دارند که "منطق بحران" در کشور حاکم باشد؛ این یک اتهام نیست بلکه در رسانه هایشان نیز رسماً بدان می پردازند کما این که چندی پیش، از لزوم وارد شدن ایران به یک جنگ جدید سخن گفتند یا علناً با توافق هسته ای، برجام و لغو تحریم ها مخالفت می کنند.


اینک نوبت مردم است که تعیین کنند، فارغ و فراتر از "اصلاح طلبان و اصولگرایان" ، کدام گروه دست بالا را در مجلس آینده ایران خواهد داشت و تا 1399 درباره مقدرات کشور تصمیم خواهد گرفت.


7 اسفند، عرصه تقابل "عقلانیت" و "تندروی" و صحنه "انتخاب مردم" بین این دو است.




منبع: عصر ایران


۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن