واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: میوه، محصولی نیست که بتوان به صورت کولهبری یا تهلنجی وارد کشور کرد، مگر میشود میوه از شیلی، فرانسه یا مصر به صورت کولهبری وارد کشور شود و بدون کوچکترین لک و آسیبی در مغازهها فروخته شود؟!
به گزارش تراز ، سید محمود نوابی - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - درباره پر شدن بازار میوه از انواع میوههای تابستانه قاچاق اظهار کرد: باور من این است که میوه از مرزهایی وارد میشود که سود یا عوارض کلی آن پرداخت نمیشود و با خوداظهاری کاذب این واردات صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بدون شک میوه با کانتینر به کشور وارد میشود و حالا ممکن است این کانتینرها حامل اجناس دیگری غیر از میوه باشند که با خوداظهاری کاذب به کشور وارد شدهاند. به این صورت که اجناس غیر از میوه جلوی کانتینر قرار داده میشود و میوهها را عقب کانتینر جاسازی میکنند که البته این موضوع تخصص بنده نیست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال اظهار کرد: زمانی که انگور از شهریار وارد میشود تا به مغازههای تهران برسد بعضا ترش میشود و ترکیب ظاهری خود را دست میدهد، حالا این سوال مطرح است که آیا میتوان میوههایی که ظاهری بسیار تازه دارند را از مسافتهای طولانی و از طریق کولهبری یا تهلنجی به کشور وارد کرد؟!
وی با بیان اینکه از مرزهای شرقی اقلامی مثل نارنگی وارد شده و از مرزهای غربی نیز شاهد واردات میوه هستیم، عنوان کرد: با ورود این میوهها یکسری آفتها و بیماریها نیز وارد کشور میشود که ممکن است باغات میوه و کشاورزی ما را با مشکلات مواجه کند.
رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: نقش همکاران من این است که اگر در سطح شهر، میوهفروشیها یا میادین میوه و ترهبار با میوههای قاچاق برخورد کردند، اقدام قانونی لازم را انجام دهند و موضوع مهم این است که همکاران بنده وظیفه حفاظت از مرز یا قبل از مرز را برای جلوگیری از واردات این میوهها ندارند و همکاران مرزبانی و ناجا باید در این زمینه کنترل لازم را داشته باشند. چون اگر اینگونه اقلام وارد کشور شوند سرمایه زیادی از بین میرود.
وی افزود: زمانی که با قاچاق لوازم خانگی روبرو میشویم آن را به سازمان اموال تملیکی تحویل میدهیم ولی با توجه به اینکه میوه به دلایل مختلفی قابل نگهداری نیست و از طرفی سالم بودن آن مورد تایید نیست به سازمان اموال تملیکی تحویل داده نمیشود و همه میوههای قاچاق از بین برده میشوند.
رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در عین حال تاکید کرد: اولویت اول ما یکسری کالاهای پرمصرف مثل میوه شب عید است که وزارت جهاد کشاورزی توزیع کرده و بازرسان و اصناف نیز بر روند آنها نظارت میکنند و همکاران ما نیز بر انبارها، حملونقل و اطمینان از مبادی و مقاصد فروش نیز همکاری و کمک لازم را به بازرسان اتاق اصناف انجام میدهند، چون از اولویتهای بازرسان ما در آن ایام محسوب میشود.
نوابی ادامه داد: اینکه بگوییم بازرسان سازمان حمایت به دنبال این هستند که میوه قاچاق کجا توزیع میشود، باید بگویم ما نه این تعداد نیروی بازرس داریم و نه از سازمان حمایت این میزان انتظار میرود، چون اگر این میوهها از مرز وارد نشوند چنین هزینهای نیاز ندارد که بخواهد با آن برخورد شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال گفت: اولویت سازمان حمایت، برخورد با میوه قاچاق نیست و درخواست من این است که همکاران ناجا و مرزبانی در این زمینه بیشتر فعال شوند.
رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر برخورد جدی با قاچاق کالا، گفت: مضمون صحبتهای مقام معظم رهبری این است که "نگویید نمیشود، باید قاچاق را از مرز، قبل از مرز و تا مغازه دنبال کنیم" این دستور خیلی صریح است و سازمان حمایت و سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت توزیع کالا و خدمات که در دل سازمان حمایت است به عنوان یکی از کاشفان در این زمینه و در رابطه با قاچاق کالا فعالیتهای لازم را انجام میدهند.
نوابی یادآور شد: در حوزه توزیع، بازرسان سازمان حمایت کار میکنند ولی قطعا کفایت نمیکند.
منبع: ایسنا
زمانبندی انتشار: 27 بهمن 1394 - 10:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]